CAUTA PE BLOG

0742057181
sau
0723508026
Comanda telefonic:
Te afli aici:  

Wellness.ro

 

Blog

>

Slabire

>

De ce nu slabesti?

 
 

CAUTA PRODUSE WELLNESS.

INSCRIE-TE LA NEWSLETTER

si fii primul care afla noutatile
 

In categoria: Slabire

De ce nu slabesti?

 

De ce nu slabestiTe umpli de mancaruri sanatoase, te misti zilnic si totusi nu poti sa slabesti. Acest lucru e frustrant. Noroc ca se poate rezolva. Iata 6 lucruri care ar putea sa fie motivele pentru care greutatea ta nu scade si deasemenea caile pentru evitarea lor.

Necesarul de mancare e mai mic decat crezi

Majoritatea oamenilor care nu pot sa slabeasca recunosc ca nu se gandesc la cantitatea de mancare pe care o consuma. Acest lucru se intampla datorita faptului ca oamenii subestimeaza cantitatea de mancare consumata. Portiile exagerat de mari de la unele restaurante nu pot sa fie considerate vina acestora. Cartofii prajiti si inghetata nu sunt singurele preparate culinare cu multe calorii. Unele mancaruri sanatoase care contin ulei de masline, avocado sau nuci, ingrasa si ele. De exemplu o cupa de alune contine 750 kcal. Daca le mananci ca pe o gustare fara sa fi atent la cantitatea lor acest lucru te va ingrasa.

Nutritionistii recomanda sa iti masori cantitatea de mancare cel putin cateva luni pe an. Acest lucru iti va da posibilitatea sa iti controlezi greutatea. Studiile in medicina au aratat ca oamenii care isi controleaza cantitatea zilnic scad de doua ori in greutatea fata de cei care nu fac acest lucru.

Nu dormi destul

Un somn agitat poate sa iti distruga eforturile de a slabi. Mai intai pentru ca iti provoaca foame si te determina sa mananci peste cantitatea normala, apoi datorita faptului ca atunci cand nu dormi destul creste nivelul de cortizol, un hormon care amplifica senzatia de foame.

De exemplu un studio al Universitatea din Chicago arata ca tinerii sanatosi care nu dorm decat 4 ore pe noapte in loc de 7 ore cat este normal raporteaza un procent marit cu 24 % a poftei de mancare, alaturi de nevoia de dulciuri, prajituri, chipsuri, paine si paste. Deasemenea se constata o scadere cu 18% a hormonului care iti da senzatie de satietate si o marire de 28 % a celui care da senzatia de foame.

In al doilea rand daca nu dormi destul, corpul tau depoziteaza ceea ce ai mancat ca pe o grasime; de exemplu un studiu al unei clinici de nutritie a descoperit faptul ca un somn neodihnitor cauzeaza lipsa de energie. Numarul caloriilor pe care un corp obosit poate sa le arda este doar de 5 procente, la un om odihnit numarul acestora este de 20 % in mod curent.

Intreruperile somnului afecteaza nivelul de zahar in sange si ridica rezistenta insulinei. Somnul dezordonat poate fi asociat cu 2 tipuri de diabet.

Daca iti pastrezi obiceiurile de somn corecte cum ar fi acela de a te culca la ora fixa fara a te juca pe smartphone cel putin o ora inainte de culcare, daca dormi cel putin 8 ore pe noapte, atunci vei fi un om care isi va controla organismul.

Mananci calorii fara sa stii…

La inceputul dietei tale slabesti si te simti grozav. Dupa ce ai slabit, revi la obiceiurile vechi si rezultatul anterior se pierde. Odata cu pierderea greutatii, nevoile calorice se schimba. Cu cat scazi numarul de calorii cu atat corpul tau are nevoie de ele astfel ca ai nevoie de calorii ca sa continui sa slabesti.

Daca rezultatele curei tale de slabire se vad in 2 luni este recomandat sa nu eviti cu desavarsire caloriile. Dupa cura de slabire incepe sa mananci cel putin 100 de kcal pe zi si urmareste-ti in continuare greutatea. Majoritatea femeilor nu ar trebui sa manance mai putin de 1200 calorii pe zi si barbatii 1700 calorii pe zi. Intre timp nu ar trebui sa te simti niciodata flamand.

Esti constat stresat

Stresul continuu iti mareste pofta de mancare. Daca esti stresat mereu, pofta de manacare creste la niveluri inalte si de asemenea si nevoia de mancaruri cu carbohidrati.

Atunci cand esti stresat, corpul are nevoie de confort si cauta elemente care ar putea sa il detensioneze. Cele mai la indemana sunt mancarurile care contin zahar si carbohidrati deoarece acestea provoaca o miscare rapida a sangelui si cresc nivelul de serotonina. Ambele tipuri de alimente au un efect de scurta durata iar daca esti stresat intri intr-un cerc vicios al mancarii nesanatoase

Intre timp, stimuland producerea insulinei creste si cortizolul in corpul tau si tendinta de a depozita calorii. Acest tip de grasime se depoziteaza in cavitatea abdominala si pe organele vitale. Grasimea viscerala este asociata cu dezvoltarea rezistentei la insulina si cauzeaza diabetul.

Problemele de sanatate mintala inclusive stresul nu sunt cu nimic diferite de problemele de sanatate uzuale, el ar trebui tratate cu acelasi interes.

Folosesti indulcitori artificiali

Indulcitorii artificiali fie cei pe care ii pui in cafea sau care se afla in bauturile dietetice sau in iaurturi sunt un mod usor de a taia din numarul de calorii pe termen scurt dar ei ar putea sa iti distruga sanatatea si scaderea in greutate pe termen lung. De exemplu 2 bauturi dietetice carbogazoase pun de 5 ori mai multa grasime pe burta abdominala decat alimentele de la care oamenii se abtin. Acest lucru se intampla deoarece creierul raspunde la indulcitorii artificiali spunandu-ti sa mananci mai multe dulciuri. Intre timp balanta de sanatate se dezechilibreaza.

Un studiu de imunologie a descoperit legatura dintre consumul indulcitorilor artificiali si tendinta de dezvoltare a intolerantei la glucoza care contribie la dezvoltarea obezitatii si la aparitia a doua tipuri de diabet.

Elimina orice fel de indulcitori artificiali din dieta ta si inlocuiestei cu cei naturali care contin vitamine si minerale. Doar fi atent la masurarea caloriilor!

Nu ai o conditie fizica buna

Conditiile de sanatate pot sa determine dificultati in scaderea greutatii. Unele boli nu permit urmarea unei diete de slabire de exemplu hipotiroidismul presupune faptul ca glanda tiroida nu produce destui hormoni si din acest motiv nu o sa slabesti.

Daca nu incepi sa pierzi din greutate, dar simti ca organismul are nevoie de calorii si faci miscare 4 sau 5 ore pe saptamana sfatul este sa consulti un doctor. Este posibil sa ai nevoie de o serie de analize pentru a descoperi motivele pentru care nu poti slabi.

 

Un comentariu pentru “De ce nu slabesti?”  

  1. Curatenie spune:

    Bravo, ai un site bine conceput.

Adauga un comentariu pentru De ce nu slabesti? 

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Te afli aici: 

Wellness.ro

 

Blog

 

Slabire

 De ce nu slabesti?
 
Activitatea acestui magazin se desfasoara conform urmatorului Regulament.
Copyright © 1996-2012 Wellness.ro - Magazin online de produse Herbalife .