CAUTA PE BLOG

0742057181
sau
0723508026
Comanda telefonic:
 
 

CAUTA PRODUSE WELLNESS.

INSCRIE-TE LA NEWSLETTER

si fii primul care afla noutatile
 

In categoria: Forma buna

Ce ne determina sa mancam prea mult?

 

luigiMulti dintre noi avem impresia ca noi putem controla cantitatea de mancare ingerata. Credem ca organismul nostru ne va „spune” ca s-a saturat si ca dupa ce terminam de mancat chiar stim cat am mancat. Ce bine daca era adevarat! „Cercetarile ne-au aratat ca diversi factori din jurul nostru ne determina sa gatim mult si sa mancam mult mai mult decat avem nevoie,” spune Luigi Gratton, M.D., Vice Presedinte pe probleme de Nutritie in Herbalife. „Farfurii mari –  tacamuri din ce in ce mai mari – ne determina sa mancam mai mult decat avem nevoie.”  Un experiment* efectuat intr-o gelaterie a aratat faptul ca cei carora li s-au dat farfurii mari si linguri mari, au mancat cu 57% mai multa inghetata decat cei care au primit in castroane mici si au avut lingurite.
Cantitatea pe care urmeaza sa o mancam este in general stabilita chiar inainte sa luam prima inghititura. Realitatea releva faptul ca mancam oricat si orice – fie ca e mult sau putin. Faptul ca mancam la un fast-food sau la un restaurant, ne incanta atata timp cat savuram fiecare inghititura. Nu lasam stomacul sa ne dea semnalul ca s-a saturat, ci mai degraba lasam in urma noastra o farfurie mare si goala.

Cantitatea pe care urmeaza sa o mancam este in general stabilita chiar inainte sa luam prima inghititura. Realitatea releva faptul ca mancam oricat si orice – fie ca e mult sau putin. Faptul ca mancam la un fast-food sau la un restaurant, ne incanta atata timp cat savuram fiecare inghititura. Nu lasam stomacul sa ne dea semnalul ca s-a saturat, ci mai degraba lasam in urma noastra o farfurie

Controland cat de mult pui in farfurie incepi sa controlezi cat de mult mananci. insa mai sunt si alti factori care ne pot determina sa mancam exagerat. Doar la simpla vedere a mancarii sau prezenta mirosurilor apetisante de paine proaspata sau de gogosi – ne pot determina sa mancam, chiar daca nu ne este foame. Va prezint cateva metode care ne ajuta sa nu exageram:
• Folositi vesela mica, nu mare – Este o metoda veche, dar ajuta – folosind farfurii mici si pahare inalte,  transparente, o sa aveti iluzia ca aveti mai multa mancare in farfurie si mai multa bautura in pahar.  Tacamurile mici o sa va impiedice sa mancati prea mult – folositi totul in miniatura.
• Folositi recipienti alimentari pentru o singura portie – Cu cat recipientul este mai mare, cu atat si mancarea este mai multa. Acele cutii imense, care sunt mai ieftine decat cele mici, pot fii bune pentru portofelul vostru, dar studiile arata ca veti consuma mult mai mult – cu pana la 20% mai mult decat daca ati fii cumparat doar cutii mici. Mai bine alegeti tot ceea ce este ambalat ca pentru o singura portie.
• Dulciurile – Fa in asa fel incat dulciurile sa nu fie accesibile si la indemana. Poate ca nu intotdeauna te apuci sa coci prajituri cu ce ai prin casa, insa daca ai mereu in frigider prajituri semipreparate si un cuptor cu microunde, o sa fii tentat. incearca sa nu le ai mereu in preajma – mai bine pune in locul lor platouri cu fructe.
• Poti sa ai mai multe varietati de mancare, dar nu exagera – Studiile arata ca mancam mult mai mult daca avem o varietate mai mare de alimente in farfurie – toate acele gusturi variate iti tin papilele in alerta. Fructele sarace in calorii si legumele sunt cele mai bune, insa daca trebuie sa participati la o masa traditionala in familie, limitati-va la doar cateva bucati de mancare in farfurie.
• Shake it up – incearca un shake proteic cu Formula 1 Herbalife la micul dejun sau la pranz. Preparat cu o anumita cantitate de lapte, pudra proteica si fructe, este mai usor sa controlezi portiile. Adaugand cateva cuburi de gheata creezi senzatia ca e mai mult, insa nu o sa adaugi calorii – serveste din pahare inalte.

 

Etichete: ,

Adauga un comentariu pentru Ce ne determina sa mancam prea mult? 

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Te afli aici: 

Wellness.ro

 

Blog

 

Forma buna

 Ce ne determina sa mancam prea mult?
 
Activitatea acestui magazin se desfasoara conform urmatorului Regulament.
Copyright © 1996-2012 Wellness.ro - Magazin online de produse Herbalife .