CAUTA PE BLOG

0742057181
sau
0723508026
Comanda telefonic:
 
 

CAUTA PRODUSE WELLNESS.

INSCRIE-TE LA NEWSLETTER

si fii primul care afla noutatile
 

In categoria: Alimentatie Sanatoasa

Dieta fara gluten: ai grija la calorii!

 

Dieta fara gluten

Produsele fara gluten sunt la indemana oricui in ultima vreme. Aceste produse sunt din ce in ce mai des intalnite pe rafturile magazinelor. Consumatorii par sa nu se mai sature. Numai anul trecut, americanii au cheltuit 2.6 miliarde de dolari pe alimente fara gluten si sunt dispusi sa cheltuiasca chiar mai mult. Pentru cei care au intoleranta la gluten – o proteina care se gaseste in grau, secara si orz – aceste alimente sunt o binecuvantare. Multe din aceste produse sunt cautate si de cei care tolereaza glutenul foarte bine – crezand ca astfel vor pierde in greutate mai usor. Trebuie sa stiti ca, ” fara gluten” , nu inseamna neaparat continut scazut de calorii.

Aceasta supraabundenta de produse fara gluten este asemanatoare cu avalansa de alimente cu continut scazut de carbohidrati de acum cativa ani. Cand era populara dieta cu continut scazut de carbohidrati, mesele erau formate in special din proteine si grasimi, un numar limitat de fructe, legume si nimic altceva. Avand in vedere ca alegerile alimentare erau atat de limitate, numararea caloriilor nu mai era necesara.

Oamenii pierdeau in greutate desi aveau voie sa consume cata carne doreau. Datorita faptului ca a intervenit plictiseala pentru ca aveau voie sa manance o varietate mica de alimente, oamenii au inceput sa manance mai putin. In fond, cata carne poate manca o persoana, zi dupa zi, la o masa?

Nedorind sa scape nicio oportunitate, fabricantii de produse alimentare au declansat o avalansa de alimente fara carbohidrati – bomboane, paine, biscuiti si prajituri – toate considerate potrivite celor care tin cont de cantitatea de carbohidrati.

Dintr-o data, aceasta dieta limitata a devenit mai variata ca oricand – iar oamenii au inceput sa consume mai multe calorii ca oricand. Deloc surprinzator, au inceput sa se ingrase. De ce? Fiind obisnuiti sa numere doar carbohidratii din alimente, au uitat sa tina cont de caloriile pe care acestea le contineau.

Acelasi lucru se poate intampla si cu dieta fara gluten. Avand in vedere ca principala sursa de gluten din dieta este graul ( produse facute din grau), in dieta fara gluten ar trebui sa se renunte la alimente cum ar fi painea, orezul, pastele, prajiturile, placintele, prajiturile, covrigii si biscuitii pentru a se consuma mai multi carbohidrati din fructe si legume – o strategie deloc rea ce poate ajuta la pierderea in greutate.

Acum putem achizitiona cereale fara gluten, negrese, fulgi de ovaz si prajituri, datorita substitutilor fainii de grau traditionale in majoritatea cazurilor, cum ar fi orezul rafinat, amidonul de porumb sau amidonul din cartofi. Amidonul este amidon – trebuie sa fii atent la calorii!

Comparati etichetele de la prajiturile fara gluten cu cele ale celor cu gluten si va veti da seama despre ce este vorba – aceleasi cantitati, aceleasi calorii. O briosa fara gluten – cu 20g de grasime si 450 calorii, nu se incadreaza in categoria produselor de dieta.
Nu conteaza care sunt motivele voastre sa evitati glutenul, tot va trebui sa fiti atenti la calorii! Daca sunteti atenti doar la cantitatea de gluten, va veti incarca dieta cu produse fara gluten dar bogate in calorii, care ar putea transforma dieta de pierdere in greutate intr-o dieta de ingrasare.

 

Etichete:

Adauga un comentariu pentru Dieta fara gluten: ai grija la calorii! 

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Te afli aici: 

Wellness.ro

 

Blog

 

Alimentatie Sanatoasa

 Dieta fara gluten: ai grija la calorii!
 
Activitatea acestui magazin se desfasoara conform urmatorului Regulament.
Copyright © 1996-2012 Wellness.ro - Magazin online de produse Herbalife .