Anul 2012 vine cu schimbari de toate felurile. Este un timp care ne indeamna la noi inceputuri, prielnic pentru schimbarea vechilor obiceiuri si adoptarea unora noi.
Ne aflam plini de zel in fata unei noi promisiuni pe care suntem hotarati sa o respectam pana la capat, suntem chiar de neclintit, cel putin in primele zile ale lunii cand inca suntem satui si mai gustam din bunatatile ramase in frigider din perioada desfatarilor de final de decembrie.
Pana la capat poate insemna pentru unii dintre noi doar pana la finalul lunii ianuarie, cu gandul la dulciurile de Sfantul Valentin si apoi 1 martie, 8 Martie, cruda primavara…
Pentru altii poate insemna inceputul verii, cand imbracamintea nu ne mai serveste drept scut impotriva privirilor celorlalti si deopotriva oglinzilor prea severe.
Pentru cei mai intelepti dintre noi, insa, pana la capat inseamna un nou stil de viata, mai echilibrat, o alimentatie rationala pentru tot restul vietii fara a fi urmariti de sentimentul privatiunii si de gandul pofticios la momentul cand se vor desfata din nou, din plin, cu alimente nesanatoase. Acestia stiu ca alimentele bogate in grasimi le ofera satisfactii inselatoare si pe termen scurt, ce nu pot concura cu satisfactia de a fi sanatosi si in forma tot timpul.
Indiferent cum ne planificam noile angajamente la inceput de an, este important sa le pastram in limite rezonabile, astfel incat sa le putem respecta cat mai mult timp posibil.
Este bine sa ne concentram asupra schimbarilor pe care le putem exersa in fiecare zi si asupra acelora care ne ofera satisfactii mici, dar sigure, in fiecare zi, pentru eforturile pe care le depunem.
Iata o lista cu cele mai bune angajamente pentru un an 2012 mai sanatos:
- Ia micul dejun. Cei care nu sar peste micul dejun au mai multe sanse sa isi mentina greutatea in limite rezonabile. Micul dejun te va ajuta sa iti pastrezi mintea limpede intreaga dimineata. Creierul tau are nevoie de combustibil de la prima ora a diminetii.
- Fa mai multa miscare. Dincolo de exercitiile fizice pe care le faci, incearca sa incluzi mai multa miscare in activitatile zilnice. Urca pe scari, plimba-te pe jos sau cu bicicleta atunci cand trebuie sa parcurgi distante micimedii, fii in miscare atunci cand vorbesti la telefon si deplaseaza-te la biroul partenerului de business in loc sa ii trimiti un e-mail.
- Nu manca in fata ecranului. Fie ca este vorba despre un calculator, televizor sau cinema, atunci cand mananci nu esti concentrat asupra mancarii si este probabil sa mananci mai mult, dar sa te bucuri de masa mai putin.
- Inceteaza sa mai mananci pe fuga. Aceasta inseamna servitul mesei in masina, pe strada – in drum spre o destinatie sau in timp ce te imbraci dimineata. Rezerva-ti timp pentru a te aseza, concentreaza-te asupra mesei si bucura-te de ea.
- Fii atent/a la caloriile din lichidele pe care le consumi. Daca masa in sine nu este una sub forma lichida, atunci lichidele pe care le consumam trebuie sa fie lipsite de calorii pe cat posibil. Pastreaza ca sursa principala, chiar unica de calorii din mancare, si nu din bauturi, este una dintre cele mai simple cai de limitare a excesului de calorii ingerate.
- Ramai hidratat/a. Multe din procesele din organismul nostru se bazeaza pe apa, si totusi multi oameni nu se hidrateaza suficient. Este bine sa ai apa sau ceai in preajma ta si sa bei dea lungul zilei.
- Include in toate mesele tale proteine. Proteinele iti satisfac foamea mai bine decat grasimile sau carbohidratii. Consuma proteine la fiecare masa si poarta cu tine alimente precum iaurt, cereale cu aport proteic crescut, shake-uri, branza sau conserve mici de ton pentru gustare.
- Consuma un fruct sau o leguma la fiecare masa. Fructele si legumele iti ofera cea mai buna nutritie cu cele mai putine calorii. in plus, acestea sunt pline de apa si fibre, ceea ce inseamna ca te vor ajuta sa te simti satul/a.
- Nu sari peste mese. Este putin probabil sa consumi mai putine calorii luand mai putine mese pe zi – in acest fel, vei recupera caloriile la urmatoarea masa. Consumand mese mici si gustari la fiecare cateva ore este o strategie mai buna.
- Mentine-te in forta. Exercitiile fizice intense ard caloriile, iti asigura o buna dispozitie si te ajuta sa iti pastrezi oasele puternice. De asemenea, acestea te ajuta sa iti construiesti masa musculara care te face mai puternic si iti creste rata metabolica.
La Herbalife intelegem faptul ca a fi sanatos este, uneori, mai usor de spus decat de facut. Avand in vedere atatea informatii nutritionale contradictorii existente pe piata, poate fi foarte confuz sa stii ce este intr-adevar bine pentru tine.
Tocmai de aceea, ne place sa pastram lucrurile simple: produsele noastre au rezultate dovedite stiintific si contin nutrienti esentiali, astfel incat poti fi sigur ca ai facut o alegere sanatoasa. Si la fel de important este faptul ca au un gust delicios, astfel ca nu vei duce lipsa aromelor extraordinare.
Herbalife este creat pentru toti – de la echipa de fotbal superstar FC Barcelona, elita sportivilor, impatimitii salilor de sport, si pana la mamicile ocupate, pentru toti, indiferent de forma fizica, masura sau obiective, exista un produs Herbalife potrivit pentru fiecare.
Produsele noastre se vand exclusiv prin intermediul Distribuitorilor Independenti, care cunosc indeaproape toate produsele noastre si sunt intotdeauna pregatiti sa-ti ofere sprijinul in drumul tau catre un stil de viata activ si sanatos!
Etichete: recomandari slabire