CAUTA PE BLOG

0742057181
sau
0723508026
Comanda telefonic:
 
 

CAUTA PRODUSE WELLNESS.

INSCRIE-TE LA NEWSLETTER

si fii primul care afla noutatile
 

In categoria: Alimentatie Sanatoasa

Intareste sistemul imunitar cu o alimentatie sanatoasa

 

Intareste sistemul imunitar cu o alimentatie sanatoasaCopiii mici racesc mereu, mai ales daca frecventeaza gradinita sau scoala. Cum incepe noul an scolar, copiii vor aduce acasa mai mult decat teme sau prieteni noi – cu siguranta vor aduce si foarte multi microbi. Chiar daca nu aveti copii acasa, sansele sunt oricum mai mari sa te imbolnavesti pentru ca vremea este din ce in ce mai rece. Acum este momentul oportun sa faci tot ce iti sta in putinta din punct de vedere nutritional, pentru a ajuta la mentinerea sistemului imunitar in forma.

In ciuda a ceea ce parintii sau bunicii spun, este important sa stiti ca nu raciti pentru ca ati stat in frig sau pentru ca ati iesit afara cu parul ud.  Cand vremea se raceste, petrecem mai mult timp inauntru, in casa, ceea ce inseamna ca suntem in contact cu mai multe persoane si exista mai putin aer circulant ceea ce inseamna ca avem o mai mare expunere la germenii care ne pot face rau.

Corpul are un sistem de aparare – sistemul imunitar. Este armata ta personala de “soldati” care iti protejeaza organismul prin identificarea a tot ce este strain – de la virusi la bacterii sau paraziti – ca apoi sa ii gaseasca si sa ii distruga. Organismul se bazeaza pe o alimentatie buna si un stil de viata sanatos pentru a mentine sistemul de aparare puternic. Daca mananci sanatos si ai grija de tine, cu siguranta iti vei mentine sanatatea buna.

Fructele si legumele sunt foarte importante deoarece ofera foarte multi fitonutrienti – compusi naturali gasiti in toate plantele, ce promoveaza sanatatea functionand ca antioxidanti. Ai nevoie de antioxidanti pentru echilibra procesele din corpul tau care cauzeaza oxidarea. Oxidarea este o parte normala a metabolismului dar poate fi agresiva daca este scapata de sub control si poate slabi capacitatea organismului de a lupta impotriva bolilor. Corpul se bazeaza pe o sursa constanta de antioxidanti din fructe si legume pentru a reduce acest proces, ajutand la sustinerea sistemului imunitar.

Sistemul imunitar are, de asemenea, unele “forte speciale” sub forma unor celule albe din sange. Aceste celule produc proteine specializate numite anticorpi, care cauta si distrug virusii si bacteriile invadatoare. Deoarece anticorpii sunt proteine, ai nevoie de proteine adecvate in dieta pentru a te asigura ca organismul va fi capabil sa fabrice anticorpii de care are nevoie. Alimentele sanatoase bogate in proteine – cum ar fi pestele, pasarile de curte, carnea slaba, produsele si soia si lactatele cu continut scazut de grasime – furnizeaza substantele necesare pentru a se crea aceste proteine de specialitate.

Mentinerea sistemului digestiv sanatos este important pentru sprijinirea functiei imune. Tractul digestiv este casa a trilioane de bacterii care au numeroase functii in promovarea sanatatii. Unele tulpini de bacterii te ajuta la digestia fibrelor din alimente, altele consuma gaze intestinale, pe cand altele produc vitamine, cum ar fi vitamina K sau vitamina B12. Aceste bacterii “bune”, servesc si la alungarea bacteriilor potential daunatoare care ar putea intra in interiorul tractului digestiv. Unele dintre cele mai bune surse de bacterii prietenoase le putem gasi in produse lactate – cum ar fi in iaurt sau chefir.

O alimentatie sanatoase deschide intr-adevar drumul spre o sanatate mai buna. Pentru a ajuta organismul in lupta impotriva invadatorilor straini,” armata” interna are nevoie de cea mai buna nutritie posibila.

 

Etichete:

Adauga un comentariu pentru Intareste sistemul imunitar cu o alimentatie sanatoasa 

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Te afli aici: 

Wellness.ro

 

Blog

 

Alimentatie Sanatoasa

 Intareste sistemul imunitar cu o alimentatie sanatoasa
 
Activitatea acestui magazin se desfasoara conform urmatorului Regulament.
Copyright © 1996-2012 Wellness.ro - Magazin online de produse Herbalife .