CAUTA PE BLOG

0742057181
sau
0723508026
Comanda telefonic:
 
 

CAUTA PRODUSE WELLNESS.

INSCRIE-TE LA NEWSLETTER

si fii primul care afla noutatile
 

In categoria: Alimentatie Sanatoasa

10 motive sanatoase sa mananci ca un copil

 

10 motive sanatoase sa mananci ca un copilObiceiurile de alimentatie ale copiilor ii pot distra pe parinti. Apetitul si donrintele lor variaza de la o zi la alta. Dar multi copii sunt in mod natural curiosi de unde vine hrana lor si cum este preparata. Cand sunt lasati sa aleaga si li se prezinta cateva mancaruri sanatoase, copiii chiar pot selecta singuri o alimentatie sanatoasa. Bineinteles, alegerile pe care acestia le fac sunt influentate de familie, preteni sau mass-media. In acelasi timp, instinctele lor naturale pot ajuta la inclinarea balantei nutritionale in favoarea lor.

Copiii mananca ceea ce le place. Sa mananci ce iti place nu este acelasi lucru cu a manca orice vrei. Dar mancatul se presupune a fi placut, indiferent de varsta. Copiii se concentreaza asupra lucrurilor care le plac si adultii ar terbui sa faca la fel. Cu miile de mancaruri care ne sunt disponibile e usor sa creezi o dieta care e delicioasa si sanatoasa.

Copiii mananca atunci cand simt foame. Copiii raspund semnalelor biologice care ii fac sa manance. Ca si adulti, uneori incercam sa ignoram aceste semnale, poate suntem prea ocupati sa mancam sau incercam sa pierdem in greutate, dar acest lucru de multe ori duce la mancat prea mult mai tarziu. Ca si adulti, avem nevoie sa raspundem corpului atunci cand ne spune ca are putin combustibil.

10 motive sanatoase sa mananci ca un copilCopiii se opresc atunci cand au mancat destul si daca nu sunt obligati sa manance mai mult, isi pot regla aportul de calorii surprinzator de bine. Multi adulti isi controleaza mai bine greutatea cand invata sa se opreasca din mancat atunci cand se simt confortabil, nu plini.

Copiilor le plac mancarurile care arata bine si sunt colorate, de aceea multe obiecte din comert destinate copiilor sunt pline de culori artificiale. Natura pune la dispozitie o gama larga de fructe si legume de nuante aprinse care le plac copiilor, iar acestea sunt pline de vitamine, minerale si antioxidanti.

Copiilor le plac legumele crocante mai des decat cele moi. Legumele crocante, cum ar fi morcovii cruzi sau brocoliul sunt mai atractive pentru copii. Ei poate nu stiu asta, dar cele crude sau gatite putin pe aburi retin mai multe vitamine decat cele gatite prea mult.

Copiilor le plac mancarurile care se prepara usor. Multora le place sa stie ce mananca, asa ca mancarurile complicate sau acoperite de sosuri sunt de multe ori respinse. Adulti, tinetiminte – sosurile si dressingurile pot adauga grasime si calorii.

Copiilor le place sa stie de unde vine mancarea lor, le place sa manance alimente pe care le-au crescut chiar ei. Daca nu ai loc pentru o gradina, planteaza niste rosii in ghivece sauviziteaza magazinul vreunui fermier local. Tu si copiii tai va veti bucura de beneficiile produselor proaspete.

Copiilor le place sa manance mancaruri pe care le-au preparat. O metoda dovedita de a-i face pe cei pretentiosi al mancare sa incerce mancaruri noi este sa ii faci sa te ajute in bucatarie. Pentru adulti, gatitul acasa inseamna ca iti poti controla nu numai din ce sunt alcatuite mesele tale, ci si marimea portiilor.

Copiii invata sa le placa mancarurilr noi. Poate fi nevoie de mai mult de cateva incercari, dar cu expunere repetata, copiii vor invata sa le placa alimente noi. Adultii de multe ori se bazeaza pe aceleasi mancaruri. Incearca un fruct sau o leguma noua regulat ca sa iti variezi alimentatia.

Copiilor le plac produsele lactate. Multora le place laptele, iar acesta este una dintre cele mai bune surse de calciu din dieta. Si adultii au nevoie de calciu. Daca nu iti place sa il bei, foloseste-l in shake-uri cu pudra proteica sau fructe, adauga-l supelor sau incearca sa gatesti fulgii de ovaz in lapte in loc de apa.

Sa mananci ca un copil nu inseamna sa te joci cu mancarea si sa faci fete amuzante la cine. Dar daca apreciem felul in care copiii aleg in mod natural ce sa manance si cat de mult, putem sa invatam chiar noi insine sa mancam mai bine.

 

Adauga un comentariu pentru 10 motive sanatoase sa mananci ca un copil 

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Te afli aici: 

Wellness.ro

 

Blog

 

Alimentatie Sanatoasa

 10 motive sanatoase sa mananci ca un copil
 
Activitatea acestui magazin se desfasoara conform urmatorului Regulament.
Copyright © 1996-2012 Wellness.ro - Magazin online de produse Herbalife .