Alimentele congelate se pot pastra proaspete mult timp daca le depozitezi la congelator in ordine, foarte bine sigilate la o temperatura medie de -18°C. Care sunt plusurile si care sunt minusurile alimentelor congelate? Sunt persoane care consuma multe alimente congelate in cura de slabire. Care sunt tipurile de alimente congelate benefice pentru slabire, ce tipuri de alimente congelate sa eviti daca vrei sa slabesti? Ce ingrediente din eticheta produsului sa verifici atunci cand cumperi alimente congelate? Ce poti adauga in mancarea preparata din ingrediente congelate pentru a spori valoarea nutritionala a mancarii? Iata cateva sfaturi care te vor ajuta sa faci cele mai bune alegeri:
Primele produse in SUA in ani ’40, erau destinate in principal calatorilor de pe cursele aeriene. A mai durat aproape un deceniu pana ca alimentele congelate sa inceapa sa fie folosite la scara larga acasa, si apoi inca aproape 30 ani pana ce fiecare casa a ajuns sa aiba un cuptor cu microunde.
Cina servita in fata televizorulu, din ani ’50, ambalata in folie de aluminiu, oferea satisfactie imediata: erau necesare doar 30 de minute in cuptor, inainte de a ajunge in farfurie.
Pe la mijlocul anilor ’80 sa ai un cuptor cu microunde acasa devenise un lucru comun, iar investitia vasului pentru microunde a schimbat totul. Acum mancarea putea ajunge pe masa in doar cateva minute. Consumatorii isi doresc ca alimentele congelate sa le ofere comoditate si o buna nutritie, iar acest lucru este din ce in ce mai usor de obtinut. Ei cer de asemenea si ingrediente mai bune, mai multe proteine cu mai putina sare si mai multe grasimi sanatoase. Producatorii iau atitudine pentru a se ridica la nivelul acestor solicitari. Asta inseamna ca poti beneficia de alimente congelate potrivite tie – insa trebuie sa stii cum sa cauti.
Plusuri si minusuri ale alimentelor congelate
Unul din principalele atuuri ale unei mese congelate este faptul ca portia si caloriile sunt controlate. Atunci cand numeri caloriile si iti monitorizezi greutatea, acest lucru poate fi un avantaj imens, pentru ca se elimina nesiguranta asociata cantaririi, masurarii sau estimarii portiilor si a caloriilor. Alege legume si carne congelata, evita produsele care contin mult aluat si faina. Produsele de patiserie si fainoasele congelate nu sunt alimente sanatoase.
Comoditatea este un alt avantaj – majoritatea mancarurilor congelate pot fi incalzite in doar cateva minute – si gata, ai o masa sanatoasa, fara sa mai trebuiasca sa faci cumparaturile pentru a o pregati. Cum varietatea este foarte mare, alimentele congelate te pot ajuta sa nu te plictisesti de dieta pe care o urmezi.
Ca dezavantaj, multe alimente au un continut ridicat de sodiu si ingrediente pe care in mod normal, nu le-ai pune in mancarurile pe care le prepari tu. In plus, daca doresti o calitate mai buna a alimentelor congelate, prepararea unei mese congelate poate deveni destul de scumpa.
Ce te interseaza de la o mancare congelata daca vrei sa controlezi greutatea corpului?
Atunci cand cumperi alimente congelate sanatoase, trebuie sa verifici cu atentie ingredientele si informatiile nutritionale.
Caloriile: Numarul variaza in functie de nevoile personale, insa 350-500 de calorii pentru o masa reprezinta un obiectiv destul de bun pentru majoritatea oamenilor. Daca incerci sa slabesti ai putea fi tentat sa alegi mancarea cu cele mai putine calorii pe care o gasesti. Daca insa numarul de calorii este prea mic (mese cu mai putin de 200 de calorii), putin probabil ca aceasta sa iti dea senzatia de satietate pe o perioada mai lunga, ceea ce te poate face ca, mai tarziu, sa apelezi la gustari nesanatoase.
Proteine: Proteinele iti dau senzatia de satietate, deci cu cat mai multe proteine, cu atat mai bine! Cauta acele alimente care furnizeaza cel putin 15g de proteine. Pentru a avea necesarul zilnic recomandat de proteine in organism alege sa adaugi la reteta de preparare pudre proteice: pudra proteica personalizata de la Herbalife sau proteine cu supa de Rosii Herbalife.
Sodiul: Acum este mult mai usor decat in trecut sa gasesti mancaruri congelate cu un continut mai mic de sodiu. Alege-le pe cele care au cel mult 750 miligrame de sodiu.
Fibre: In general alimentele congelate nu au portii mari de legume sau cereale integrale bogate in fibre, insa nu strica sa le cauti. Daca vei gasi patru – cinci grme de fibra in mancare, este un plus. Adauga la reteta ta preferata de mancare preparata cu legume congelate 1-2 linguri de fibre din mar si ovaz din gama produselor Herbalife, tabletele Fibre si Plante aromate.
Grasimi: Numarul total al caloriilor provenite din grasimile din mancarea ta nu ar trebui sa fie mai mare de 30%. Cauta mancaruri cu mai putin de 3g de garsimi per 100 de calorii.
Marimea portiei: Asigura-te ca stii care este marimea portiei. Majoritatea sunt create pentru o singura persoana, insa nu strica sa verifici. Nu uita ca informatiile nutritionale indicate pe eticheta produsului sunt valabile doar pentru o portie.
Afirmatiile de pe eticheta: Atunci cand gasesti pe eticheta cuvinte ca ,,vegetarian”, ,,organic”, sau ,,fara gluten”, ai putea presupune ca sunt sanatoase si cu putine calorii. Posibil, insa nu exista garantii. Citeste informatiile nutritionale si ingredientele pentru a sti excat ce primesti.
Cum faci ca o masa congelata sa fie si mai buna
Majoritatea meselor congelate contin portii mici de legume, asa ca ajuta sa mai adaugi o salata, cateva legume in plus sau o supa de legume.
Daca adaugi o supa sau o salata, ai deja o masa cu mai multe feluri de mancare, ceea ce te va determina sa mananci mai incet.
Intr-adevar, implica si spalatul de vase, insa nu stica sa pui mancarea pe o farfurie normala, nu manca din caserole. Va parea ca este facuta in casa si sunt sanse mai mari ca tu sa te bucuri mai mult de ea.
Pastreaza recipientele, caserolele – pot fi folosite atunci cand iti pregatesti propiile mese rapide, cu portii controlate, din ce iti mai ramane dupa ce ai gatit.
Alimente congelate sanatoase sunt carnea, legumele si fructele, iti furnizeaza multi nutrienti necesari sanatatii si se prepara usor acasa sau la birou.
Distreaza-te si gateste cu pasiune mancare bogata in proteine, incearca retete cu produse Herbalife Nutrition. Cumpara aici Cartea Herbalife de Bucate
Etichete: alimentatie sanatoasa, alimente sanatoase, legume, proteine vegetale, vitamine