CAUTA PE BLOG

0742057181
sau
0723508026
Comanda telefonic:
 
 

CAUTA PRODUSE WELLNESS.

INSCRIE-TE LA NEWSLETTER

si fii primul care afla noutatile
 

In categoria: Mentinerea greutatii

De ce mentinerea greutatii poate fi atat de grea – sfaturi utile

 

De ce mentinerea greutatii poate fi atat de greaPentru multe persoane, mentinerea greutatii este mult mai grea decat pierderea in greutate. Cinci sfaturi de mentinere a greutatii pentru a te ajuta sa ramai la greutatea cu care esti fericita, fara sa te innebuneasca.

Pierderea in greutate este o propunere destul de simpla. A alege mancarea mai buna, scaderea numarului de calorii si a face mai mult sport este mai usor. Dar, odata ce ai pierdut in greutate, s-ar putea sa consideri ca mentinerea greutatii este mult mai dificila. Poate ca te simti extenuata din cauza dietei si pur si simplu nu poti sa mai astepti sa mananci ceea ce obisnuiai. Poate simti ca ai pierdut in greutate deoarece ai mancat cu atentie si acum esti ingrijorata ca vei pune totul inapoi daca mananci alte alimente. Poate ca ai ajuns la greutatea dorita, dar nu arati asa cum ti-ai fi dorit si nu ai un indiciu cu privire la ceea ce ar trebui sa faci in continuare.

Ai pierdut in greutate – Acum ce faci?

Cand esti in procesul de pierdere in greutate, ai o sarcina pe care trebuie sa o indeplinesti. Ai un obiectiv de atins si atat timp cat lucrurile merg bine te apropii de obiectivul tau. Si vei primi feedback-ul dorit – vei vedea schimbari in corpul tau. Hainele tale devin mai largi. Prietenii si familia te incurajeaza sa tii pasul. Pe masura ce pierzi in greutate, esti concentrat in fiecare zi pe schimbare, cum ar fi: sa alegi mancare mai buna, sa schimbi exercitiile obisnuite sau sa nu te stresezi. In fiecare zi ai un scop de atins.

Acum, ca ai „trecut linia de sosire”, complimentele si incurajarile sunt din ce in ce mai putin frecvente. Greutatea ta este stabila, nu mai ai fiorul de a cumpara haine din ce in ce mai mici. Ti-ai atins obiectivul, circumferinta va ramane stabila. In timp ce ai pierdut in greutate, ai facut schimbari si acum, scopul tau nu este de a schimba, ci ca lucrurile sa ramana asa cum sunt, in fiecare zi.

Deci, o parte a problemei este aceasta: obiectivul de „a pastra totul asa cum este” si este mai greu de inteles decat obiectivul pe care l-ai avut inainte, care ti-a oferit o recompensa – de a ajunge la o anumita greutate, dimensiune, sau forma. Intretinerea, cu alte cuvinte, nu poate avea atatea satisfactii.

De ce mentinerea greutatii poate fi mai grea decat pierderea acesteia?

Este important sa ai starea de spirit corespunzatoare cand ajungi la greutatea dorita. Daca te gandesti, „Sunt atat de bucuroasa ca am terminat cu”, o mica ajustare a atitudinii ar putea fi necesara. Da, ti-ai atins obiectivul, dar niciodata nu „treci cu adev?rat linia de sosire”. Mentinerea greutatii dupa pierderea in greutate poate fi asa o provocare deoarece:

– Trebuie sa continui sa lucrezi din greu la a face alegerile corecte ale produselor alimentare si a face o multime de exercitii fizice, pentru a-ti pastra greutatea. Este poate chiar mai greu decat pentru cineva care cantareste exact ca tine acum, dar care a avut o greutate stabila toata viata lui.

– Iti dai seama ca nu poti ajunge la modul tau „vechi” de a manca.

– Nevoia de calorii nu poate fi la fel de mare ca la inceput deoarece nevoile de calorii se bazeaza, in cea mai mare parte, pe dimensiunea corpului tau.

– Ai un nou corp care se simte diferit de cel vechi si s-ar putea sa nu te simti confortabil in el inca.

– Corpul tau nu arata asa cum te asteptai.

– Pierderea in greutate poate nu ti-a schimbat viata asa de mult cat ai crezut.

Sfaturi care te vor ajuta sa-ti menti greutatea

– Daca simti ca stii ce trebuie sa faci pentru a pierde in greutate, dar nu esti sigura de ceea ce trebuie sa faci pentru a-ti mentine greutatea, tine cont de faptul ca pierderea in greutate si mentinerea greutatii sunt de fapt doua fete ale aceleiasi monede. Nu e ca si cum ai trecut o linie de sosire invizibila (si ai scapat de dieta) – si esti acum libera sa faci schimbari si sa faci altceva. Ce ai facut pentru a obtine greutatea dorita este mai mult sau mai putin ceea ce va trebui sa continui sa faci pentru a te mentine.

– Acestea fiind spuse, daca dieta pe care ai urmat-o in timpul pierderii in greutate a fost foarte restrictiva, vei dori sa mananci intr-un mod mai normal. O parte din acest proces implica a invata sa faci lucruri cum ar fi: a face alegeri intelepte in restaurante, sa nu consumi cocktail-uri si mancare de la party-uri sau sa-ti schimbi stilul de gatit. Pe masura ce mananci in mod normal, vei invata ca poti avea incredere in tine pentru a-ti monitoriza greutatea.

– Sa ai asteptari rezonabile. Cand vedem fotografii cu celebritati care au slabit 30 de kilograme in 30 de zile, te asteptepti sa poti fi capabil sa faci acest lucru si ca trupul tau ar trebui sa arate ca al lor atunci cand ai terminat. Numai ca urmeaza o dieta nesanatoasa pentru pierderea in greutate si nu este o abordare pe care o poti, sau ar trebui sa o adopti pe termen lung. Accepta faptul ca o pierdere lenta si constanta nu este doar un mod mai sigur si, de asemenea, iti va oferi timp pentru a practica schimbarile stilului de viata pozitive, care te vor ajuta sa arati si sa te simta cel mai bine pe termen lung.

– In loc sa stabileasti o singura greutate pe care sa o menti, ar trebui sa iti permiti un interval de mentinere: cateva kilograme in plus sau in minus. Pentru cei mai multi oameni, greutatea fluctueaza un pic si atat timp cat media greutatii tale nu se schimba, faci o treaba buna cu privire la mentinerea greutatii. Cea mai buna greutate pentru tine este cea pe care o obti de indata ce ai stabilit un model de alimentatie sanatoasa si un stil de viata activ pe care le poti mentine pentru toata viata.

– Din moment ce pierderea in greutate are un obiectiv atat de bine orientat, vei dori sa setezi cateva obiective noi pentru tine in timpul mentinerii greutatii. Gandeste-te astfel incat sa nu fii axata doar pe greutate. Poate ca ar trebui sa stabilesti un nou obiectiv de fitness cum ar fi sa stapanesti o noua pozitie yoga, sa prelungesti cu cateva minute alergarea de dimineata sau un obiectiv legat de alimentatie, cum ar fi sa gatesti mai multe mese la domiciliu sau revizuirea unor retete pentru a le face mai sanatoase.

 

Etichete:

Adauga un comentariu pentru De ce mentinerea greutatii poate fi atat de grea – sfaturi utile 

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Te afli aici: 

Wellness.ro

 

Blog

 

Mentinerea greutatii

 De ce mentinerea greutatii poate fi atat de grea – sfaturi utile
 
Activitatea acestui magazin se desfasoara conform urmatorului Regulament.
Copyright © 1996-2012 Wellness.ro - Magazin online de produse Herbalife .