CAUTA PE BLOG

0742057181
sau
0723508026
Comanda telefonic:
 
 

CAUTA PRODUSE WELLNESS.

INSCRIE-TE LA NEWSLETTER

si fii primul care afla noutatile
 

In categoria: Apa

5 lucruri pe care trebuie sa le stii despre apa

 
5 lucruri pe care trebuie sa le stii despre apaCorpul uman este format din aproximativ 70% apa asa ca nu este de mirare ca avem nevoie sa fim in permanenta bine-hidratati pentru a ramane sanatosi. Avem nevoie de apa pentru transportul nutrientilor la nivelul celulelor si pentru a elimina toxinele.

Apa ajuta la reglarea temperaturii corpului si functioneaza ca lubrifiant pentru articulatii, organe si tesuturi. Majoritatea reactiilor chimice din organism au loc in apa, de asemenea.

Apa este cea mai naturala bautura de pe pamant – oamenii, inainte de toate, au baut apa cu mult inainte de a descoperi ceaiul, berea sau vinul. Deci, chiar daca a bea un pahar de apa nu ar trebui sa solicite un al doilea gand, am intalnit oameni care au intrebari si neintelegeri cu privire la cea mai veche bautura din lume.

Cele 5 lucruri care ar trebui sa le cunosti despre apa, sunt:

  1. Majoritatea oamenilor au nevoie de 8 pana la 12 cani de apa pe zi ( aproximativ 2-3 litri ). Nevoile variaza, desigur, in functie de varsta, gen si de cat de activ esti. In general, pentru fiecare 50 de kilograme de greutate corporala, aveti nevoie de aproximativ doi litri de apa in fiecare zi ( sau un litru pentru fiecare 25 de kg de greutate corporala) . Pentru majoritatea oamenilor sunt suficiente cel putin 8 pahare de apa pe zi.
  2. Temperatura apei pe care o consumati nu conteaza. In ceea ce priveste hidratarea, nu conteaza daca consumati lichide calde, reci sau foarte reci. Aceste lichide te vor hidrata in mod egal, doar temperatura acestora vor afecta rata la care le veti consuma. Unii oameni cred ca apa rece ca gheata ajuta la pierderea in greutate, crezand ca se consuma mai multe calorii pentru a aduce lichidul la temperatura corpului. In teorie se consuma mai multe calorii dar cantitatea de calorii este atat de mica incat este aproape nesemnificativa – pe langa asta va trebui sa suporti sa iti “inghete” creierul.
  3. Fructele si legumele pot asigura 20% sau mai mult din necesarul de apa. Daca mesele voastre contin multe fructe si legume, si consumati lichide in timpul mesei, probabil va satistaceti nevoia de apa. Sunt aproximativ 3 cani de apa la o masa care contine o salata, broccoli, orez brun si pepene rosu la desert. De cealalta parte, multi oameni au o dieta uscata, din alimente procesate – un pranz format dintr-un cheeseburger si o punga de cartofi prajiti contine mai putin de jumatate de ceasca de lichide.
  4. Consumul de apa in timpul mesei nu afecteaza digestia. Unii oameni prefera sa consume apa in timpul mesei, altii nu. Consumul de lichide in timpul mesei este bun – apa nu dilueaza sucurile digestive si nu afecteaza digestia in niciun fel. Nu conteaza in ce moment al zilei consumati apa atata timp cat obtineti ceea ce aveti nevoie pe parcursul zilei.
  5. Apa imbuteliata nu este neaparat mai curata sau mai sanatoasa decat apa de la robinet. Decizia de a consuma apa de la robinet sau apa imbuteliata este una personala. Standardele de apa de la robinet sunt stabilite de catre Agentia pentru Protectia Mediului. Apa este testata cu regularitate, iar consumatorii primesc rapoarte anuale privind calitatea apei.  Apa imbuteliata trebuie sa indeplineasca aceleasi standarde de siguranta ca apa de la robinet. 25 % din apa imbuteliata este pur si simplu apa de la robinet imbuteliata – apa care nu este neaparat tratata suplimentar inainte de imbuteliare.  Puteti sa folositi un filtru performant pentru apa de la robinet.

             

            Adauga un comentariu pentru 5 lucruri pe care trebuie sa le stii despre apa 

            XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

            Te afli aici: 

            Wellness.ro

             

            Blog

             

            Apa

             5 lucruri pe care trebuie sa le stii despre apa
             
            Activitatea acestui magazin se desfasoara conform urmatorului Regulament.
            Copyright © 1996-2012 Wellness.ro - Magazin online de produse Herbalife .