CAUTA PE BLOG

0742057181
sau
0723508026
Comanda telefonic:
 
 

CAUTA PRODUSE WELLNESS.

INSCRIE-TE LA NEWSLETTER

si fii primul care afla noutatile
 

In categoria: Alimentatie Sanatoasa

Ce tindem sa mancam cel mai des atunci cand ne este foame?

 

ce-mancam-cel-mai-desAlimentele pe care alegi sa le mananci atunci cand iti este foame iti pot creste cu mult numarul de calorii pe care le mananci in total intr-o zi. Imagineaza-ti urmatorul lucru: este ora pranzului si iti e foarte foarte foame. Te-ai trezit tarziu, ai sarit peste micul dejun si toata dimineata nu ai avut timp sa iei macar o gustare.

Este, in sfarsit, momentul sa mananci si ai la dispozitie un adevarat bufet: cateva alimente ce contin amidon, proteine si legume. Iti incarci farfuria, te asezi si ridici furculita, nerabdator sa mananci. Acum, imagineaza-ti care este urmatorul lucru care o sa se intample, uitandu-te la alimentele din farfurie.

Ce aliment alegi sa mananci prima data? Sanse foarte mari sunt ca tu sa alegi produsele pe baza de amidon sau poate cele ce contin proteine dar foarte mici sa alegi legumele. Desi se stie de ceva timp ca oamenii tind sa manance mai mult cand sunt infometati, pana recent, nimeni nu a acordat atentie alegerilor alimentare pe care le fac oamenii dupa o perioada mai lunga in care nu au mancat.

Un studiu realizat recent ne arata ce mananca oamenii cel mai des dupa o perioada de 18 ore fara mancare. Persoanele care au participat la studiu au fost impartite in doua grupuri – jumatate au fost rugati sa manance normal, cealalta jumatate a fost rugata sa nu manance nimic timp de 18 ore. Acestora din urma, li s-a pus la dispozitie un bufet prevazut cu alimente ce contin amidon, proteine si legume iar cercetatorii au tinut cont de alegerile participantilor la studiu, care a fost primul aliment pe care l-au ales si cat de mult au mancat per total.

Probabil te astepti ca cei care nu au mancat timp de 18 ore sa isi pregateasca o portie mai mare decat aceea care au mancat – si ai dreptate. Un alt lucru care a iesit in evidenta a fost faptul ca , in comparatie cu cei care nu au sarit peste mese, cei care nu au mancat timp de 18 ore au ales sa manance in primul rand alimentele cu cele mai multe calorii.

Cu alte cuvinte, cei care au sarit peste mese au avut un aport mult prea mare de calorii nu numai din cauza ca au mancat prea mult ci si pentru ca au ales sa manance alimentele cu un nivel ridicat de calorii. Daca lasi sa treaca prea mult timp fara sa mananci, cu siguranta vei manca mai mult decat in mod normal cand in sfarsit vei putea sa te asezi la masa si dupa cum studiul a sugerat, vei alege sa mananci alimentele cele mai bogate in calorii.

Poti gandi ca nu exista nicio diferenta daca mananci pastele inainte de brocoli. Este un punct de vedere bun, dar lucrurile stau in felul urmator: este posibil sa nu mananci tot platoul daca alegi sa mananci alimentele cu putine calorii la inceput. Mancand brocoli la inceput este posibil sa te simti satul pana ajungi sa mananci pastele care au mult mai multe calorii.

 

Adauga un comentariu pentru Ce tindem sa mancam cel mai des atunci cand ne este foame? 

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Te afli aici: 

Wellness.ro

 

Blog

 

Alimentatie Sanatoasa

 Ce tindem sa mancam cel mai des atunci cand ne este foame?
 
Activitatea acestui magazin se desfasoara conform urmatorului Regulament.
Copyright © 1996-2012 Wellness.ro - Magazin online de produse Herbalife .