CAUTA PE BLOG

0742057181
sau
0723508026
Comanda telefonic:
 
 

CAUTA PRODUSE WELLNESS.

INSCRIE-TE LA NEWSLETTER

si fii primul care afla noutatile
 

In categoria: Forma buna

Cum poti folosi scarile in beneficiul tau

 

Cum poti folosi scarile in beneficiul tauScarile sunt preferatele mele cand vine vorba de exercitii fizice. Majoritatea oamenilor au acces la scari asa ca te voi ajuta sa incluzi scarile in rutina ta de exercitii fizice pentru a arde grasimea si a-ti imbunatati rezistenta.

Urcatul scarilor face parte din aproape toate planurile de antrenament a unui atlet. Cu siguranta ai tot auzit sau ai vazut atleti urcand sau coborand scari.

Cum sa te antrenezi pe scari, pentru cele mai bune rezultate

Urcatul scarilor are rezultate foarte bune si foarte multe beneficii cum ar fi arderea grasimii, o mai buna circulatie a sangelui, rezistenta, putere mai mare si coordonare.

Daca urcatul scarilor ca exercitiu fizic este o idee noua pentru tine, lasa-ma sa iti explic cum te poti antrena eficient si in siguranta pentru a deveni mai rezistent si pentru a pierde in greutate.

Inainte de a incerca orice exercitiu nou, trebuie sa te intrebi daca este potrivit pentru tine. Fii sensibil, asculta-ti corpul si cunoaste-ti limitele. Siguranta ta este intotdeauna importanta dar in mod special cand urci scari exista riscul sa cazi si sa te accidentezi grav. Nu vei avea beneficii daca vei alerga coborand scarile dar riscul sa te accidentezi ar fi mult mai mare si ar creste si presiunea asupra incheieturilor.

Nivel INCEPATOR – sa intram in zona arderii grasimilor

Corpul arde grasimi pentru energie atunci cand faci exercitii fizice. A-ti pastra intensitatea exercitiilor la un nivel moderat necesita disciplina. Folosirea unui dispozitiv care numara bataile inimii poate fi de ajutor.

O simpla urcare a scarilor urmata de coborare reprezinta introducerea perfecta in antrenamentul cu scari. Sa urci scarile pentru 20-30 de minute este ideal dar nu este niciun motiv sa le eviti daca nu ai la dispozitie decat 10 minute. (Orice exercitiu fizic este mai bun decat lipsa acestuia).

Ajusteaza viteza urcatului pe scari prin pastrarea ratei batailor inimii in zona de interes si creste/scade viteza pentru a te asigura ca continui sa arzi grasimi.

Nivel INTERMEDIAR – sa dezvoltam rezistenta

Alergatul la deal si urcatul scarilor este foarte similar pentru ca ambele metode folosesc lantul de muschi ai posteriorului. Corpul tau este fortat sa depuna mai mult efort decat in cazul exercitiilor fizice pe o suprafata plana. Aceste exercitii de intensitate crescuta ard mai multe calorii, promovand dezvoltarea muschilor.

Alearga pana in capatul scarilor si coboara-le usor. Forteaza-te sa cobori scarile incet, concentrandu-te pe miscari. Incearca sa urci cat mai multe scari in 3 minute si odihneste-te 90 de secunde. Fa asta de 5-8 ori pentru o sesiune excelenta de exercitii fizice pentru forta.

Nivel AVANSAT – creste-ti rezistenta si coordonarea

Acest stil de urcare al scarilor este considerat avansat si nu este recomandat incepatorilor sau celor de nivel intermediar. Cand doresti sa iti cresti rezistenta, incearca sa urci scarile sarind peste unele trepte. Aceasta apropiere avansata creste rezistenta si este folosita foarte des in antrenamentele atletilor. Poti pune acest exercitiu in practica sarind doar cu un picior sau cu ambele; este nevoie de echilibru, concentrare si coordonare. Este recomandata o sesiune de 20 de minute din acest tip de exercitiu, fiind foarte solicitant. In timpul ramas poti face abdomene, pentru a-ti dezvolta si partea superioara a corpului.

Cum sa ajungi la un nivel avansat intr-un timp mai scurt

Multi oameni isi doresc sa treaca de la un nivel la altul cat mai repede. Exista o cale de a-ti pregati corpul pentru nivelul avansat, incepand inca de la nivelul de incepator sau intermediar.
Inainte de a incerca sa faci exercitiile specifice nivelului avansat, incearca sa folosesti o cutie mai joasa sau practica sariturile pe o suprafata plana. Fa 10 sarituri, odihneste-te si apoi repeta de 5-8 ori.

Exercitiile fizice ar trebui sa fie amuzante asa ca cel mai bine ar fi sa iti setezi o provocare pentru a te mentine motivat. O provocare ar fi sa urci un anumit numar de scari intr-un timp prestabilit ca apoi sa incerci sa iti bati recordul in fiecare saptamana. Poti impune o regula de genul celei “Fara lift!” in casa, pentru a-i incuraja pe ceilalti sa urce pe scari. Incearca tot ce este nevoie pentru a te mentine motivat si distreaza-te pentru ca, cu fiecare pas facut esti mai aproape de un corp frumos modelat, fara grasime inestetica.

 

Etichete:

Adauga un comentariu pentru Cum poti folosi scarile in beneficiul tau 

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Te afli aici: 

Wellness.ro

 

Blog

 

Forma buna

 Cum poti folosi scarile in beneficiul tau
 
Activitatea acestui magazin se desfasoara conform urmatorului Regulament.
Copyright © 1996-2012 Wellness.ro - Magazin online de produse Herbalife .