CAUTA PE BLOG

0742057181
sau
0723508026
Comanda telefonic:
 
 

CAUTA PRODUSE WELLNESS.

INSCRIE-TE LA NEWSLETTER

si fii primul care afla noutatile
 

In categoria: Alimentatie Sanatoasa

Ce sa mananci pentru a avea o piele sanatoasa

 

ce-sa-mananci-pentru-o-piele-sanatoasaStiai ca o dieta sanatoasa iti poate face pielea sa arate mult mai sanatoasa? Pielea este primul lucru pe care oamenii il observa la tine, iar sanatatea pielii tale spune multe despre ceea ce mananci. Felul in care arata pielea ta reflecta alimentele pe care le mananci, iar o dieta sanatoasa este cea mai buna alegere pentru o piele sanatoasa. Cu cat te alimentezi mai sanatos, cu atat vei arata mai bine la exterior.

Cum iti poate afecta dieta pielea

Cosurile si eruptiile
Cosurile si acneea este comuna in randul adolescentilor si este datorata in special schimbarilor hormonale. Si adultii pot fi afectati de eruptii, deasemenea. In trecut, se credea ca anumite alimente provoaca cosurile in special acelea care sunt preferatele adolescentilor cum ar fi ciocolata, pizza sau cartofii prajiti. Recent, s-a descoperita ca vina nu o are un anumit aliment ci dieta in general – in mod deosebit carbohidratii pe care ii consumam.

Carbohidratii rafinati (alimente cum ar fi dulciurile, painea alba, cartofiii, pastele si orezul alb) au un indice glicemic foarte ridicat. Mai pe scurt, indicele glicemic masoara cat de rapid si cat de mult, un anumit aliment creste nivelul zaharului din sange. Alimentele dulci, la fel si cele care contin amidon, tind sa cauzeze cresteri mai rapide si mai mari ale nivelului de zahar din sange decat carbohidratii sanatosi din fructe, legume sau cereale integrale, care au un indice glicemic scazut.

Daca dieta ta este formata din multe alimente cu indice glicemic ridicat, asta inseamna ca iti supui corpul la o supraincarcare cu carbohidrati. Un regim alimentar format in mod constant din carbohidrati rafinati poate provoca o inflamatie cronica in tot corpul. Aceasta inflamatie este un fel de foc mic care a fost legat de-a lungul timpului, de diferite probleme de sanatate – inclusiv probleme ale pielii, cum ar fi cosurile si eruptiile cutanate.

Stricaciunile cauzate de soare, liniile fine si ridurile
Textura si elasticitatea pielii tale este determinata, in mare parte, de proteine, colagen si elastan, care se afla exact sub suprafata pielii tale. Orice cauzeaza stricaciuni acestor proteine poate cauza aparitia liniilor fine si a ridurilor, care te vor face sa pari mai in varsta decat ar trebui. Un motiv foarte important sa iti protejezi pielea de expunerea la soare este acela ca razele UV promoveaza formarea unor molecule denumite radicali liberi care pot deteriora serios colagenul si elastanul.

Aici este punctul in care dieta intervine. Antioxidantii – compusi care se gasesc din abundenta in fructe si legume colorate – ajuta la combaterea formarii radicalilor liberi. Exista o legatura clara intre nivelul antioxidantilor gasiti in piele si insasi textura pielii. Oamenii care au un nivel scazut de antioxidanti tind sa aiba o textura mai dura a pielii pe cand pielea celor cu un nivel ridicat de antioxidanti este mai fina.

Alimente care promoveaza pielea sanatoasa
Pestele. Pestele este o excelenta sursa de proteine pe care corpul tau le foloseste pentru a construi colagen si elastan. In plus, acesta contine acizi grasi omega-3 care promoveaza pielea sanatoasa reducand inflamatia. Aceste grasimi sanatoase se gasesc din abundenta in pestele gras – in somon si pastrav – dar toti pestii contin omega 3 asa ca ar trebui sa-l consumi de cateva ori pe saptamana.

Carbohidratii buni. Incearca sa scoti din alimentatia ta carbohidratii rafinati “albi” dar si alimentele cu un continut ridicat de zahar si inlocuieste-le cu carbohidrati “buni” din legume, fructe, boabe si cereale integrale. Cand alegi acesti carbohidrati sanatosi, consumi alimente cu un indice glicemic mai mic, aspect care va reduce cantitatea de carbohidrati din dieta ta.

Fructe si legume colorate. Multe fructe si legume colorate isi iau culoarea din compusi numiti carotenoide. Unele dintre acestea pot fi transformate in vitamina A care ajuta la refacerea celulelor pielii – o functie vitala daca tinem cont de faptul ca pielea pierde 30.000-40.000 de celule zilnic. Deasemenea, multe fructe si legume sunt surse bune de vitamina C, de care corpul tau are nevoie pentru a crea colagenul. Carotenoidele si vitamina C actioneaza ca antioxidantii si ajuta la combaterea formarii radicalilor liberi care sunt atat de nocivi.

Nucile si semintele. Fructele cu coaja tare, cum sunt nucile si migdalele, dar si semintele, contin grasimi sanatoase omega-3. Anumite nuci (nucile braziliene in particular) sunt surse excelente de seleniu, un mineral care se comporta ca un antioxidant.

Multe lichide. Pentru ca nutrientii sa fie asimilati iar radicalii liberi sa fie eliminati, celulele pielii tale (dar si celelalte celule ale corpului tau), se bazeaza pe lichide. Apa este excelenta – la fel si ceaiul verde, care nu ofera doar lichid ci si antioxidanti. Asigura-te ca esti bine hidratat atunci cand vremea este calda. Cand transpiri, corpul tau se bazeaza pe lichide pentru a elimina toxinele din pielea ta.

 

Adauga un comentariu pentru Ce sa mananci pentru a avea o piele sanatoasa 

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Te afli aici: 

Wellness.ro

 

Blog

 

Alimentatie Sanatoasa

 Ce sa mananci pentru a avea o piele sanatoasa
 
Activitatea acestui magazin se desfasoara conform urmatorului Regulament.
Copyright © 1996-2012 Wellness.ro - Magazin online de produse Herbalife .