Pierderea in greutate, mentinerea unei diete sanatoase, o activitate sporita, activitate fizica intensa pentru a fi in forma, oricare ar fi obiectivele tale, se pare ca intotdeauna apar obiceiuri care iti stau in cale, chiar si atunci cand ai cele mai bune intentii.
Succesul nu inseamna doar sa iti indeplinesti obiectivele dar sa le si mentii. Mai jos ai cateva obiceiuri comune de care sa te feresti.
1. Crezi ca vei pierde in greutate fara sa faci miscare
Pentru a fi sanatos, pentru a slabi si a-ti mentine rezultatele, trebuie sa faci exercitii fizice in mod regulat. Exercitiile fizice te ajuta sa iti intri in forma, prin tonifierea muschilor, ajuta metabolismul, te ajuta sa iti maresti nivelul de energie si rezistenta la efort fizic intens, in plus are un efect benefic asupra mintii!
2. Consumi bauturi ce contin prea multe calorii
Faptul ca reusesti sa stai departe de bauturile acidulate este minunat dar sa le inlocuiesti cu sucuri de fructe nu este o idee buna. Aminteste-ti: sucurile naturale pot contine aproximativ acelasi numar de calorii ca bauturile carbogazoase! Da, sucurile au zaharuri naturale care sunt de preferat in locul zaharozei sau a indulcitorilor artificiali, dar intotdeauna sa citesti eticheta pentru ca bauturile in care se adauga zahar nu contin fibre. Daca este posibil, mananca fructul in loc sa ii bei sucul.
3. Consideri ca toate grasimile sunt rele
Grasimile benefice sunt grasimi nesaturate, in special omega-3 si omega-6, prezente in special in peste gras, nuci si seminte. Grasimile nasaturate sunt esentiale pentru sanatatea ta asa ca asigura-te ca limitezi grasimile saturate si grasimile trans.
4. Dieta este un mod de viata, nu un lucru temporar
Chiar daca ai ajuns la greutatea ideala cu ajutorul dietei sau ti-ai indeplinit obiectivele nu inseamna ca te poti opri din a-ti urma dieta. Sarbatoreste succesul dar nu te intoarce la vechile obiceiuri alimentare. Foarte multe persoane care slabesc sfarsesc prin a se ingrasa la loc pentru ca trateaza dieta ca pe un obicei temporar – nu fi una din acele persoane!
5. Nu stii cand sa te opresti din mancat
Mesele mici si regulate pe tot parcursul zilei sunt recomandate, dar asigura-te ca le mentii echilibrate si nu pierde din vedere cat de mult ai mancat. Este atat de usor sa intri in capcana atunci cand muncesti sau porti o conversatie in timp ce mananci, incat uiti sa te opresti din mancat atunci cand nu iti mai este foame.
6. Iti pierzi motivatia
Motivatia are un urias rol in a te mentine pe drumul cel bun in planul de dieta si de exercitii fizice. Roaga-ti familia si prietenii sa fie alaturi de tine si sa te incurajeze. Acest lucru este foarte important mai ales atunci cand observi ca incepi sa obtii rezultate. Incearca sa lipesti biletele si fotografii prin casa care sa iti reaminteasca obiectivele si cat de departe ai ajuns pana acum.
Aminteste-ti, este mai usor sa scapi de anumite obiceiuri decat sa te familiarizezi cu unele noi. Asa ca, familia si prietenii te vor motiva, vei ramane concentrat si puternic iar rezultatele nu vor intazia sa apara.
Etichete: dieta sanatoasa