Nu manca aceste alimente care cresc nivelul de zahar din sange si iti imbatraneasc pielea mai repede! Unele dintre ele sunt considerate a fi sanatoase. Incearca sa le eviti sau sa minimizezi consumul de aceste alimente si vei arata cu 5-10 ani mai tanara.
Din cauza reactiilor biochimice din organism care se realizeaza cu fiecare tip de aliment pe care il consumi intr-o zi, unele alimente te imbatranesc rapid, iar altele te ajuta sa lupti impotriva imbatranirii.
Mananca alimente care te imbatranesc in mod regulat si vei arata si te vei simti cu cel putin 10 ani mai in varsta. Mananca alimente ce lupta impotriva imbatranirii regulat si in timp vei arata cu 5-10 ani mai tanara.
Trei procese care se produc in corpul tau si au un impact major asupra varstei tale sunt: glicarea, inflamarea si oxidarea.
Cand vorbim despre imbatranire, nu ne referim doar la riduri sau cat de gros este parul tau si vorbim, de asemenea, despre factorii pe care nu ii poti vedea, cum ar fi: cat de bine functioneaza organele si daca articulatiile sunt degradate. Acest lucru este mult mai important decat cum arati.
Datorita titlului articolului, cu siguranta ti-ai dat seama de unele alimente cum ar fi zaharul sau grasimile. Da, este adevarat, aceste alimente provoaca imbatranirea mai rapida, dar cu totii stim asta. Vom discuta despre un alt aliment, care ar putea sa te surprinda.
Alimente pe baza de grau (inclusiv graul intregal)
Acest lucru are legatura cu glicarea ce se petrece in corpul tau. Compusii care apar in timpul acestui proces accelereaza procesul de imbatranire din corpul tau. In timp dauneaza organelor, articulatiilor si, desigur, pielii.
Deci, valorile ridicate ale zaharului din sange accelereaza inaintarea in varsta. Acesta este motivul pentru care persoanele ce sufera de diabet de tip 2 de cele mai multe ori par mai in varsta. Dar acest efect nu se limiteaza doar la persoanele ce sufera de aceasta boala.
Graul integral contine un tip de carbohidrati ce nu este prezent in alte produse alimentare. Au fost efectuate anumite teste si s-a descoperit ca acest compus creste nivelul de zahar din sange mai mult decat zaharul. De fapt, el creste nivelul de zahar din sange mai mult decat aproape orice alta sursa de carbohidrati, acest lucru fiind evidentiat in studiile ce s-au efectuat.
Acest lucru inseamna ca produsele pe baza de grau, cum ar fi painea, covrigii, cerealele, briosele si alte produse coapte cresc nivelul de zahar din sange mai mult decat alti carbohidrati. Daca nu crezi acest lucru, iti prezentam un test. Unei persoane i s-au facut teste de glicemie dupa ce a mancat 2 felii de paine la o masa, iar la alta masa a mancat un castron de fulgi de ovaz, cu cantitati egale de carbohidrati.
Rezultatele testelor de zahar din sange:
– 2 felii de paine prajita din grau:
Dupa 45 de minute dupa consum: zaharul s-a ridicat de la 86 inainte de consum la 155.
– 1 bol de fulgi de ovaz:
Dupa 45 de minute dupa consum: zaharul s-a ridicat de la 86 inainte de consum la 112.
In mod evident, graul creste nivelul de zahar din sange mai mult decat fulgii de ovaz si nivelul 155 este ridicat. Acest lucru, pe termen lung si daca mananci frecvent grau, contribuie la imbatranire.
Probabil ai auzit, de asemenea, de efectele negative ale glutenului (un alt compus daunator din grau care poate provoca inflamatii ale sistemului digestiv). Cu siguranta, dupa ce vei elimina graul din alimentatia ta, vei pierde in greutate.
Conform unui studiu, produsele din grau coapte contin substante chimice cancerigene care se formeaza in partea rumenita a painii, cerealelor, brioselor, etc. Acesti compusi cresc riscul de cancer si de imbatranire. Ei exista si in alte surse de carbohidrati, cum ar fi: cartofii prajiti sau alte alimente bogate in amidon prajite.
Alte alimente la care trebuie sa fii atenta sunt cele pe baza de porumb care perturba, de asemenea, nivelul de zahar din sange (cereale de porumb, fulgi de porumb, sirop de porumb) si zahar in exces din bomboane, prajituri si bauturi indulcite.