CAUTA PE BLOG

0742057181
sau
0723508026
Comanda telefonic:
 
 

CAUTA PRODUSE WELLNESS.

INSCRIE-TE LA NEWSLETTER

si fii primul care afla noutatile
 

In categoria: Alimentatie Sanatoasa

Idei de mese sanatoase

 

Nu numai copiii se intorc la scoala la inceputul toamnei, atunci cand salatele nu mai au un gust deosebit. Este timpul sa inveti sa prepari acasa gustari sanatoase si gustoase. Unul dintre cele mai bune lucruri pe care il poti face este reinnoirea pranzurilor tale. Spune la revedere salatelor de la restaurant combinate cu tot felul de produse decongelate. Iti propunem niste retete pentru un pranz usor de facut, gustoase care ii vor face pe colegi sa creada ca ti-ai angajat un bucatar.

Sandvis-cu-salata-rosii-naut
Iti oferim 18 idei de mese sanatoase:

1. Sandvici cu salata, mere si naut

Salata necesita un dressing cu tahini (pasta de susan) care se face repede. Combintia dintre merele crocante, castane coapte, telina si ceapa este un pranz spectaculos. Poti pune continutul intre doua felii de paine, adauga rosii si avocado.

2. Fasole neagra, feta si avocado, quinoa invelita in avocado cu sos tahini (pasta de susan)

Te-ai saturat sa iti fie foame dupa numai doua ore dupa pranz? Incearca aceasta reteta bogata in proteine – fasole neagra, quinoa si avocado si sos din pasta de susan. Pasta de susan se face din susan macinat, ulei si sare.

3. Crema de ciocolata neagra cu fulgi de ciocolata

Fulgii de ciocolata poate ca nu par sanatosi, dar in aceasta versiune sunt sigur mult mai interesanti si de asemenea sanatosi. Este o reteta de mic dejun, dar este foarte convenabila pentru un pranz pe care il puteti lua la serviciu. Lasa ingredientele preparate intr-un vas pe care sa il tii in frigider peste noapte. Se mananca a doua zi.

Fulgi-de-ciocolata-si-aluat-de-ciocolata

4. Pui si taietei de zucchini (dovlecel)

Aceasta este o mancare care se prepara de seara. Se poate manca rece sau calda a doua zi. Un avantaj pe care il reprezinta mancarea cu zucchini sub forma de paste este ca evita senzatia de balonare dupa masa. Taiati in spirale zucchini (dovlecelul). Lasa sa se usuce pe un prosop de bucatarie pentru o ora. Se poate pastra in cutii de plastic in frigider.

5. Carne de pui la borcan

Este foarte practic sa pastrezi puiul gatit in borcane. Pentru a prepara Taco in straturi pe care sa il trasporti foarte usor oriunde ai nevoie. Alege fasole neagra, rosii taiate marunt, porumb, care impreuna cu carnea de pui gatitat va rezulta un pranz delocios. Carnea de pui poate fi inlocuita cu alt fel de carne. Optional poti sa adaugi iaurt grecesc cu ardei crocant.

6. Salata greceasca cu pui si sos tzatziki

Poti folosi in locul maionezei tzatziki. Acest dressing grecesc este facut din iaurt, suc de lamaie, usturoi, castaveti si verdeata. Acest sos are o aroma mai placuta decat maioneza si are mai putine calorii. Pentru puiul facut la gratar este un sos foarte potrivit. Umple o lipie sau pita sau combina cu salata verde.

salata-greceasca

 

7. Orez din legume 

In loc de boabe de orez prajit, foloseste conopida taiata marunt si trasa la tigaie pentru o masa cu mai putine calorii. Se poate reincalzi sau manca la temperatura camerei.

8. Briose frittata

Aceste briose sunt foarte vesatile. Versiunea pe care o propunem, contine boabe de quinoa, fasole verde, menta proasapta. Se poate inlocui fasolea verde cu sparanghel sau alte verdeturi.

9. Pui la gratar cu piper rosu si crema de avocado

Secretul acestei retete este marinarea puiului pe care il gatesti la gratar. Puiul se poate folosi pe tot parcursul saptamanii in combiatie cu grau sau arpacas, spanac si branza. Adevaratul gust ce transforma pranzul intr-o masa delicioasa il da crema de avocado facuta cu suc de lamaie, miere, usturoi si ierburi, asezonat cu ulei de masline. 

salata-de-pui

10. Avocado umplut cu ton

Tonul bogat in proteine servit in avocado cu suc de lamaie si cu ierburi este o masa delicioasa. Se pot adauga felii de pui prajit. Pentru vegetarieni se pot adauga ciuperci si ceapa. Umplut cu aceste ingrediente avocado este delicios.

avocado-cu-ton

11. Avocado umplut cu quinoa

Se gateste o briosa sarata. Pentru vegetarieni ea se umple cu quinoa, iar pentru nevegetarieni poate fi umpluta cu carne, verdeturi si avocado.

12. Salata de naut

Aceasta salata se face in cateva minte. Se amesteca nautul cu castraveti si diferite verdeturi ca sa devina unul dintre cele mai sanatoase pranzuri. Secretul acestei salate este adaosul de suc de lamaie si busuioc. Se prepara salata, separat se prepara dressingul.

13. Chiftele paleo cu taietei zucchini

Chiftelele Paleo sunt cele preparate din legume cu foarte putina carne de la animale hranite pe pasune cu iarba, peste salbatic, fructe de mare, carne de pasare de curte, oua, sau preparate doar din legume cu verdeturi fara cane. Au un gust grozav. Se pot face in cantitate mare si pastra la congelator. Ele se combina cu taieteii din zucchini si rosii zemoase.

chiftele-gustoase

14. Friptura Paleo cu sos de usturoi si otet

Alege aceasta reteta ca sa iti impresionezi prietenii care vin la tine acasa la cina sau pentru weekend. Friptura paleo se face la gratar. Se taie fasii si se adauga in salata de rosii cu oua fierte si avocado. Se poate adauga dressingul din maioneza.

Friptura-cu-sos-de-usturoi

15. Burger din cartof dulce si fasole neagra

Burgeri vegetarieni sunt perfecti pentru weekenduri sau de luat toata saptamana la serviciu. Se pune fasole neagra, quinoa, seminte si piure de cartof dulce. Se poate adauga sos de quacamole si salsa.

burger-cu-cartof-dulce

16. Salata de ton

Orice salata ai manca la un restaurant, aceasta salata de ton este cu mult mai buna si mai ieftina. Ingredientul secret sunt merisoarele bogate in vitamina C care adauga savoare salatei. Se poate manca cu salata verde sau cu crutoane.

17. Sandvici cu humus vegetarian

Acesta nu este un sandvici obisnuit cu branza sau carne. Este un sanvici delicios. Se pot adauga rosii, seminte incoltite de lucerna, ridiche sau grau, avocado si ceapa. Este indicat sa se faca humusul acasa deoarece este mai bun.

18. Ardei umpluti cu fasole alba, spanac si carne tocata

Ardeii se umplu cu ingredientele mentionate. Ardeii sunt gustosi la cina, dar sunt foarte buni si la pranz. Se poate inlocui orezul cu quinoa . Se adauga sos de rosii cu usturoi, carne tocata de curcan, fasole alba. Fiecare imbucatura e delicioasa.

ardei-umpluti

Incearca una din retele delicioase de mai sus pentru a avea o masa sanatoasa si satioasa.

 

Adauga un comentariu pentru Idei de mese sanatoase 

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Te afli aici: 

Wellness.ro

 

Blog

 

Alimentatie Sanatoasa

 Idei de mese sanatoase
 
Activitatea acestui magazin se desfasoara conform urmatorului Regulament.
Copyright © 1996-2012 Wellness.ro - Magazin online de produse Herbalife .