CAUTA PE BLOG

0742057181
sau
0723508026
Comanda telefonic:
 
 

CAUTA PRODUSE WELLNESS.

INSCRIE-TE LA NEWSLETTER

si fii primul care afla noutatile
 

In categoria: Sport

De ce sportivii au nevoie de “combustibil” 24/7

 

sportivi1.Atletii trebuie sa isi refaca stocurile de energie dimineata, deoarece rezervele de energie scad foarte mult peste noapte. Antrenamentele ard multe calorii asa ca, incepand ziua cu o masa sanatoasa, echilibrata, cu carbohidrati, proteine, vitamine si minerale, se asigura o baza nutritionala solida pentru performante.

2.Hidratarea este o nevoie esentiala pe care noi toti, o avem in comun. Hidratarea are un impact direct asupra performantei atletice, este chiar mai important pentru sportivi sa isi mentina nivelul fluidelor din corp la un nivel ridicat – in special in timpul unor evenimente atat de care necesita un nivel de efort ridicat, cum ar fi un tur de mai multe zile in care ciclistii pot pierde litri de lichide intr-o singura etapa. Hidratarea este esentiala, ca si electrolitii – saruri importante care sprijina functionarea corespunzatoare a muschilor si contribuie la reglarea temperaturii corpului. Este important sa te hidratezi in timpul unui eveniment de acest gen, dar, deasemenea, este important sa consumi lichide si pe parcursul zilei pentru a te rehidrata complet inainte de etapa urmatoare. Bauturile pentru sportivi nu asigura numai fluidele necesare dar furnizeaza corpului electrolitii care au fost pierduti prin transpiratie. Bauturile pentru sportivi contin si carbohidrati care ajuta la buna functionare a muschilor, in timpul evenimentului.

3.Carbohidratii au un rol foarte important in timpul exercitiilor fizice, fiind esentiali pentru buna functionare a corpului. Intr-o cursa, caloriile fac legea si pentru a face performanta, trebuie sa te asiguri ca ai consumat o cantitate suficienta. Asigurandu-te ca corpul tau primeste suficienti carbohidrati inainte si in timpul cursei este cheia, iar nutritia adecvata ajuta la micsorarea timpului de recuperare care este foarte important intr-un eveniment de acest tip. In plus fata de carbohidrati, o cantitate mica de proteine in timpul exercitiilor poate grabi procesul de recuperare.

4.Dupa o cursa, corpul are nevoie de o anumita cantitate de carbohidrati si proteine pentru a incepe recuperarea. Recuperarea are doua parti si necesita carbohidrati pentru inlocuirea glicogenului precum si de proteine pentru refacerea muschilor deteriorati.

5.Suplimentele alimentare sunt esentiale pentru un sportiv pentru ca nevoile nutritive ale acestora sunt atat de extreme incat nu pot fi indeplinite numai cu ajutorul alimentelor. Este important sa se tina cont de faptul ca suplimentele alimentare sunt suplimente pentru o dieta sanatoasa. Fiecare atlet ar trebui sa obtina majoritatea caloriilor si a nutrientilor din alimente integrale, din surse sanatoase de carbohidrati sanatosi – cereale integrale, fructe si legume – si proteine din carne slaba, carne de pasare, peste, produse lactate cu continut scazut de grasimi si surse vegetale, cum ar fi soia.

 

Adauga un comentariu pentru De ce sportivii au nevoie de “combustibil” 24/7 

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Te afli aici: 

Wellness.ro

 

Blog

 

Sport

 De ce sportivii au nevoie de “combustibil” 24/7
 
Activitatea acestui magazin se desfasoara conform urmatorului Regulament.
Copyright © 1996-2012 Wellness.ro - Magazin online de produse Herbalife .