CAUTA PE BLOG

0742057181
sau
0723508026
Comanda telefonic:
 
 

CAUTA PRODUSE WELLNESS.

INSCRIE-TE LA NEWSLETTER

si fii primul care afla noutatile
 

In categoria: Alimentatie Sanatoasa

Un pachet mediu cu popcorn poate contine foarte multe calorii

 

Un pachet mediu cu popcorn poate contine foarte multe calorii

Mergem tot mai rar la cinema. Dar daca mergem, de obicei, avem chef de popcorn. De regula cumparam o punga de popcorn medie pentru ca o punga mica ar fi fost prea mica iar una mare ar fi fost potrivita pentru o familie numeroasa. Este bine sa te intrebi atunci cand ti se inmana o punga de popcorn – care este suficienta pentru 6 persoane: daca angajatii din cinematografe decid cat de mica, medie sau mare este o portie de popcorn, noi acceptam orbeste aceste etichete? Ne spunem ca o portie medie inseamna “moderata”? Mancam o portie “medie” de popcorn chiar daca este evident o cantitate mare de alimente?

Se pare ca, in multe cazuri, este exact ceea ce fac oamenii. Intr-un articol publicat anul acesta in Journal of Consumer Research din SUA, s-a observat ca majoritatea oamenilor apreciaza cu greu cantitatea unui produs alimentar doar privindu-l – chiar si cat sunt de satui dupa ce l-au consumat. Asa ca ajungem la concluzia ca este mai usor sa te bazezi pe judecata altcuiva – in acest caz, marimea unei pungi “medii” de popcorn – decat sa le spunem care e de fapt cantitatea potrivita pentru o portie medie. Acest “efect al etichetei” poate conduce la un fenomen pe care autorii l-au numit “nevinovati de lacomie” , unde mancam fara sa gandim mari cantitati de mancare doar pentru ca eticheta ne-a facut sa credem ca mancam mult mai putin decat mancam de fapt.

Avem de-a face cu o problema reala. Pentru ca, cand vine vorba de a manca, multi dintre noi se confrunta cu un adevarat razboi interior. Vrem sa credem ca mancam mai putin, lucru care ne face sa credem ca ne pasa de sanatatea noastra si de greutatea pe care o avem. Dar, in acelasi timp, vrem sa mancam mult – pentru simplul motiv ca a manca este distractiv si placut. De aceea, aceasta eticheta vicleana ne ajuta sa rezolvam conflictul.

Interesant, nu exista standarde pentru ceea ce este etichetat ca fiind “mic”, “mediu” sau “mare” – este in intregime in functie de furnizor. Ceea ce a fost inainte o portie “obisnuita” de cartofi prajiti, acum este o “portie pentru copii” iar ceea ce inainte se numea “super portie” acum se numeste portie “mare”. Dimensiunea paharelor pentru bauturi poate varia din loc in loc si de la o bautura la alta.

Un lucru similar se intampla si in cazul hainelor. Multe articole de imbracaminte sunt etichetate ca fiind mai mici decat sunt in realitate, lucru care ne face sa credem ca corpurile noastre sunt mai mici de cat sunt de fapt.

Nu ne putem baza doar pe o eticheta pentru a spune cu exactitatea cat de mare este acea portiune. Nu vom ajunge nicaieri atata timp cat avem etichete pe produse alimentare, care ne conving ca nu mancam prea mult!

 

Etichete: ,

Adauga un comentariu pentru Un pachet mediu cu popcorn poate contine foarte multe calorii 

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Te afli aici: 

Wellness.ro

 

Blog

 

Alimentatie Sanatoasa

 Un pachet mediu cu popcorn poate contine foarte multe calorii
 
Activitatea acestui magazin se desfasoara conform urmatorului Regulament.
Copyright © 1996-2012 Wellness.ro - Magazin online de produse Herbalife .