Celulita este un termen care se refera la grasimea cu aspect neplacut de sub piele si la excesul de fluide din tesuturi, fapt care cauzeaza denivelari ale epidermei. Celulita este o dereglare a schimbului de substante, prin acumularea sub piele a grasimilor si a reziduurilor toxice.
Cand apare celulita? In 12% din cazuri celulita apare in perioada de pubertate, 25% – in consumul de anticonceptionale, 20% – in timpul si dupa sarcina si 25% din cazuri in perioada de menopauza. Astfel, se poate afirma ca celulita apare frecvent in perioada exploziilor hormonale.
De ce apare celulita? Estrogenii actioneaza asupra vaselor sanguine din tesutul adipos subcutanat. Ca rezultat al dereglarii circulatiei sangelui in vasele mici, se deregleaza aportul de oxigen spre tesutul de grasime. Apar celule moarte si celule muribunde. Se formeaza conglomerate dure de grasime, iar suprafata pielii capata un aspect urat de movilite.
Ce contribuie la aparitia celulitei?
1. Modul gresit de alimentatie (o cantitate considerabila de grasimi animale, excesul de glucide, conservanti si aditivi alimentari, consumul insuficient de legume, fructe proaspete si a suplimentelor de vitamine).
2. Sedentarismul.
3. Dereglari hormonale (disfunctii ale ovarelor, suprarenalelor).
4. Stresul (provoaca o hipersecretie de hormoni, care contrubuie la depunerea grasimii pe burta si coapse).
5. Fumatul, cafeaua si alcoolul.
6. Dereglari de circulatie a sangelui.
Etichete: Celulita