CAUTA PE BLOG

0742057181
sau
0723508026
Comanda telefonic:
 
 

CAUTA PRODUSE WELLNESS.

INSCRIE-TE LA NEWSLETTER

si fii primul care afla noutatile
 

In categoria: Alimentatie Sanatoasa

Valoarea nutritiva a alimentelor

 

Valoare nutritiva alimente

Cum poti obtine cea mai mare valoare nutritiva din alimente pentru cel mai mic numar de calorii? Alimentele cu densitatea nutrientilor mare ofera cea mai buna nutritie pentru cele mai putine calorii.

De exemplu un morcov ofera tot necesarul de vitamina A pentru o zi, si are doar 25 de calorii. In comparatie cu inghetata care si ea contine vitamina A, ar trebui sa mananci inghetata de 500 de calorii pentru a ajunge la aceeasi doaza de vitamina A dintr-un morcov.

Alt exemplu este portocala si cartofii. Ambele contin vitamina C, dar o singura portocala de 70 de calorii asigura necesarul zilnic de vitamina C, in timp ce pentru acest lucru ar fi nevoie de doua portii mari de cartofi prajiti de 800 de calorii.

Zaharul contine multe calorii, dar nu are vitamine sau minerale, astfel ca valoarea nutritiva este foarte mica, in comparatie cu fructele sau legumele care au putine calorii dar contin o multime de nutrienti.

Cumparatorii inteligenti cauta valoarea, vor sa obtine o valoare cat mai mare la un pret cat mai mic. La fel ar trebui sa fie si cu mancarea. Ar trebui sa cautam pe cea cafe ofera cea mai mare valoare nutritiva, care contine cele mai multe vitmaine, minerale, proteine, fibre la cat mai putine calorii.

Simplu spus, densitatea nutritionala inseamna sa obtii cat mai multa valoare nutritiva pentru cat mai putine calorii.

O dieta sanatoasa face mai mult decat sa pastreze caloriile sub control. Daca greutatea este singurul lucru care conteaza, ai putea pastra greutatea constanta pe cartofi prajiti si torturi de ciocolata, atata timp cat nu ai manca mai multe calorii decat arzi. Dar, desigur, avem nevoie de o gama complexa de proteine, carbohidrati, grasimi, vitamine, minerale si fitonutrienti de la plante pentru a ne mentine in forma.

Cei mai multi oameni stiu ce alimente sunt sanatoase: fructe, legume, produse lactate cu grasime scazuta, sau cerealele integrale. Acestea sunt unele dintre alimentele cu valoare nutritiva ridicata.

O parte din raportul ridicat de nutrienti comparativ cu cel de calorii in aceste alimente este dat de continutul scazut de grasime. Fructe si legume au cele mai putine calorii, dar sunt o valoare nutritiva mare, ceea ce le face unele dintre cele mai bune alimente pe care le puteti manca.

Toata lumea ar trebui sa urmeze o dieta bogata in nutrienti, dar este deosebit de important pentru cei ale caror cerinte de calorii nu sunt asa de mari. Pentru o femeie de varsta mijlocie, care are nevoie de doar 1400 de calorii pentru a mentine greutatea, va fi foarte greu sa obtine toate nevoile sale nutritive intr-un plan alimentar cu putine calorii.

De aceea produsele de la Herbalife sunt foarte speciale, pentru ca ofera aproape toti nutrientii esentiali la cel mai mic aport caloric. Din aceasta cauza poti slabi usor fara sa simti senzatia de foame, pentru ca practic corpului nu ii lipseste nimic cat consumi de exemplu shake-ul Herbalife Formula 1, doar ca obtine o valoare nutritiva mai mare din produse cu mai putine calorii.

De exemplu o portie de shake Herbalife are doar 200 de calorii, dar ofera multi nutrienti pentru care ar fi nevoie poate de 1000 de calorii pentru a obtine aceeasi valoare nutritiva din mancarea uzuala cum sunt cartofii, painea, branza, ouale, etc…

 

Etichete: ,

Adauga un comentariu pentru Valoarea nutritiva a alimentelor 

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Te afli aici: 

Wellness.ro

 

Blog

 

Alimentatie Sanatoasa

 Valoarea nutritiva a alimentelor
 
Activitatea acestui magazin se desfasoara conform urmatorului Regulament.
Copyright © 1996-2012 Wellness.ro - Magazin online de produse Herbalife .