CAUTA PE BLOG

0742057181
sau
0723508026
Comanda telefonic:
 
 

CAUTA PRODUSE WELLNESS.

INSCRIE-TE LA NEWSLETTER

si fii primul care afla noutatile
 

In categoria: Alimentatie Sanatoasa

Legume de toamna la cuptor

 

Legume coapteSchimbarea sezonului aduce odata cu ea o noua grupa de legume si fructe de care ne putem bucura. Legumele radacinoase – cum ar fi morcovii sau cartofii dulci – si toate legumele din familia verzei – cum ar fi broccoli si conopida – sunt la mare cautare in acest nou sezon. Toate aceste legume si fructe sunt candidatele perfecte pentru a fi coapte  la cuptor – una din metodele preferate de gatit toamna.

Daca sezonul gratarelor este pe sfarsite, incepem sa dam atentie mai mare legumelor si fructelor coapte. Caldura uscata a cuptorului caramelizeaza zaharul natural din alimente, dand aroma fructelor si legumelor, aroma ce gratarul nu o poate da.

Daca nu ai copt nicodata legume radacinoase, ar trebui macar sa incerci. Morcovii copti, in special, sunt foarte deliciosi. Amestecati morcovii cu putin ulei de masline si otet balsamic, presarati putina sare si piper apoi imprastiati-i pe o hartie de copt ca apoi sa ii coaceti pentru jumatate de ora, pana cand acestia devin mai moi. Otetul se transforma intr-o glazura siropoasa care formeaza o crusta irezistibila. Poti aplica si sfeclei sau cartofilor acelasi tratament – inainte de a-i baga la coptor, ii poti stropi cu putin suc de lamaie sau otet sau chiar suc de rodie, care le va da o savoare inedita dulcetii lor naturale.

Legumele coapte pot fi garnituri excelente. Ele ar fi nemaipomenite adaugate in supe sau tocanite sau le poti felia, stropi cu putin otet ca apoi sa le amesteci cu verdeturi pentru a obtine o salata gustoasa cu aroma de toamna.

Unor persoane nu le place conopida. Dar daca o coaceti va fi din belsug in bucataria dumneavoastra. Coacerea reduce aromele puternice – conopida devine mai dulce iar textura devine aproape moale. Poti taia o ceapa peste conopida, adaugi un strop de ulei de masline, presari putina sare, putin piper si curry, le introduci in cuptor si vei obtine o garnitura excelenta.

Broccoli si varza de Bruxelles – alte legume care se vand greu in supermarket, dar care sunt foarte delicioase coapte, cu putin ulei si usturoi. Poti coace si fructe – merele de toamna sunt fantastice cand sunt pregatite astfel. Orice soi este bun, nu trebuie sa le decojesti – nu trebuie decat sa le tai in jumatati sau sferturi, sa indepartezi codita si sa le imprastii pe o foaie de copt stropita cu putin ulei. Le coci ca pe legume. Le poti stropi cu suc de lamaie, suc de mere sau condimente, daca doresti, dar trebuie sa stii ca merele proaspete sunt cu adevarat bune fara sa adaugi nimic.

 

Etichete:

Adauga un comentariu pentru Legume de toamna la cuptor 

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Te afli aici: 

Wellness.ro

 

Blog

 

Alimentatie Sanatoasa

 Legume de toamna la cuptor
 
Activitatea acestui magazin se desfasoara conform urmatorului Regulament.
Copyright © 1996-2012 Wellness.ro - Magazin online de produse Herbalife .