Slabire si mancare: in articolul de mai jos o sa discutam despre acest subiect, tot mai multe persoane se confrunta cu problema legata de mancare.
Ce este densitatea calorica a unui aliment?
Densitatea calorica este numarul de calorii per 100 g de aliment. Daca te uiti pe un tabel de calorii, vei observa ca 100 g de un aliment are un anumit numar de calorii si este foarte bogat in vitamine si minerale pe cand 100 g de un alt aliment are alt numar de calorii si nu este la fel de bogat in vitamine si minerale.
Nu toate alimentele au aceleasi valori nutritive, adica fiecarui aliment ii este caracteristic un anumit numar de calorii si un anumit numar de vitamine, proteine, lipide si minerale.
Ce este slabirea?
Slabirea se intampla odata cu reducerea aportului de alimente si a senzatiei de foame. Faptul ca nu simti nevoia de a manca in timp ce vrei sa slabesti poate insemna ca acele kilograme care vrei sa le dai jos stagneaza. Contrar a ce cred oamenii, majoritatea tind sa manance aceasi cantitate de alimente in fiecare zi si nu ofera organismului proteinele, vitaminele si mineralele necesare. Atunci cand vrei sa slabesti trebuie sa fii atent sa dai corpului tau vitaminele si mineralele necesare pentru a avea energie.
Ce alimente si in ce cantitate sa le consum?
Alimentele si cantitatile consumate, trebuie sa fie tinute sub control atunci cand doresti sa slabesti, dar si dupa aceea pentru a nu pune la loc kilogramele. De fapt, creierul nu urmareste cu adevarat caloriile, deci vei putea sa tii sub control cantitatea de mancare pe care o consumi zilnic si vei vedea ca iti va fi de ajuns daca mananci mai des si in cantitati mai mici. Evita sa consumi alimente care iti pica greu, te fac sa te simti fara puteri si nu te ajuta la slabire. Stiai ca studiind un tabel de calorii al alimentelor poti sa descoperi si sa iti faci propia ta lista de alimente preferate, cu putine calorii dar cu un aport mare de substante nutritive: vitamine, minerale, microelemente. Alimentele care sunt considerate ca au o cantitate mai mica de calorii sunt: fructele, cerealele, legumele, proteinele slabe si lactatea scazuta in grasimi. Acestea sunt mai bogate in nutrienti alimentari. Cele care sunt considerate alimente cu cantitate mai mare de calorii sunt alimentele prajite, produsele de patiserie, bauturile cu zahar si alimentele ambalate. Daca oferi nutrientii necesari corpului tau cum ar fi vitamine, minerale, fibre si apa vei vedea rezultate in timp.
De exemplu analizand un platou care contine 500 de calorii, ramai dezamagit sa vezi, o portie mica, mica de cartofi, un shake mic de ciocolata si un hamburger fata de o mancare cu pui, legume si orez care la fel iti ofera acelasi numar de calorii. Este recomandata a doua varianta, deoarece acolo alimentele folosite sunt mai sanatoase, arata ai mult ca volum si te saturi.
Sa numar caloriile sau sa aleg alimente cu calorii putine?
Numaratul de calorii a fost una din metodele principale folosite in decursul anilor dar se pare ca efectul a fost unul scazut si nu ia ajutat atat de mult pe cei care au dorit sa slabeasca.
Ajuta somnul la slabire?
Da ajuta foarte mult. In urma unui studiu sa demonstrat ca somnul ajuta la procesul de slabire si se recomanda sa te odihnesti bine mai ales in zilele de weekend. Este bine sa te odihnesti in intervalul orar 22:00 – 06:00, atunci este cel mai bun somn si corpul acumuleaza energia necesara pentru a incepe o noua zi de munca .
Sfaturi practice
Fa-ti un plan de masa si pentru a fi usor poti sa ai un tabel in care se gasesc alimentele cu un numar scazut de calorii si cele care un un numar mai crescut. Iti va fi mult mai usor. De fapt, trebuie sa eviti alimentele care sunt surse cu un numar mare de grasimi. Scopul este sa te concentrezi mai mult pe alimentele cu un continut mai scazut de calorii si sa eviti cartofii prajiti, ciocolata si produsele ambalate.
Poti consuma si din aceste alimente dar doar la ocazii speciale si in cantitati mici dar in cele din urma alimentele ce le consumi trebuie sa fie surse cu densitatea calorica scazuta dar care iti ofera energia de care ai nevoie zilnic.
Concluzii despre densitatea calorica
Nu restrictiona greutatea de alimente, cheia este sa iti asculti corpul si sa folosesti densitatea calorica pentru sanatatea ta. Poti sa mananci pana esti multumit alimente cu calorii putine. Densitatea calorica asa cum sa si dovedit, ajuta corpul sa aiba parte de substantele nutritive necesare. In timp dupa ce ajungi la kilogramele dorite si incepi sa inlocuiesti alimentele cu un continut scazut de calorii cu cele bogate in calorii, schimbarea sa fie una treptata. Mananca atat cat corpul tau are nevoie tau are nevoie pentru a nu ramane cu senzatia de foame.
De exemplu in loc de chips-uri alege sa consumi un mar, iti va da multa energie si te va ajuta si in slabire.
Faptul ca te simti multumit atunci cand mananci produse cu calorii mai putine este un rezultat natural, asta iti va fi de ajutor si va contribui la intarirea sistemului imunitar si te va atentiona cand sa te opresti din mancat. Alimentele cu un continut scazut de calorii care ajuta la slabire: fructe, legume, produse lactate slabe, proteine slabe.
Mananca mai putin si des. In timp, daca vei reduce consumul de alimente la o masa vei vedea ca pe parcurs stomacul tau se va miscora si vei manca mai putin.
Redu portia de mancare si daca vrei, incearca produse Herbalife pentru slabire – vei obtine rezultatele dorite.
Etichete: sfaturi slabire