CAUTA PE BLOG

0742057181
sau
0723508026
Comanda telefonic:
 
 

CAUTA PRODUSE WELLNESS.

INSCRIE-TE LA NEWSLETTER

si fii primul care afla noutatile
 

In categoria: Forma buna

5 Sfaturi care te vor ajuta sa avansezi de la “in forma” la a arata “foarte bine”

 

sfaturi-fitnessEsti gata sa iti imbunatatesti nivelul de fitness? Este timpul sa devii inteligent cand vine vorba de fitness. Ce-ai zice daca ti-as spune ca in scopul de a-ti imbunatati nivelul de fitness, trebuie sa incetinesti putin? Majoritatea oamenilor cred ca pentru a obtine rezultate trebuie sa te fortezi.

Cu toate acestea, nu este nevoie sa ajungi la epuizare. Adevarul este ca antrenamentele tale trebuie sa progreseze in timp. Progresul nu trebuie sa fie sub forma unui salt urias pentru ca pasii mici functioneaza cel mai bine.

La oricare nivel te-ai afla, fie ca esti incepator sau avansat, daca iti asculti corpul si continui sa te fortezi treptat, zi dupa zi, vei obtine rezultate foarte bune. Sa luam in considerare o conceptie gresita destul de comuna in randul persoanelor care abia au inceput un program de fitness. Cand treci la un nou stil de viata, mult mai sanatos si activ, este foarte usor sa te fortezi prea tare, prea repede. Exista adesea o reactie in lant:

1. Dintr-o data, efortul fizic elibereaza un flux de endorfine care te fac sa te simti bine. Este posibil sa te simti multumit de nivelul de fitness la care ai ajuns dar si de forma corpului care este din ce in ce mai tonifiata.

2. Pentru a spori aceste rezultate, te fortezi prea tare. Acest lucru va duce la, aparent contradictoriu, incetinirea rezultatelor sau vei deveni epuizat si vei sfarsi prin a te aseza inapoi pe canapeaua cea confortabila. Daca vrei rezultate reale, trebuie sa planifici si sa construiesti un plan de fitness realistic si realizabil. Fitness-ul a evoluat de cand oamenii urmau zicala “fara durere, niciun castig”. Acum avem o abordare mai inteligenta: trebuie sa iti intensifici antrenamentul treptat.

Gandeste-te ca corpul tau este o masina sport de inalta performanta. Trebuie sa intelegi cum functioneaza masina pentru a obtine rezultate. Nu poti sari in masina, sa schimbi in cea mai inalta treapta de viteza si sa pleci. Aceasta abordare te va lasa asteptand pe alee. In schimb, trebuie sa schimbi vitezele treptat. Poti ajunge la cea mai inalta treapta de viteza, dar trebuie sa treci de treptele inferioare mai intai.

Daca inveti sa iti asculti corpul, iti vei imbunatati performanta si vei avea mai multe activitati sanatoase. Multi oameni urasc exercitiile fizice tocmai pentru faptul ca se epuizeaza la fiecare antrenament. Nu e de mirare ca nu li se pare amuzant si ca urasc intru totul exercitiul fizic. Antrenandu-te folosind o abordare mai inteligenta iti poate da impulsul mental de care ai nevoie pentru a urma un program de fitness pe termen lung. Scopul este de a avea un sentiment pozitiv cand vine vorba de exercitii fizice.

Urmatoarele sfaturi de fitness te pot ajuta sa obtii mai multe rezultate in activitatea ta:

Asculta-ti corpul
Crede ca organismul tau stie cel mai bine de ce ai nevoie! Intelege ca durerea este modul prin care corpul iti spune ca ceva nu este in regula. Nu te poti antrena daca esti ranit asa ca, a fi constient de modul in care corpul tau se simte te poate ajuta sa eviti accidentari previzibile. Este normal sa simti un discomfort muscular in timpul activitatii fizice dar durerea nu trebuie sa fie ignorata.

Construieste o fundatie solida
Incepe un plan de exercitii fizice intr-un mod usor. Constientizeaza ca incepand usor ai nevoie de rabdare dar rezultatele finale vor fi cele asteptate. Lucrul asupra muschilor de baza, asupra flexibilitatii, asupra imbunatatirii echilibrului si asupra construirii unei baze nu implica un efort maxim. Crede ca. Construind o fundatie solida iti va permite sa fii mai bine pregatit pentru antrenamentele mai grele ce vor urma.

Progres constant
In scopul de a-ti imbunatati nivelul, trebuie ca antrenamentele tale sa progreseze. Multe persoane se intreba de ce nu obtin rezultate desi fac acelasi exercitiu de rutina zilnic. Corpul tau se adapteaza cerintelor la care il supui – daca vrei rezultate mai bune, trebuie sa cresti cerintele.

Exista multe modalitati de a progresa cand te antrenezi. Poti creste nivelul de intensitate, durata, rezistenta sau frecventa. Asigura-te ca nu te antrenezi prea mult, prea repede. Sfaturile nr 1 si nr 4 te vor ajuta sa iti dai seama cat de mult este prea mult. Poti aplica progresul constant cand vine vorba de greutati si exercitii cardio.

Stapaneste tehnica
Trebuie sa stapanesti tehnica exercitiului de baza inainte de a trece la exercitii fizice mai avansate. Greutatea ta este perfecta, mai ales daca esti incepator. Cand incepi sa te simti comfortabil, poti incepe sa adaugi greutati suplimentare.

Cand stii ca este momentul sa adaugi greutati exercitiului tau fizic? Corpul iti va spune! De indata ce poti executa un exercitiu usor, ar trebui sa fii gata pentru a creste nivelul de dificultate. Executand un exercitiu fizic corect este esential daca vrei sa obtii rezultate bune si daca nu vrei sa iti pui in pericol sanatatea muschilor sau a articulatiilor.

Intelege ciclul
Sportivii se antreneaza in cicluri, in scopul de a-si imbunatati nivelul de performanta. Un ciclu de formare de calitate presupune crearea unei fundatii, urmata de forta si putere – cu suficient timp alocat odihnei si recuperarii. De fiecare data cand repeti ciclul poti vedea imbunatatiri mari.

 

Etichete:

Adauga un comentariu pentru 5 Sfaturi care te vor ajuta sa avansezi de la “in forma” la a arata “foarte bine” 

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Te afli aici: 

Wellness.ro

 

Blog

 

Forma buna

 5 Sfaturi care te vor ajuta sa avansezi de la “in forma” la a arata “foarte bine”
 
Activitatea acestui magazin se desfasoara conform urmatorului Regulament.
Copyright © 1996-2012 Wellness.ro - Magazin online de produse Herbalife .