CAUTA PE BLOG

0742057181
sau
0723508026
Comanda telefonic:
 
 

CAUTA PRODUSE WELLNESS.

INSCRIE-TE LA NEWSLETTER

si fii primul care afla noutatile
 

In categoria: Alimentatie Sanatoasa

7 sfaturi pentru a te alimenta corect

 

7 sfaturi pentru a te alimenta corect

Planurile tale pentru noul an au inclus un juramant de a te „alimenta corect”? Multi dintre noi isi fac aceasta promisiune lor insisi in ianuarie, dar pana prin martie vechile obiceiuri revin. Poate te-ai straduit prea mult, sau poate nu te-ai gandit foarte bine ce inseamna a te alimenta corect. A manca asa cum trebuie inseamna mai mult decat a face alegerile potrivite cand vine vorba de mancare, inseamna si a consuma mancarurile potrivite la timpul potrivit. Asa ca aici sunt sapte sfaturi care sa te ajute sa te alimentezi corect.

Mananca bine cand te trezesti. Nu e nevoie sa mananci imediat dupa trezire, dar e foarte important sa mananci dimineata. Cei care iau micul dejun permanent isi controleaza mai usor greutatea, pe cand cei care trec peste micul dejun e probabil sa manance prea mult incercand sa compenseze la pranz. Daca nu poti manca mult dimineata, incearca un bol de ovaz amestecat cu putina pudra proteica, niste fructe proaspete cu putina branza sau iaurt, sau un shake proteic facut cu pudra proteica, lapte si fructe.

Mananca potrivit inainte sa mergi la magazin. Daca iti faci cumparaturile pe stomacul gol, vei fi ca un copil intr-un magazin cu dulciuri, ti se va parea ca totul arata bine. Consuma un baton proteic, un fruct sau un pumn de nuci inainte sa iesi pe usa ca sa fii mai putin tentat(a). Fa o lista si straduieste-te sa o urmezi.

Mananca sanatos cand vine vorba de grasimi. Avem nevoie de mici cantitati de grasimi in dieta, dar cei mai multi dintre noi consuma prea multe. Si anumite grasimi, ca si cele prezente in peste, nuci, masline si avocado, sunt mai sanatoase decat altele. Grasimile sanatoase adauga savoare, asa ca pune avocado sau nuci in salata, sau toarna putin ulei de masline aromat peste legumele gatite la abur.

Mananca asa cum trebuie inainte sa faci exercitii fizice. Ai nevoie de combustibil inainte de exercitii, mai ales daca sunt primul lucru pe care il faci dimineata. Daca nu ai mult timp sa mananci inainte, alimentele usor de digerat ca, supele sau iaurtul sunt bune pentru tine. Daca ai mai mult timp, ia o masa cu multi carbohidrati sanatosi (paine din cereale integrale, orez brun, paste, fructe si legume) care sa iti ofere multa energie.

Mananca corect dupa exercitii fizice. Dupa un antrenament bun, corpul tau e posibil sa mai aiba putin combustibil, asa ca incearca sa mananci ceva in primele 30-45 de minute dupa ce termini exercitiile. Muschii tai cer fructe, legume si cereale integrale care sa ajute la restabilirea stocului de carbohidrati si o doza de proteine care sa ii ajute sa-si revina.

Mananca corect in oras. Luam atatea mese in oras in zilele noastre incat a cina in oras nu mai e ocazia speciala care era. Rezista impulsului de a arunca cu banii in dreapta si in stanga cand esti in oras. Daca incerci sa scazi din calorii, imparte un antreu cu un prieten sau comanda o salata in plus. Sau, poti incerca sa renunti la garniturile pline de amidon si sa dublezi portia de legume. Cere dressinguri si sosuri ca sa poti controla cat de mult mananci.

Mananca asa cum trebuie seara. Multi oameni mananca putin sau sar peste mese in timpul zilei si apoi consuma cantitati mari de calorii intre cina si ora de culcare. Dar cand mananci in mare parte seara, creierul si muschii tai nu primesc combustibilul de care au nevoie pentru activitatilile fizice si mentale zilnice. In loc de asta, distribuie-ti caloriile relativ egal intre mese si gustari. Daca gustarile dupa cina iti afecteaza greutatea, incearca sa te speli pe dinti imediat dupa cina. Este unul dintre cele mai bune semnale ca ai terminat cu mancatul pe ziua respectiva.

 

Adauga un comentariu pentru 7 sfaturi pentru a te alimenta corect 

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Te afli aici: 

Wellness.ro

 

Blog

 

Alimentatie Sanatoasa

 7 sfaturi pentru a te alimenta corect
 
Activitatea acestui magazin se desfasoara conform urmatorului Regulament.
Copyright © 1996-2012 Wellness.ro - Magazin online de produse Herbalife .