Indiferent care este scopul tau, daca doresti sa ai succes trebuie sa crezi mai mult in fortele propii si apoi sa urmezi un plan. In urma mai multor studii sunt persoane care au dorit sa impartaseasca modul cum si-au stabilit obiectivele si gandurile despre cum gandeste un sportiv, dar cel mai important descopera cum au renuntat la frica.
Sportivii nu renunta la frica, ci uneori isi pastreaza frica ca sa ii ajute sa reuseasca. In timp ce acest lucru ar putea parea bizar pentru unii cititori, cred ca vei intelege, daca analizezi frica mai indeaproape.
Cum folosesti frica pentru a-ti atinge propriile obiective:
Frica este o emotie care poate duce la o eliberare suplimentara de adrenalina in sangele tau. Corpul tau activeaza la nevoie ,,mecanismul de lupta” si se pregateste pentru actiune pentru a fi protejat. In sport si in alte medii competitive, de obicei nu teama de pericol creeaza aceasta eliberare de adrenalina, ci mai degraba amestecul de anticipare si entuziasm. Sportivii se antreneaza zilnic pentru a gestiona aceste emotii intr-un mod pozitiv care le va spori performanta.
Daca te intrebi cum acest lucru te poate ajuta sa iti atingi obiectivele, uite un raspuns. Fiind pregatit si avand un plan de actiune, vei putea sa iti antrenezi mintea pentru a depasi orice emotie negativa care sta in calea ta si nu trebuie sa fii neaparat sportiv pentru a beneficia de tehnicile de pregatire mentala.
Mentine si invinge
Nu trebuie sa urci pe munti ca sa te confrunti cu temerile propii. In viata de zi cu zi exista lucruri pe care ai vrea sa le faci insa le eviti, deoarece teama de esec este prea mare.
Efectuarea unor schimbari in stilul de viata, in special a celor care implica scaderea in greutate si obiectivele de sanatate, ii fac pe oameni sa se simta nelinistiti si infricosati. Teama de esec sau frica de necunoscut pot impiedica adesea oamenii sa incerce ceva nou. Incearca sa pui in aplicare cele trei sfaturi simple de invingere a fricii care te ajuta sa depasesti orice emotie negativa si sa o transformi in succes:
1. Evaluarea fricii
Scrie o lista cu cele mai grave lucruri care s-ar putea intampla daca nu reusesti. Acest lucru va pune adesea lucrurile in perspectiva si te va face sa intelegi ca ar trebui sa incepi pur si simplu sa actionezi. Cu atat de multe ganduri care iti trec prin minte, lucrurile pot parea mai rele decat sunt in realitate. Cu totii avem o imaginatie prea activa, asadar redarea pe hartie a temerilor tale te va ajuta sa evaluezi daca sunt de fapt rele sau nu.
2. Definirea obiectivului
Scrie obiectivele tale pe hartie si incearca sa utilizezi un cadru de stabilire a obiectivelor. Avand o destinatie clara si o perioada de timp in minte, iti va fi de folos in zilele in care doresti sa renunti. Senzatia de a nu detine controlul poate genera emotii negative. Stabilirea clara a obiectivelor iti va reda controlul deplin asupra succesului tau.
3. Antrenarea gandirii pozitive
Scrie un mesaj pozitiv si spune-l in fiecare zi, cu cat iti spui mai mult ca poti avea succes, cu atat mai mult vei incepe sa crezi ca este adevarat. Un exemplu dintr-un jurnal de antrenament din perioada unui sportiv este – ,,sunt puternic, sunt puternic, m-am nascut sa concurez la nivel mondial”. O abordare mentala pozitiva te poate insipra sa continui sa faci lucruri benefice pentru starea ta de sanatate. Multi sportivi iti vor spune ca aspectul mental al sportului este mai important decat aspectul fizic si ca autocontrolul este una dintre chei pentru a face visele sa devina realitate. Daca ti s-a intamplat sa incepi si sa te opresti, de-a lungul anilor, cu incercarile de a atinge obiectivele legate de pierdrea in greutate si de sanatate, poti beneficia de o noua abordare mentala pozitiva. Incearca sa nu lasi teama de esec sa iti impiedice succesul. Este mai bine sa incerci si sa nu reusesti decat sa nu incerci deloc.
Daca vrei mai multa energie si mai mult suport nutritional poti alege bauturi speciale, produse Herbalife de nutritie pentru sportivi
Etichete: herbalife sport, sport