CAUTA PE BLOG

0742057181
sau
0723508026
Comanda telefonic:
 
 

CAUTA PRODUSE WELLNESS.

INSCRIE-TE LA NEWSLETTER

si fii primul care afla noutatile
 

In categoria: Sfaturi pentru slabire

Mancam mai mult si mai des

 

Mancam mai mult si mai desCriza de obezitate din America nu va disparea prea curand. In al saselea an de sondaje asupra fiecarui stat din SUA, fundatia Robert Wood Johnson a raportat recent ca obezitatea in randul adultilor s-a dublat sau aproape s-a dublat, in 15 din cele 50 de state, in ultimii 15 ani. Ce e chiar mai uimitor este faptul ca acum 20 de ani niciunul dintre state nu a raportat o rata de obezitate mai mare de 15 %. Acum, rata obezitatii depaseste 15 % din populatia celor 50 de state.

Nu suntem la fel de activi cum ar trebui sa fim si mancam prea mult! De ce a crescut aportul caloric atat de mult in ultimii ani? Alimentele bogate in calorii, portiile mai mari consumate frecvent, contribuie cu siguranta. Un studiu recent a incercat sa gaseasca factorul care a contribuit cel mai mult la problema Americii legata de controlul greutatii.

Studiul, realizat de cercetatorii de la Universitatea din Carolina de Nord s-a axat pe schimbarile alimentare ale americanilor prin examinarea datelor anchetelor realizate la nivel national pe perioade de peste 4 ani, incepand cu ancheta din 1977, concluzionand cu cea din 2006. In aceasta perioada de 29 de ani, aportul total de calorii a crescut foarte mult, cu 570 de calorii zilnic, adica cu aproape jumatate din cresterea inregistrata in ultimii 10 ani.

Cercetatorii nu au fost interesati doar de numarul total de calorii pe care il mancam ci au dorit sa inteleaga si cum si-a facut drum acest exces de calorii catre farfuriile noastre. Au examinat datele mai atent pentru a afla cum acesti 3 factori – frecventa meselor, dimensiunea portiilor si densitatea caloriilor (numarul de calorii per muscatura, continut de alimentele pe care le consumam) – au afectat cresterea generala a aportului caloric.

Se pare ca snacksurile au o foarte mare parte din vina. In ultimii 30 de ani, numarul mediu de “ocazii de a manca“ pentru adulti, a crescut de la 3,8 la 5 ori/zi. Am scurtat si intervalul de timp dintre mese cu o ora intreaga – acum mancam, in medie, o data la 2 ½ ore, comparat cu intervalul de 3 ½ ore pe care obisnuiam sa il asteptam inainte de a manca, in 1977.

Intre 1977 si 2006, aportul zilnic de calorii de la mesele zilei (tinand cont atat de alimente cat si de lichide) a crescut cu aproximativ 125 calorii – in mare parte pentru ca dimensiunile portiilor de mancare au crescut foarte mult.

Aceste numere palesc in comparatie cu contributia consumului mai mare de snacksuri. In aceeasi perioada de timp, gustarile au adus in plus 300 de calorii pe zi. Densitatea calorica a alimentelor pe care le mancam nu s-a schimbat foarte mult – cu alte cuvinte alimentele pe care le consumam nu au fost imbogatite cu substante care ingrasa ci mancam mai mult si mai des!

A manca de 5 ori pe zi nu este un lucru rau. Daca nu depasesti necesarul zilnic de calorii nu conteaza daca mananci de doua ori pe zi sau de doisprezece. Cu cat mananci mai des, cu atat mai putin ai nevoie sa mananci de fiecare data. Asta este o ajustare pe care multi dintre noi intarzie sa o faca – caloriile continua sa creasca pentru ca continuam sa mancam mai mult si mai des!

 

Adauga un comentariu pentru Mancam mai mult si mai des 

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Te afli aici: 

Wellness.ro

 

Blog

 

Sfaturi pentru slabire

 Mancam mai mult si mai des
 
Activitatea acestui magazin se desfasoara conform urmatorului Regulament.
Copyright © 1996-2012 Wellness.ro - Magazin online de produse Herbalife .