CAUTA PE BLOG

0742057181
sau
0723508026
Comanda telefonic:
 
 

CAUTA PRODUSE WELLNESS.

INSCRIE-TE LA NEWSLETTER

si fii primul care afla noutatile
 

In categoria: Recomandari

5 cai simple de a fi mai sanatos si mai productiv la birou

 

5 cai simple de a fi mai sanatos si mai productiv la birouStim ca sanatatea iti afecteaza performanta la locul de munca dar cererile unei zile pot castiga in fata a ceea ce medicul iti recomanda. Studiile arata ca o pauza de 10 minute la fiecare 50 de minute de exercitiu mental intens este necesara pentru a pastra creierul la o “performanta optima”.

A te ridica de la birou nu este intotdeauna o optiune, mai ales pentru antreprenorii ocupati. Urmeaza acesti pasi pentru a fi sanatos si productiv chiar daca esti legat de un birou o zi intreaga.

1. Stimuleaza-ti sistemul imunitar cu apa cu lamaie.
O jumatate de lamaie proaspata, stoarsa intr-un pahar cu apa, va ajuta ficatul sa metabolizeze deseurile mai eficient, minimizand balonarea digestiva, gazele, constipatia si durerile corpului. In plus, lamaia are un parfum inaltator, care te face sa te simti plin de energie.

2. Imbunatateste-ti postura cand stai pe scaun
O postura necorespunzatoare impiedica fluxul de sange catre nervi si organe. Postura necorespunzatoare poate provoca dureri de spate, de gat, dureri de umeri si de cap, care duc la o concentrare slaba.

Foloseste o minge gonflabila pentru exercitii, care iti permite sa iti pastrezi spatele drept, in timp ce iti intareste muschii de baza. Asigurarea unei pozitii corespunzatoare va accelera livrarea oxigenului proaspat catre creier, pentru o claritate mentala.

3. Consuma gustari bogate in proteine
Proteinele pastreaza zaharul din sange stabil, prevenind suisurile si coborasurile acestuia, care provin din consumarea unei cantitati mari de carbohidrati la orele de masa. Inlocuieste cafeaua si gogoasa cu gustari bogate in proteine, cum ar fi migdale, fructe, iaurt simplu, humus si legume si evita zaharurile rafinate pentru a-ti asigura performante mentale optime pe tot parcursul zilei.

4. Bea mai multa apa decat crezi ca ai nevoie
Band suficienta apa, iti mentii creierul si muschii hidratati. Cu totii am auzit ca ar trebui sa bem 2 litri de apa zilnic dar aceasta cantitate nu se potriveste tuturor iar cantitatea trebuie sa creasca cand faci exercitii fizice.

5. Fa intinderi cand stai la birou.
A lua o pauza pentru a face unele intinderi imbunatateste circulatia, permitand livrarea oxigenului proaspat catre creier minimizeaza tensiunea din umeri care duce la dureri de cap.

Iti recomandam urmatoarele exercitii daca lucrezi intr-un birou:

– Cu spatele drept, indoaie cotul ajungand la mana dreapta prin partea din spate a capului, prin zona din spatele urechii stangi si adu barbia spre umarul drept. Mentine pozitia timp de 30 de secunde si repeta pe partea cealalta.
Aceasta intindere relaxeaza muschii din partea din spate a capului, muschi care daca sunt tensionati provoaca migrene si dureri de cap.

– Pentru a intinde gatul si partea superioara a spatelui, se duc ambele maini in partea din spate a capului si, in timp ce iti pastrezi spatele drept, iti impingi capul spre inainte.

– Cu mana dreapta pe soldul drept, ridica bratul stang catre tavan. Apleaca-te lateral de la talie spre dreapta pentru a intinde muschii oblici. Repeta pe partea cealalta.
Aceasta intindere deschide cutia toracica pentru a maximiza circulatia aerului in plamani.

 

Adauga un comentariu pentru 5 cai simple de a fi mai sanatos si mai productiv la birou 

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Te afli aici: 

Wellness.ro

 

Blog

 

Recomandari

 5 cai simple de a fi mai sanatos si mai productiv la birou
 
Activitatea acestui magazin se desfasoara conform urmatorului Regulament.
Copyright © 1996-2012 Wellness.ro - Magazin online de produse Herbalife .