Uleiuri vegetale
Cei mai multi dintre noi folosesc uleiuri vegetale in bucatarie, in special cele care sunt hidrogenate. In timp ce mancam linistiti aceste uleiuri nu stim ca ele ar putea creste riscul de cancer. Uleiurile pot influenta structura si flexibilitatea membranelor celulare, cauzand chiar mutatii genetice, care sunt o cauza cunoscuta pentru cancer.
O multime de alimente procesate sunt de asemenea umplute cu uleiurile vegetale, in scopul de a le mentine proaspete, deci nu esti in siguranta cu aceste produse gata preparate. Uleiurile vegetale contin, de asemenea, niveluri ridicate de acizi grasi Omega-6, care cu siguranta nu sunt la fel de sanatosi ca Omega-3.
De fapt, acesti acizi grasi au fost asociati cu o serie de probleme de sanatate, inclusiv boli de inima si cancer. Incercati sa evitati uleiurile vegetale pe cat posibil si sa alegeti optiunile sanatoase, cum ar fi uleiul de masline. Evitati alimentele procesate care contin uleiuri hidrogenate.
Fructe
Ce ?! Fructele se presupune ca sunt sanatoase, cum ar putea sa cauzeze cancer? Ei bine, de fapt, daca nu cumperi fructe ecologice, atunci ai putea sa iti distrugi sanatatea mai mult decat iti dai seama. Fructele care nu sunt organice sunt, in general, stropite cu o tona de pesticide si ingrasaminte cu azot, care sunt toxice pentru om, cat si pentru daunatori.
Atrazinul este un pesticid utilizat in mod obisnuit, care a fost interzis in unele tari, dar este inca folosit in unele locuri. Cercetarile au aratat ca femeile gravide care consuma acest produs chimic au avut copii cu greutati corporale reduse; pentru a demonstra cat de periculos poate fi. Toate substantele chimice utilizate pentru a face fructele si legumele mai mari, sunt de asemenea destul de periculoase pentru sanatate. Prin ingerarea acestor toxine ar putea creste sansele sa faci cancer. Evitati fructele si legumele ieftine din magazin si cumparati fructe organice.
Carne procesata
Cu siguranta cunoasteti acea culoara atragatoare roz pe care o are carnea procesata? Ei bine, asta este de fapt din cauza unor chimicale si nu e deloc culoare naturala a carnii. De fapt, toate carnurile prelucrate contine o intreaga serie de produse chimice si conservanti care ar putea cauza cancer. Intr-un studiu de 13 ani cercetatorii au descoperit ca cei care au consumat 160g sau mai mult de carne procesata au un risc crescut de deces timpuriu cu pana la 44%. Iar cei care au mancat mai putin de 20g au avut un risc mult mai mic intr-o perioada de 12 ani. Studiul a fost efectuat in 10 tari europene, cu mii de oameni care au luat parte in toti cei13 ani. Unul dintre cei mai mari ucigasi din carnea prelucrata este nitratul de sodiu, care se stie ca este plin cu agenti cancerigeni. Carnea afumata este cea mai rea, pentru ca are gudron care poate fi la fel de periculos ca fumatul tigarilor.
Faina alba
Este arhicunoscut faptul ca faina alba nu este foarte buna pentru noi, dar cat de rea poate fi? Faina care a fost prelucrata si inalbita poate cauza un numar mare de cazuri de cancer. Cele mai multe mori de faina folosesc gaz de clor, in scopul de a albi faina, care este considerat foarte periculos. Se spune ca o cantitate mare de gaz de clor poate fi letala. Cand o moara rafineaza faina alba, elimina toata bunatatea care poate fi gasita in cerealele naturale. Deoarece tumorile se hranesc in general cu orice zaharuri din sange, faina alba nu face decat sa agraveze situatia. Daca doriti sa fiti sanatos si sa preveniti cancerul, atunci ar trebui in schimb sa optati pentru faina integrala, inclusiv cereale integrale, cum ar fi painea, pastele si orezul.
Conserve
Nu conteaza atat de mult ce e in cutie si mai mult din ce este facuta conserva. Multi oameni consuma conserve cu rosii, fasole, legume si chiar fructe care ar putea pune in pericol sanatatea. Interiorul celor mai multe conserve de alimente contin o substanta chimica numita BPA, care a fost testata si e considerata destul de nesigura. Un studiu recent a continuat sa demonstreze ca poate avea un impact efectiv asupra genelor, care este una dintre principalele cauze ale cancerului (mutatii genetice). Conservele de tomate sunt cele mai daunatoare din cauza nivelului ridicat de aciditate. Acest lucru poate cauza BPA sa se topeasca in rosii, ceea ce inseamna ca poti ingera o cantitate mare de substante chimice. Verificati ambalajul de pe conserve sa fie fara BPA sau cumparati totul proaspat.
Zahar rafinat
Cancerul are o inclinatie destul de mare pentru zahar, motiv pentru care prea mult zahar rafinat pot fi periculoase pentru sanatate. S-a descoperit pentru prima data in 1931 ca tumorile canceroase se hranesc cu zahar, iar acest lucru poate, de asemenea, sa le determine sa isi dubleze dimensiunea. Aceste celule canceroase par sa prefere indulcitorii care sunt bogati in fructoza, deoarece este mai usor de metabolizat pentru celule.
Prajiturile, sucurile de fructe, bomboanele si chiar cerealele tind sa contina multa fructoza si acest lucru poate fi periculos. Nu conteaza cat de periculos poate fi pentru cei care deja traiesc cu cancer. Daca doriti sa reduceti riscul de cancer, incercati sa evitati cat mai mult zaharul rafinat.
Chipsuri
Acestea sunt unele dintre cele rontaite alimente din lume, dar de asemenea ar putea fi pline cu agenti cancerigeni. Producerea chips-urilor implica prajirea la temperaturi foarte inalte, care creaza un produs chimic numit acrilamida; care este cunoscut pentru a cauza cancer.
Daca adaugam asta la nivelul ridicat de grasimi si sodiu, atunci e o reteta sigura pentru dezastru. Cei care sunt supraponderali (pentru ca mananca prea multe chips-uri de cartofi) se predispun le pericole de alte boli, inclusiv diabetul zaharat.
Indulcitori artificiali
Ati putea crede ca daca zaharul rafinat este periculos, ar trebui sa il inlocuiti cu indulcitori artificiali. Totusi, acest lucru poate fi la fel de periculos, daca nu mai rau, in unele cazuri. A fost o lunga dezbatere daca unul dintre ingredientele utilizate in mod obisnuit in indulcitori artificiali, aspartamul, cauzeaza de fapt cancer sau nu. Cei mai multi cercetatori sunt de acord, cu toate acestea, ca poate avea un impact foarte negativ asupra sanatatii. Cand este introdusa in organism, aceasta substanta chimica poate crea o toxina mortala care este cunoscut ca DKP, diketopiperazina. Stomacul produce propriile substante pentru a incerca sa digere DKP, care poate provoca apoi cancer si tumori cerebrale. De asemenea, a existat mult timp ingrijorarea ca indulcitorii artificiali pot cauza diabet sau il poate agrava, chiar daca multi oameni cu diabet cred ca ii ajuta. Verificati eticheta pentru orice semn de indulcitori artificiali sau aspartam si evitati daca este posibil.
Produse dietetice
Alte produse alimentare care contin un nivel ridicat de aspartam sunt cele penru dieta, in special toate acele produse cu continut redus de calorii si grasimi. Orice produs dietetic sau cu un continut redus de grasime va tinde sa inlocuiasca zaharul cu indulcitori artificiali, cel mai probabil aspartam.
Exista de asemenea o multime de ingrediente extrem de rafinate in produsele pentru dieta alimentara, care se stie deja cat de periculoase sunt pentru organism. Chiar si bauturile dietetice pot contine niveluri ridicate de substante chimice periculoase. Incercati sa preparati mancarea acasa si sa nu va bazati pe mancaruri gata preparate, astfel incat sa stiti exact ceea ce mancati.