CAUTA PE BLOG

0742057181
sau
0723508026
Comanda telefonic:
 
 

CAUTA PRODUSE WELLNESS.

INSCRIE-TE LA NEWSLETTER

si fii primul care afla noutatile
 

In categoria: Stil de viata

Menopauza: iti schimba viata si stilul de a trai

 

Menopauza: iti schimba viata si stilul de a traiMenopauza: iti schimba viata si stilul de a trai, este fraza intalnita la femeile care sunt la menopauza.

Daca ar fi sa intrebi o femeie cand este probabil ca ea sa se ingrase, pe parcursul vietii, probabil va indica doua evenimente foarte importante, menite sa schimbe vieti: sarcina si menopauza. In timp ce cresterea in greutate in timpul sarcinii este de asteptat si necasara, acelasi lucru nu este valabil si in cazul menopauzei. Da, corpul sufera anumite modificari care fac mentinerea greutatii destul de dificila dar trebuie sa stii ca, cresterea in greutate pe parcursul acestor schimbari, este inevitabila.

Traieste bine: asigura echilbru stilului tau de viata la menopauza

Este foarte important sa ai un stil de viata cat mai sanatos si sa consumi suplimente pe baza de plante. Complexul de Vitamine si Minerale pentru femei Herbalife, creat special pentru femei, ca sa livreze 24 de substante nutritive cheie pentru a completa dieta cu nutrienti de care are nevoie corpul unei femei.

Pe masura ce menopauza se apropie, nivelul de hormoni incepe sa fluctueze iar femeile observa schimbari ale corpului. Parul poate deveni mai subtire, pielea poate fi mai uscata si mai moale decat in mod normal iar multe femei pot experimenta bufeurile. Dar amenintarile ca se pot ingrasa si schimbarile corpului sunt motivele pentru care multe femei nu se pot adapta acestei etape a vietii. Este important sa te pregatesti din timp pe plan mental si sa iti spui ca atunci cand vei intra la menopauza totul va fi bine.

Estrogenul este un hormon care promoveaza depozitarea grasimilor in partea inferioara a corpului – stocarea caloriilor pe solduri si coapse asigura suficienta energie disponibila pentru a sustine o eventuala sarcina si alaptatul. Pe masura ce menopauza se apropie, aceste depozite de grasime nu mai sunt necesare din moment ce anii de reproducere sunt in scadere. Dar in incercarea de a mentine echilibrul hormonal, corpul incearca sa pastreze orice depozit de grasime deoarece tesutul adipos produce estrogen si il elibereaza in sange.

Deci, cresterea in greutate din timpul menopauzei devine vizibila in partea de mijloc a corpului – femeile descopera ca trupul lor tineresc in forma de “para” incepe sa arate mai mult ca un “mar”.

Dar o talie mai subtire nu este doar o problema estetica. Grasimea care se acumuleaza in jurul mijlocului nu este doar portiunea pe care o poti simti la suprafata. Grasimea se poate acumula sub stratul de suprafata, in jurul organelor interne, adica intra abdominal, introducand in sistem hormoni si alti compusi care pot creste presiunea arteriala, pot face ravagii cu nivelul colesterolului si pot interfera cu capacitatea organismului de a procesa carbohidratii – aparand riscul obezitatii, al bolilor de inima si al diabetului. Acest tip de grasime se numeste grasime viscerala si nu poate fi data jos doar cu orice diete de slabire.

Vestea buna este ca, daca femeia trece prin menopauza, nu inseamna ca se va ingrasa. In continuare se vor aplica aceleasi strategii pentru realizarea si mentinerea unei greutati corporale sanatoase. Corpul are nevoie de alimentele bogate in nutrienti dar sarace in calorii si anume de multe fructe, legume, verdeturi, proteine slabe si produse lactate fara grasimi. Fructele, legumele si verdeata furnizeaza fibre si fitonutrienti, proteinele ajuta la mentinerea senzatiei de satietate si evitarea edemelor iar produsele lactate bogate in calciu ajuta la mentinerea sanatatii oaselor si a dintilor  in momentul in care nivelul scazut de estrogen poate duce la pierderea accelerata a masei osoase si a danturii.

Calciul este necesar pentru mentinerea sistemului osos si a danturii sanatoase. Produsul Herbalife Xtra-Cal este un supliment alimentar unic, bogat in calciu, vitamina D, cupru, magneziu, mangan si zinc.

Exercitiile fizice sunt importante deasemenea, iar unele din cele mai bune exercitii pe care o femeie le poate face, sunt exercitiile cu greutati. Ridicarea de greutati nu numai ca iti mentine oasele sanatoase ci construieste si masa musculara care creste consumul zilnic de calorii. Exercitiile regulate pot ajuta o femeie sa se simta puternica, in timp ce se obisnuieste cu toate schimbarile prin care trece corpul. Medicii spun pacientelor sa se gandeasca la bufeuri ca la niste “ caderi de tensiune ” si sa foloseasca aceasta energie pentru a trece prin perioada de menopauza.

Menopauza aduce schimbari in viata ta. Cel mai important este sa stii cum sa le gestionezi, cum sa slabesti, sa ai un stil de viata activ si sa ai un echilibru in alimentatie si in ceea ce faci.

 

 

Etichete: , , , ,

Adauga un comentariu pentru Menopauza: iti schimba viata si stilul de a trai 

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Te afli aici: 

Wellness.ro

 

Blog

 

Stil de viata

 Menopauza: iti schimba viata si stilul de a trai
 
Activitatea acestui magazin se desfasoara conform urmatorului Regulament.
Copyright © 1996-2012 Wellness.ro - Magazin online de produse Herbalife .