CAUTA PE BLOG

0742057181
sau
0723508026
Comanda telefonic:
 
 

CAUTA PRODUSE WELLNESS.

INSCRIE-TE LA NEWSLETTER

si fii primul care afla noutatile
 

In categoria: Recomandari

Ce trebuie sa stii inainte de a merge la sala

 
Chappy Callanta Herbalife

Chappy Callanta, instructor fitness Herbalife

 

Un antrenor de fitness Herbalife din Filipine, Chappy Callanta, ne dezvaluie 8 lucruri pe care oricine ar trebui sa le stie inainte sa inceapa sa mearga la sala.

E ok sa te antrenezi cu stomacul gol? Ce sa mananci dupa workout? Nu ti se lasa pielea dupa ce slabesti? Acestea sunt cele mai des intalnite intrebari de la cei care merg la lasa pentru prima data.

Iata cateva lucruri pe care trebuie sa le stii pentru a face un antrenament la sala sigur si eficient.

1. „Cat de importanta e incalzirea de fapt?”

Pe o vreme mai racoroasa e mai importanta decat intr-o tara cu o clima calda cum e Filipine. Oricum, e important sa faci cateva exercitii de intindere pentru a pregati muschii si tendoanele pentru activitatea care urmeaza. O atentie marita este necesara pentru solduri, deoarece majoritatea oamenilor petrec mult timp stand, asa ca trebuie deblocate soldurile in timpul incalzirii.

2. „E bine sa mergi la sala cu stomacul gol?”

Nu, daca nu esti obisnuit. Totusi, unii oameni care tin cateodata post mentioneaza o crestere a calitatii antrenamentului atunci cand nu mananca inainte. Propune-ti sa mananci o masa echilibrata cu 3 ore inainte de exercitii si carbohidrati cu absorbtie rapida, de exemplu fructe, cu 30 de minute dupa antrenament.

3. „Ce da rezultate mai bune: cardio sau greutati?”

Depinde de ce rezultate vrei sa obtii. Daca vrei sa devii mai puternic, atunci in mod sigur greutatile. Daca vrei sa ai o rezistenta mai mare in sporturi sau alte activitati, atunci exercitiile cardio sunt o alegere mai buna. Pentru a slabi ar fi buna o combinatie intre cele doua. Din 5 zile de sala, trei sa fie cu greutati si doua cardio.

4. „Ar trebui sa mai mergi la sala daca nu te simti bine intr-o zi?”

Daca nu esti un atlet de performanta si nu te pregatesti pentru o competitie, nu as recomanda asta. Daca ai o febra, sistemul imunitar al corpului se lupta cu virusul sau infectia. Mai bine odihneste-te si lasa-ti corpul sa se refaca.

5. „E o strategie buna sa faci exercitii pe grupe de muschi?”

Daca vrei sa slabesti pe grupe de muschi, nu. Trebuie sa fii atent la dieta si exercitii dar sa ai rabdare in acelasi timp. Nu te ingrasi peste noapte si nu slabesti asa de repede.

6. „De ce nu imi simt muschii abdominali?”

Sunt ascunsi sub un strat de grasime. Muschii abdominali devin vizibili atunci cand ai putina grasime. Asa ca in loc sa te concentrezi pe abdomene, concentreaza-te pe a fugi de la masa cand te-ai saturat.

7. „Ma tem sa nu mi se micsoreze sau sa nu mi se lase sanii dupa slabire. Exista exercitii pentru marirea sanilor sau pentru a sfida gravitatia?”

Din pacate sau din fericire (depinde din ce punct de vedere privesti) sanii sunt facuti in mare parte din tesut adipos. Nu putem sa spunem trupului sa slabeasca in zona abdomenului dar sa nu se atinga de sani. Cea mai buna solutie ar fi sa ridici greutati sau sa faci exercitii pentru partea superioara a trupului.
Pentru femei se recomanda sa faca flotari, ridicari de greutati la piept si presa pentru piept. Exercitiile pentru imbunatatirea posturii sunt de asemenea de folos.

8. „Te poti odihni ziua urmatoare pentru a te reface?”

Ar trebui sa continui sa lucrezi, mai ales daca deabia ai inceput. Lucrand cu o zi pauza intre antrenamente pentru recuperare este totusi recomandat uneori. Corpul are nevoie sa se refaca. Atunci cand ridicam greutati, muschii fac micro-fisuri care trebuiesc refacute. Asa ne adaptam si devenim mai puternici. Dupa ce te obisnuiesti si ajungi la un nivel avansat, poti face exercitii zilnic, fara nicio zi de pauza.

 

Adauga un comentariu pentru Ce trebuie sa stii inainte de a merge la sala 

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Te afli aici: 

Wellness.ro

 

Blog

 

Recomandari

 Ce trebuie sa stii inainte de a merge la sala
 
Activitatea acestui magazin se desfasoara conform urmatorului Regulament.
Copyright © 1996-2012 Wellness.ro - Magazin online de produse Herbalife .