CAUTA PE BLOG

0742057181
sau
0723508026
Comanda telefonic:
 
 

CAUTA PRODUSE WELLNESS.

INSCRIE-TE LA NEWSLETTER

si fii primul care afla noutatile
 

In categoria: Alimentatie Sanatoasa

Carnea poate cauza cancer. Acum e public!

 

Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) a dezvaluit pe 26 octombrie 2015 un raport in care consumul de carne procesata si carne rosie este responsabil pentru dezvoltarea cancerului.

Carnea procesata (de exemplu mezeluri, salam, crenvursti, carnati, sunca, etc.) a fost clasificata drept agent cancerigen din grupa 1, cu cel mai mare risc oncologic.

Aceasta categorie de clasificare se foloseste atunci cand sunt suficiente dovezi ca un agent cauzeaza cancer. In aceasta grupa intra fumul de tutun si azbestul din construcii.

Totusi, asta nu inseamna ca mancatul de carne e la fel de periculos ca si  fumatul. Inseamna doar ca exista dovezi la fel de concrete ca este o cauza pentru cancer.

Ca un calcul la nivel mondial, peste 34.000 de oameni ar putea muri anual din cauza cancerului provocat de consumul de carne procesata.

Iar numarul cazurilor letale de cancer din cauza fumatului s-ar ridica la peste 1 milion.

Chiar daca riscul este relativ mic si organismul face o treaba buna in a elimina toxinele din carne, daca este consumata in mod excesiv atunci creste dramatic si riscul unei afectiuni cum e cancerul, diabetul si hipertensiunea.

Dupa o documentare amanuntita a studiilor stiintifice, 22 de experti din 10 tari au clasificat carnea rosie (cea de porc si de vita de exemplu) drept posibil cancerigena, adica din grupa 2A, pentru ca exista mai putine dovezi decat la prima.

Potrivit acestora, exista deja dovezi solide ca produsele din carne procesata, consumate chiar si in cantitati mici, ar creste riscul de cancer la colon.

Expertii au ajuns la concluzia ca 50g pe zi de carne procesata creste riscul de cancer cu 18%. Procentul este mai ridicat cu cat consumul de carne este mai mare.

Aceste asocieri s-au observat in principal la cazurile de cancer de colon, pancreas si prostata.

 

Alimentatia gresita cauzeaza 35-65% dintre toate tipurile de cancer.”, declara expertii de la Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS).

 

La cateva zile dupa ce carnea procesata si carnea rosie a fost clasificata drept cancerigena, un nou studiu confirma cele dezvaluite de Organizatia Mondiala a Sanatatii.

Universitatea din Oxford a descoperit ca din 500.000 de oameni, erau cu 43% mai multe cazuri de cancer la cei care au mancat carne rosie decat la cei care nu au mancat deloc carne.

De ce carnea ar cauza cancer? Exista unele ipoteze ca metodele de preparare, gatire si conservare a carnii produc anumite chimicale cancerigene care sunt gasite si in aerul poluat.

La 3 zile dupa publicarea acestor dezvaluiri s-a starnit un scandal international. Deja erau o multime de stiri, discutii si controverse, asa ca Organizatia Mondiala a Sanatatii si-a exprimat clarificarea privind acest aspect.

OMS nu a spus ca trebuie sa renuntam de tot la carne, ci doar a publicat un studiu care arata ca daca este redus consumul de carne procesata, scade si riscul de cancer.

Directorul Asociatiei Romane a Carnii (ARC), a incercat sa apere consumul de carne, declarand ca doar daca este consumata in exces si tratata cu substante chimice carnea poate fi responsabila de cancer.

 

Comunicatul de presa oficial OMS:
http://www.iarc.fr/en/media-centre/pr/2015/pdfs/pr240_E.pdf

 

Un comentariu pentru “Carnea poate cauza cancer. Acum e public!”  

  1. Lili spune:

    Am sa incerc sa consum mai rar carne..Multumesc pentru informatii!

Adauga un comentariu pentru Carnea poate cauza cancer. Acum e public! 

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Te afli aici: 

Wellness.ro

 

Blog

 

Alimentatie Sanatoasa

 Carnea poate cauza cancer. Acum e public!
 
Activitatea acestui magazin se desfasoara conform urmatorului Regulament.
Copyright © 1996-2012 Wellness.ro - Magazin online de produse Herbalife .