CAUTA PE BLOG

0742057181
sau
0723508026
Comanda telefonic:
Te afli aici:  

Wellness.ro

 

Blog

>

Alimentatie Sanatoasa

>

Afinul

 
 

CAUTA PRODUSE WELLNESS.

INSCRIE-TE LA NEWSLETTER

si fii primul care afla noutatile
 

In categoria: Alimentatie Sanatoasa

Afinul

 
Afinul (Vaccinium Myrtillus) este un arbust mic, stufos, cu tulpina de culoareAfine verde, lunga de 30-60 cm., cu ramuri anguloase. Infloreste in lunile mai-iunie si este productiv incepand cu sfarsitul lunii iunie si pana la mijlocul lunii august. Fructul, afina – este o baca de culoare albastru inchis sau albastru-brumariu, de forma rotunda, cu diametru de cca. 5-7 mm. Afina este zemoasa, cu suc de culoare violacee si cu gust placut, dulce acrisor.
Se pot consuma atat fructele, cat si frunzele care au proprietati astringente datorita unei substante continute, numita tanin. Au o activitate antibiotica, modificand favorabil flora patogena intestinala. Consumul de afine se recomanda in cazuri de diabet (scade concentratia de zaharuri din sange), guta, entercolita, parazitoze intestinale, infectii urinare, tulburari circulatorii periferice. Frunzele intra in compozitia ceaiurilor dietetice.
Afinele mai sunt folosite pentru prepararea diferitelor prajituri si dulciuri, dar si pentru obtinerea afinatei, o bautura alcoolica apreciata.
Valori nutritionale – 100 g:(57 kcal) – fibre alimentare 2.4g, lipide 0.3g, proteine 0.7g, carbohidrati 14.5g.  De asemenea, sunt bogate in vitamina C, vitamina A, vitamine din complexul B, calciu, magneziu, fier, fosfor.
 

Etichete:

Adauga un comentariu pentru Afinul 

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Te afli aici: 

Wellness.ro

 

Blog

 

Alimentatie Sanatoasa

 Afinul
 
Activitatea acestui magazin se desfasoara conform urmatorului Regulament.
Copyright © 1996-2012 Wellness.ro - Magazin online de produse Herbalife .