CAUTA PE BLOG

0742057181
sau
0723508026
Comanda telefonic:
 
 

CAUTA PRODUSE WELLNESS.

INSCRIE-TE LA NEWSLETTER

si fii primul care afla noutatile
 

In categoria: Sfaturi pentru ingrasare

Alimentatia selectiva la adulti

 

Alimentatia selectiva la adultiCopiii mofturosi, care mananca pe alese, isi pot scoate parintii din minti. Acesti copii cer acelasi tip de mancare zi de zi sau stramba din nas cand vad mancare pe care nici macar nu au gustat-o. Unii dintre ei isi pastreaza aceste obiceiuri chiar si la maturitate. Exista si adulti mofturosi care mananca pe alese, ca un copil. Spre deosebire de restul dintre noi, care avem o lista scurta de mancaruri pe care nu le consumam, acesti adulti au o altfel de lista scurta, dar pentru mancarurile pe care sunt dispusi sa le consume. Este tentant sa tragem concluzia ca acesti oameni aleg sa fie incapatanati si rigizi dar studiile au aratat ca este posibil ca altele sa fie cauzele.

In mod normal, lista de mancaruri acceptate de persoanele mofturoase este foarte limitata, lucru care le poate afecta munca sau viata sociala. Alimentele acceptate tind sa fie cele sarate sau procesate – cartofi prajiti, cascaval pane sau inghetata de vanilie. Fructele, legumele si condimentele sunt evitate, dieta acestor persoane fiind limitata la 10 pana la 20 de alimente. Multi spun ca majoritatea mancarurilor la care sunt expusi sunt pur si simplu dezgustatoare, au aspect deloc apetisant, textura, culoare sau miros respingator. Multe dintre aceste persoane incearca sa evite intalnirile de afaceri sau ocaziile sociale care implica alimente, ceea ce este foarte dificil.

Cercetatorii de la Universitatea din Pittsburgh si cei de la Universitatea Duke incearca sa inteleaga mai bine aceasta alimentatie pe care au numit-o “ tulburare de alimentatie selectiva“.  Ei au infiintat primul registru pentru persoanele care mananca pe alese, participantii inregistrand obiceiurile lor alimetare si istoricul medical intr-un chestionar online. Se spera ca informatia stransa de la aproape de 10000 de persoane inregistrate va face lumina asupra acestei probleme care, pentru moment ramane putin tulbure.

Nu se stie daca aceasta tulburare este de natura psihologica sau fiziologica sau o combinatie a celor doua. Este posibil ca persoanele care mananca pe alese sa perceapa diferit aromele, mirosurile sau texturile, deoarece foarte multe dintre alimentele considerate necomestibile de acestia au fost declarate astfel pe baza mirosului sau a texturii. In unele cazuri la baza acestor probleme se afla alergiile la unele alimente sau probleme de inghitire. Aceasta tulburare ar putea fi considerata o fobie alimentara. Cei care isi selecteaza mancarea spun ca unele mancaruri pur si simplu nu arata ca produse alimentare pentru ei – o farfurie de spaghete ar putea fi la fel de bine o farfurie cu viermi pentru acestia.

In acest punct, cel mai bun lucru pe care il putem face este sa ii ajutam pe cei,  care selecteaza alimentele, sa treaca peste aceasta frica extrema legata de mancarurile noi. Este un proces lent, treptat.

 

Adauga un comentariu pentru Alimentatia selectiva la adulti 

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Te afli aici: 

Wellness.ro

 

Blog

 

Sfaturi pentru ingrasare

 Alimentatia selectiva la adulti
 
Activitatea acestui magazin se desfasoara conform urmatorului Regulament.
Copyright © 1996-2012 Wellness.ro - Magazin online de produse Herbalife .