CAUTA PE BLOG

0742057181
sau
0723508026
Comanda telefonic:
 
 

CAUTA PRODUSE WELLNESS.

INSCRIE-TE LA NEWSLETTER

si fii primul care afla noutatile
 

In categoria: Vitamine

Corpul tau primeste suficienta vitamina D?

 

Corpul tau primeste suficienta vitamina D?

Este numita “ vitamina soarelui ”, dar cum poti primi suficienta vitamina D cand soarele nu straluceste sau cand eviti razele soarelui?

Expunerea la soare este necesara pentru ca pielea sa produca vitamina D, pentru ca o dieta normala si echilibratata contine o cantitate foarte mica din aceasta vitamina. Acest lucru a dus la o preocupare tot mai mare cu privire la deficitul vitaminei D in cadrul anumitor grupuri cum ar fi persoanele in varsta sau persoanele care traiesc in institutii de ingrijire, persoane ce nu sunt expuse la razele soarelui, persoanele cu pielea mai inchisa la culoare sau persoanele care isi acopera corpul datorita unor motive de origine culturala sau religioasa.

Cum te asiguri ca primesti suficienta vitamina D? Nu trebuie sa te prajesti la soare sau sa risti sa faci cancer de piele pentru a primi o doza buna de vitamina D.

Cantitatea de vitamina D de care ai nevoie, depinde foarte mult de culoarea pielii tale. Daca pielea ta este deschisa la culoare, poti avea nevoie de o expunere la soare de doar 5 minute pe zi. Daca pielea ta este mai inchisa la culoare, poti avea nevoie de pana la 20 de minute de expunere la soarele de vara in fiecare zi.

O expunere mai mare este necesara pe parcursul iernii, pentru a produce vitamina D, deoarece nivelul de radiatii UV este considerabil mai mic. Dar, expunandu-te la soare mai mult timp pe parcursul verii, poti inmagazina suficienta vitamina D care sa fie suficienta pe parcursul iernii.

Este important sa stii ca desi afara este innorat, esti expus la raze UV. Chiar daca nu vezi soarele, primesti vitamina D!

Foarte putine alimente contin vitamina D: pestele gras, ouale si laptele. Este o idee buna sa adaugi aceste alimente in dieta zilnica chiar daca consideri ca nu trebuie sa iti faci griji cu privire la deficitul de vitamina D.

Persoanele peste 50 de ani au nevoie de aproape dublul cantitatii de vitamina D necesara celor mai tineri. Pentru a te asigura ca obtii cantitatea recomandata de vitamina D, incearca sa stai la soare aproximativ 15 minute in fiecare zi. In plus, include in dieta zilnica alimentele mentionate mai sus.

 

Adauga un comentariu pentru Corpul tau primeste suficienta vitamina D? 

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Te afli aici: 

Wellness.ro

 

Blog

 

Vitamine

 Corpul tau primeste suficienta vitamina D?
 
Activitatea acestui magazin se desfasoara conform urmatorului Regulament.
Copyright © 1996-2012 Wellness.ro - Magazin online de produse Herbalife .