CAUTA PE BLOG

0742057181
sau
0723508026
Comanda telefonic:
 
 

CAUTA PRODUSE WELLNESS.

INSCRIE-TE LA NEWSLETTER

si fii primul care afla noutatile
 

In categoria: Sfaturi pentru slabire

Asculta semnalele de foame ale corpului tau

 

Asculta semnalele de foame ale corpului tau

Corpul nostru transmite mesaje clare prin care ne spune cand ar trebui sa mancam si cand sa ne oprim – dar oare il ascultam?

Cand stii ca iti este foame si ce faci? De regula, mananci cand iti este foame si te opresti din mancat cand senzatia de foame dispare.
Corpul transmite semnale clare pe care nu le poti rata, atunci cand are nevoie de atentie. Stii ce inseamna cand ai gura uscata, cand ai pleoapele grele sau cand ai vezica plina. Si, desi poti ignora aceste semnale pentru o scurta perioada de timp, mai devreme sau mai tarziu vei simti nevoia sa bei lichide, sa dormi sau sa te duci la baie.

Daca te gandesti la senzatia de foame si la cea de satietate in acelasi mod – ca la semnale clare ca ar trebui sa mananci sau sa te opresti – vei reusi sa iti reglezi cantitatea de alimente pe care o mananci.
Nu toata lumea simte senzatia de foame la fel – majoritatea au o senzatie neplacuta in stomac dar unii se simt ametiti iar gandirea lor devine neclara cand nivelul zaharului din sange scade intre mese. Acestea sunt semnale foarte clare care vin din interior – corpul te anunta ca dispune de din ce in ce de mai putina energie. Iar atunci cand stomacul tau incepe sa se umple, trimite impulsuri nervoase catre creier care iti spun ca ar trebui sa te opresti pentru ca te simti satul.

Cand ne este sete, de obicei bem lichide pana in momentul in care corpul ne spune ca nu ne mai este sete. Dar cand mananci, te opresti cand simti ca nu iti mai este foame? Sau te opresti doar cand simti ca esti plin sau pentru ca farfuria ta este goala ?

Merita sa inveti sa recunosti semnele naturale de foame si satisfactie ale corpului tau pentru a raspunde in mod corespunzator. Incearca sa tii dieta pentru cateva zile. De fiecare data cand mananci, noteaza cat de puternica este foamea ta cu numere de la 1 la 10 (1 inseamna ca te simti slabit si te infometezi iar 10 inseamna ca esti atat de plin incat aproape ti se face rau)

Noteaza senzatiile in ambele situatii, si dupa ce incepi sa mananci si dupa ce ai terminat pentru o mai buna evidenta. In mod ideal, ar trebui sa mananci cand foamea ta este in jurul valorii de 3 sau 4 – cand stomacul incepe sa ceara de mancare iar tu esti deja pregatit sa mananci . Ar trebui sa vrei sa te opresti cand esti la 5 sau 6, ceea ce inseamna ca esti multumit cu cat ai mancat pentru ca te simti satul.

Este nemaipomenit cum acest mic exercitiu te poate ajuta sa te pui din nou in contact cu corpul tau. Cand corpul vrea sa iti transmita ca ii trebuie mancare, nu ii ignora semnalele. Daca obisnuiesti sa iti lasi corpul sa devina prea infometat (1 sau 2 pe scara foamei) este posibil sa exagerezi si sa mananci pana ajungi la valoarea de 9 sau chiar 10. Obisnuieste-te sa mananci doar atat cat sa te faca sa te simti confortabil, multumit, pana scapi de senzatia de foame si nu pana te simti plin.

 

Etichete:

Adauga un comentariu pentru Asculta semnalele de foame ale corpului tau 

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Te afli aici: 

Wellness.ro

 

Blog

 

Sfaturi pentru slabire

 Asculta semnalele de foame ale corpului tau
 
Activitatea acestui magazin se desfasoara conform urmatorului Regulament.
Copyright © 1996-2012 Wellness.ro - Magazin online de produse Herbalife .