CAUTA PE BLOG

0742057181
sau
0723508026
Comanda telefonic:
 
 

CAUTA PRODUSE WELLNESS.

INSCRIE-TE LA NEWSLETTER

si fii primul care afla noutatile
 

In categoria: Recomandari

Pretul alimentelor creste, calitatea alimentelor scade

 

Pretul alimentelor creste, calitatea scadeDaca esti tipul de persoana care isi face cumparaturile de la magazinul alimentar, probabil iti planuiesti cateva mese in avans, faci o lista si apoi cumperi – mai mult sau mai putin – aceleasi produse alimentare saptamana dupa saptamana. Stii deja cat va fi de plata pentru mancare, asa ca probabil vei observa cresterile de pret la alimentele pe care le cumperi in mod normal. Dar ce nu vei observa este faptul ca, in timp ce preturile par sa se mentina, dimensiunea pachetelor se micsoreaza si calitatea la fel. In timp ce tu ai senzatia ca nu platesti nimic in plus, de fapt platesti pentru ca primesti mai putin decat in mod normal.

Intr-un articol recent din The New York Times s-a notat ca societatile din industria alimentara recurg la aceasta metoda din cand in cand, mai ales in perioada in care rata somajului este ridicata sau cand preturile alimentelor cresc – acestia micsoreaza continutul pachetelor pentru a evita majorarea preturilor. Se recurge la aceasta metoda pentru a pastra pacea cu consumatorii, care ar observa cu siguranta cand costurile alimentelor ar incepe sa creasca dar poate ca nu si-ar da seama daca pachetele ar fi putin mai mici. Cateva chipsuri sau cateva prajituri in minus probabil nu sunt evidente pentru majoritatea oamenilor. Iar tu probabil nu ai observat “gropita” din partea de jos a unui borcan cu unt de arahide pentru ca, in afara de acel mic loc care a folt lasat gol, dimensiunea borcanului a ramas aceeasi si arata normal pe raft. Conservele de ton au aceleasi dimensiuni ca si pana acum dar contin mai putin ton si mai mult ulei decat obisnuiau sa contina.

Daca faci un tur rapid prin propriul frigider si prin dulapuri si iata ca descoperi faptul ca borcanele cu alimente sunt mai mici decat inainte sau contin mai multa apa (ulei). Conserva de ton are doar 4 fasii de peste – nu e de mirare ca abia reusesti sa faci doua sandwish-uri cu ele. Si acea conserva de rosii pe care obisnuiesti sa o cumperi? Are mai putine rosii decat obisnuia sa aiba.

Ne indreptam catre magazinul alimentar din apropiere. Multe din pachete cu alimente au acum cu cateva grame mai putin. La fel se intampla si cu fasolea conservata si cu porumbul.

Aceasta micsorare a dimensiunilor este facuta in mod normal in liniste, dar unele dintre schimbarile din ultima vreme au fost atat de dramatice inca nu au putut sa treaca neobservate. Unele companii din industria alimentara incearca acum o noua abordare. Ne spun ca ar trebui sa ne simtim bine in legatura cu pachetele mai mici pentru ca contin mai putine calorii si datorita consumului mai mic de materiale pentru ambalare, se fabrica produse mai ecologice. Ei spun ca pachetele mici sunt mai usor de transportat iar alimentele tind sa se pastreze proaspete.

Cu cat de adevarate pot fi aceste declaratii, la fel de adevarat este si faptul ca suntem loviti acolo unde doare mai tare. In orice fel ai privi problema, cert este ca platim mai mult pentru mancare. Trebuie sa incepem sa dam importanta pretului alimentelor asa cum facem in cazul pretului benzinei – poate ca suntem asupriti, dar macar cunoastem pretul pe care il platim pe litru. Acorda mai multa atentie acelor mici autocolante de pe rafturile supermarketurilor, pe care scrie pretul produselor pe kilogram pentru ca, daca nu compari pretul pentru tot ceea ce cumperi e ca si cum ai compara merele cu portocalele.

 

Adauga un comentariu pentru Pretul alimentelor creste, calitatea alimentelor scade 

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Te afli aici: 

Wellness.ro

 

Blog

 

Recomandari

 Pretul alimentelor creste, calitatea alimentelor scade
 
Activitatea acestui magazin se desfasoara conform urmatorului Regulament.
Copyright © 1996-2012 Wellness.ro - Magazin online de produse Herbalife .