CAUTA PE BLOG

0742057181
sau
0723508026
Comanda telefonic:
 
 

CAUTA PRODUSE WELLNESS.

INSCRIE-TE LA NEWSLETTER

si fii primul care afla noutatile
 

In categoria: Slabire

Cum sa renunti la mancatul emotional

 

Cum sa renunti la mancatul emotional

Iti hranesti stomacul sau iti hranesti sentimentele? Destul de des, raspunsul este “ambele”. Avem nevoie sa mancam pentru a ne alimenta organismul, dar uneori mancam pentru a ne satisface sentimentele. Ne putem simti mai fericiti atunci cand mancam anumite alimente, mai tristi sau chiar plictisiti, dar cand mancam din motive care nu implica foamea fizica, avem de-a face cu mancatul emotional.

Daca mananci atunci cand nu iti e foame cu adevarat adaugi calorii inutile ( si kilograme ) care iti pot ruina rapid programul de slabire.

Cum poti invinge mancatul pe fond emotional? Afla care este diferenta pentru a pune capat obiceiului de a manca emotional.

Recunoaste diferentele:

  1. Foamea emotionala apare brusc pe cand foamea fizica se instaleaza treptat.
  2. Chiar daca ai mancat suficient, continui sa mananci pentru a satisface un sentiment.
  3. Daca stomacul iti cere sa mananci, vei manca aproape orice pentru a umple golul. Daca iti e pofta de un anumit produs alimentar, cum ar fi inghetata, ciocolata sau cartofi prajiti, probabil mananci pentru a hrani un sentiment.
  4. Cand mananci emotional simti nevoia urgenta de a manca alimentele dupa care iti e pofta pe cand atunci cand e vorba de foame fizica, poti astepta.
  5. Te poti simti vinovat(a) dupa ce mananci emotional pe cand atunci cand este vorba de foame fizica, acest sentiment nu apare.

Cum sa renunti la muncatul emotional:

  1. Incearca sa recunosti sentimentele care te fac sa mananci emotional.
  2. Incearca sa ignori foamea emotionala facand altceva – incearca sa te plimbi, vorbeste cu o prietena sau fa unele treburi prin casa.
  3. Gaseste un aliment de confort, o alternativa sanatoasa, ca atunci cand senzatia de foame emotionala isi face prezenta, sa alegi un aliment sanatos si nu junk food.
  4. Daca esti la dieta, eliminarea tuturor alimentelor nesanatoase poate face mai mult rau decat bine. De exemplu, daca nu poti trai fara ciocolata, nu o scoate din dieta complet. Poti manca o bucatica. Este vorba de cantitatea pe care o mananci, nu de eliminarea completa din dieta a unui anumit aliment.
  5. Uneori vrei sa iti amintesti ce gust are un anumit aliment asa ca incearca sa iei cateva muscaturi. Mai degraba iti amintesti gustul alimentului si ai o experienta placuta, dacat sa te simti vinovat ca ai mancat prea mult.

Daca recunosti ca mananci emotional, aminteste-ti ca indiferent care e alegerea ta alimentara, poti invata sa iti controlezi sentimentele si sa mananci cu moderatie

 

Adauga un comentariu pentru Cum sa renunti la mancatul emotional 

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Te afli aici: 

Wellness.ro

 

Blog

 

Slabire

 Cum sa renunti la mancatul emotional
 
Activitatea acestui magazin se desfasoara conform urmatorului Regulament.
Copyright © 1996-2012 Wellness.ro - Magazin online de produse Herbalife .