CAUTA PE BLOG

0742057181
sau
0723508026
Comanda telefonic:
 
 

CAUTA PRODUSE WELLNESS.

INSCRIE-TE LA NEWSLETTER

si fii primul care afla noutatile
 

In categoria: Sfaturi pentru slabire

Mananci repede? 5 sfaturi care te-ar putea ajuta

 

Mananci repede 5 Sfaturi care te-ar putea ajutaMancand mai incet si concentrat la ceea ce mananci poti controla cantitatea pe care o mananci. Mai jos vei gasi 5 sfaturi care te pot ajuta sa mananci intr-un ritm mai lent si sa redobandesti controlul.

A manca rapid nu tine doar de maniere. Cand mananci prea repede, nu ii dai creierului sansa sa te lase sa te opresti si astfel mananci prea mult. Cei care manaca repede nu mesteca mancarea suficient si inghit foarte mult aer asa ca nu este de mirare ca mancatul rapid poate duce la indigestie.

Unele tehnici recomandate, care ar trebui sa te ajute sa incetinesti ritmul in care mananci par chiar inutile – intr-una din cartile cu diete scrie ca inainte de a inghiti mancarea trebuie “sa aduci bucata de friptura foarte aproape de nasul tau, dar sa nu o mananci imediat, in schimb sa ii inhalezi aroma. Apoi trebuie sa o duci catre gura dar sa nu o mananci ci sa iei o bucatica foarte mica…” Ei bine, v-ati facut o idee.

Nu cunosc pe nimeni care sa fi beneficiat de pe urma mancatului in fata unei oglinzi si nici pe cineva care sa fi avut succes folosind tacamuri pentru copii sau numarand de cate ori a mestecat mancarea. Exista cateva practici cate te pot ajuta sa incetinesti ritmul in care mananci fara a te face de ras.

1. Mananca in reprize
In loc sa iti mananci toata mancarea deodata, incearca sa o portionezi. Incepe-ti pranzul cu o salata sau o supa light, sau poti incerca sa mananci legume mai intai. Vei avea un aport de calorii mai scazut iar in acelasi timp te vei simti si satul.

2. Creaza o atmosfera placuta
Lumina nu foarte puternica si muzica pe fundal te poate ajuta sa mananci usor. Singurul dezavantaj este faptul ca este posibil sa stai la masa mai mult timp – dupa ce ai mancat, muta farfuriile de pe masa pentru a nu fi tentat sa mai iei “o muscatura”.

3. Alimentele pe care le mananci sa aiba o temperatura mai ridicata
Cu totii am avut momente in care abia asteptam sa mancam, incalzeam mancarea la microunde pana ce aceasta era suficient de calda pentru a fi mancata rapid. Pe cealalta parte, cand alimentele sunt fierbinti (sau foarte reci), cu totii incetinim ritmul in care mancam. Iti va lua mai mult timp sa bei un shake proteic rece ca gheata, pregatit cu fructe inghetate, decat unul la temperatura camerei. Daca trebuie sa sufli in fiecare lingura de supa pe care o mananci, cu siguranta vei incetini ritmul.

4. Nu folosi furculita pana ce nu ai inghitit muscatura anterioara
Data viitoare cand vei fi la masa cu o persoana care mananca repede, observa – in timp ce isi mesteca mancarea, furculita este deja plina cu urmatoarea inghititura. Daca asa faci si tu, urmeaza urmatorii pasi: mesteca, inghite, incarca furculita cu alimente, repeta.

5. Cand esti la jumatatea mesei, fa o pauza
Cand te afli aproximativ la jumatatea mesei, ia o pauza. Bea o gura de apa, continua o conversatie, opreste-te din mancat pentru cateva minute. Vei fi surprins cand vei realiza ca te simti satisfacut si confortabil.

 

Etichete:

Adauga un comentariu pentru Mananci repede? 5 sfaturi care te-ar putea ajuta 

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Te afli aici: 

Wellness.ro

 

Blog

 

Sfaturi pentru slabire

 Mananci repede? 5 sfaturi care te-ar putea ajuta
 
Activitatea acestui magazin se desfasoara conform urmatorului Regulament.
Copyright © 1996-2012 Wellness.ro - Magazin online de produse Herbalife .