Cei care se chinuie sa slabeasca probabil cred ca ar fi grozav sa faca schimb de loc cu cineva care incearca sa se ingrase. De cele mai multe ori, persoanele care incearca sa se ingrase intampina la fel de multe greutati in atingerea telului lor ca si acelea care incearca sa slabeasca. Pe langa asta, ambele categorii se confrunta cu probleme in legatura cu imaginea corpului lor si simt ca orice ar face, se gandesc doar la mancare.
Pentru ca o persoana subponderala sa castige in greutate intr-o saptamana, trebuie sa consume 500 de calorii in plus, in fiecare zi. Multi gasesc acest lucru foarte greu de realizat pentru ca procesul este destul de lent.
Cativa ani in urma, nutritionistii au sfatuit persoanele subponderale sa creasca numarul caloriilor consumate intr-o zi prin orice mijloace, asa ca, s-a considerat ca deserturile, cremele si dulciurile s-ar potrivi in dieta acestora. Cunoascand ce cunoastem astazi despre dezavantajele consumului exagerat de zahar si grasimi, este putin mai greu sa crestem numarul caloriilor consumate fara a apela la aceste produse.
Cheia este ca accentul sa se puna pe alimentele sanatoase dar bogate in calorii si pe timpul acordat meselor principale ale zilei, in fiecare zi.
Cai de a creste numarul caloriilor, intr-un mod sanatos:
- Cerealele cu continut ridicat de calorii sunt cele consistente. Daca cutia de cereale pare grea cand o ridici, esti pe calea cea buna. Alege cerealele cu nuci si seminte sau fructe confiate. Creste numarul de calorii consumate cu aceste cereale adaugand lapte, nuci, seminte, unt sau banane la micul dejun. Fructele confiate si sucurile 100% naturale au mai multe calorii decat fructele proaspete. Fructele consistente cum ar fi banana si papaya au mai multe calorii decat pepenele care este zemos.
- Folositi fructe uscate, cerealele si suc natural de fructe la prepararea bauturilor usoare. Daca aceste sucuri te baloneaza, incearca sa le consumi intre mese mai degraba, decat impreuna cu alimentele.
- La salate indicat este sa folosesti ulei de masline si sa adaugi nuci, seminte, boabe de fasole, avocado, branza cu continut scazut de grasimi, masline.
- Mazarea, cartofii dulci sau porumbul, au mai multe calorii decat celelalte legume asa ca adauga-le, langa celelalte legume sarace in calorii, atunci cand pregatesti o salata. Consuma paste din cereale si orez brun, iar la sandwish-uri poti folosi paine graham.
- Pentru a mari numarul caloriilor poti creste si dimensiunea portiei de mancare pe care o consumi in mod normal decat sa te bazezi pe alimente mai putin sanatoase, pline de gasimi.
- Budinca cu continut scazut de grasimi, briosele cu cacao sau iaurtul pot fi considerate deserturi sanatoase. Incearca sa inabusi fructe uscate cu suc de cereale si scortisoara, amesteca-le cu iaurt si astfel vei obtine un desert delicios.
- Cheia pentru a creste in greutate in mod sanatos este sa consumi gustari sanatoase. Poti consuma aceste gustari intre mese si inainte de a merge la culcare, cu un obiectiv de 6 mese pe zi. Daca esti una dintre acele persoane care poate sta mai mult timp fara sa manance, iti poti seta telefonul pentru a te anunta cand este timpul pentru o noua masa sau o noua gustare.
- Un shake de proteine, un bol cu lapte, cereale si fructe confiate, nuci, seminte sau un sandwish, sunt variantele ideale pentru o gustare sanatoasa.
Vezi aici programele pentru ingrasare Herbalife.
Etichete: ingrasare