CAUTA PE BLOG

0742057181
sau
0723508026
Comanda telefonic:
 
 

CAUTA PRODUSE WELLNESS.

INSCRIE-TE LA NEWSLETTER

si fii primul care afla noutatile
 

In categoria: Forma buna

Exercitiile fizice si slabirea: Cum sa ai rezultate mai bune

 

Exercitiile fizice si slabirea

Multe persoane intreaba frecvent ce exercitii fizice ar trebui sa includa in planul de pierdere al greutatii. Deoarece gestionarea eficienta a greutatii depinde de balanta caloriilor, este necesar sa iei in calcul nu numai dieta (aportul de calorii) dar si exercitiile fizice (arderea caloriilor). Cei mai multi doresc sa afle cat de mult sau cat de putin efort ar trebui sa depuna pentru a slabi sau cum sa se mentina la greutatea ideala.

Iata cateva lucruri importante pe care ar trebui sa le cunosti despre exercitii fizice si greutatea corporala:

– Este dificil sa incerci sa slabesti doar cu ajutorul exercitiilor fizice. Pentru a pierde jumatate de kilogram in decursul unei saptamani – doar cu ajutorul exercitiilor fizice – ar trebui sa arzi in plus 500 de calorii pe zi, pe langa cele care le arzi in mod normal desfasurandu-ti activitatea zilnica. Nu este ceva usor de indeplinit. Ar trebui sa urci un deal timp de o ora, cu un ghiozdan cu o greutate de 5 kg sau sa inoti timp de 90 de minute fara oprire. Sa incerci sa pierzi in greutate numai cu ajutorul efortului fizic sau numai prin reducerea aportului de calorii nu ar fi la fel de eficient ca si combinarea celor doua metode: dieta si exercitii fizice.

– Scazand aportul de calorii, metabolismul tau poate incetini. Rata metabolismului reprezinta numarul de calorii pe care corpul tau il arde doar pentru a pastra functionale anumite procese. Rata metabolismului tau poate sa scada cand incepi sa mananci mai putin. Daca aportul tau de calorii este mai mic, si rata metabolismului scade si vei arde mai putine calorii.

– Exercitiile fizice de rezistenta pot contribui la cresterea ratei metabolice. Cand auzi cuvantul “exercitiu fizic” de obicei te gandesti la exercitii aerobice, la plimbari cu bicicleta, inot sau alergare. Dar exercitiile de rezistenta sunt deasemenea importante, in special pentru ca ajuta la construirea masei musculare, care poate ajuta la cresterea ratei metabolice si la compensarea scaderii numarului de calorii arse care are loc in momentul in care reduci aportul de calorii.

– Este usor sa faci greseli cand vine vorba numaratul caloriilor – fie ca vorbim despre aportul de calorii sau numarul de calorii arse. Oamenii au tendinta de a supraestima numarul de calorii arse atunci cand fac sport si de a subestima aportul de calorii atunci cand mananca, ceea ce explica frustrarea pe care multi o simt cand sunt siguri ca “fac totul cum trebuie”.

– Trebuie sa faci foarte mult sport pentru a pierde in greutate dar ai nevoie de si mai mult efort fizic pentru a preveni ca aceste kilograme pierdute sa revina. Dupa ce slabesti, activitatile obisnuite sunt critice cand vine vorba de a-ti mentine greutatea. Este nevoie de mai mult de o plimbare in jurul blocului pentru a reusi. Oamenii care au slabit mai mult de 15 kg si au reusit sa isi mentina greutatea pentru cel putin un an, ard in medie in jur de 2800 de calorii/saptamana cu ajutorul exercitiilor fizice. Acesta este echivalentul a aproximativ 90 de minute de exercitii fizice – 6 kilometrii de alergare – zilnic.

– Exercitiile fizice sunt cheia catre o buna sanatate si orice ai face pentru sanatatea ta este mai bine decat nimic. Cand oamenii aud ca ar avea nevoie de o ora de exercitii fizice pe zi pentru a-si tine greutatea sub control, se simt putin descurajati. Dar nu lasa numerele sa te descurajeze. Fa ce exercitii fizice poti sa faci si fa-le regulat iar de fiecare data, incearca sa ajungi mai departe – sau sa faci exercitii fizice cu un grad de dificultate mai mare.

 

Etichete:

Adauga un comentariu pentru Exercitiile fizice si slabirea: Cum sa ai rezultate mai bune 

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Te afli aici: 

Wellness.ro

 

Blog

 

Forma buna

 Exercitiile fizice si slabirea: Cum sa ai rezultate mai bune
 
Activitatea acestui magazin se desfasoara conform urmatorului Regulament.
Copyright © 1996-2012 Wellness.ro - Magazin online de produse Herbalife .