CAUTA PE BLOG

0742057181
sau
0723508026
Comanda telefonic:
 
 

CAUTA PRODUSE WELLNESS.

INSCRIE-TE LA NEWSLETTER

si fii primul care afla noutatile
 

In categoria: Alimentatie Sanatoasa

Aliment functional Herbalife Formula 1

 

Herbalife-shake-formula-1

Alimentele functionale sunt acele alimente care dispun de un efect potential pozitiv asupra sanatatii, sunt alimentele care ofera beneficii suplimentare prin reducerea riscului de imbolnavire sau pot promova sanatatea optima (beneficii demonstrate stiintific) prin continutul lor de compusi biologic activi.

Alimentul functional spre deosebire de junk food are in compozitia lui un anumit numar de ingrediente numite compusi biologic activi cu caracter functional, adica cu rol benefic pentru functionarea normala a organismului cu potential de ameliorare a sanatatii sau de reducere a riscului de boala.

Potrivit British Nutrition Fondation „Termenul ‘Functional’ este uneori folosit pentru a descrie alimentele si bauturile imbogatite cu anumite substante nutritive sau care au potentialul de a influenta pozitiv sanatatea, pe langa valoarea lor nutritiva de baza”.

Denumirea de alimente functionale si atribuirea unor beneficii de sanatate de orice tip se bazeaza pe criterii stiintifice precise si studii riguroase de siguranta si eficacitate.

Hipocrate – parintele medicinii in urma cu 2500 de ani a adoptat filozofia “alimentul ca medicament” .

In epoca moderna din cauza cresterii semnificative a costurilor de ingrijire a sanatatii se incearca gasirea unei solutii pe termen lung prin aprobarea si promovarea unor produse alimentare cu beneficii pentru sanatate, numite alimente functionale, bine documentate si sustinute de dovezi stiintifice solide, in speranta de a imbunatati starea de sanatate a populatiei.

Un exemplu de aliment functional este usturoiul. Mai multe studii epidemiologice arata un efect antihipertensiv al usturoiului. Literatura de specialitate prezinta teorii amanuntite referitoare la principiile de baza moleculare, biochimice si celulare ale proprietatilor usturoiului si componentilor bioactive ai acestuia de a reduce complicatiile posibile ale hipertensiunii sanguine. Literatura medicala arata efectul cunoscut al unor substante benefice existente in usturoi de a inhiba colonizarea Helicobacter Pylori si de a diminua inflamatia mucoasei gastrice, ceea ce face ca usturoiul sa fie considerat o arma puternica in combaterea afectiunilor asociate cu prezenta Helicobacter Pylori.

Academia de Nutritie si Dietetica potrivit unui document sustine ca: „ Toate alimentele sunt, in esenta functionale intr-o anumita masura, deoarece ofera energie si substante nutritive necesare pentru a sustine viata. Cu toate acestea, exista tot mai multe dovezi ca unele componente din alimente, care nu sunt considerate nutritive in sensul traditional, pot avea beneficii asupra sanatatii”.

De ce sunt inlocutorii de masa considerati alimente functionale?

Inlocuitorii de masa se regasesc in diferite forme, spre exemplu in shake-ul Herbalife Nutrition Formula 1 sau Batoanele Formula 1 Express. Acestea au anumite caracteristici in comun, pe langa gust, aroma sau valori nutritive, care le transforma in alimente functionale:

– Formula 1 Herbalife si Batoanele Nutritionale Formula 1 Express, sprijina pierderea in greutate si mentinerea greutatii prin controlul portiei si prin oferirea de substante nutritive de care corpul nostru are nevoie la fiecare masa.

Pentru controlul greutatii: pentru a avea un rezultat bun in pierderea in greutate este nevoie de inlocuirea zilnica a doua mese principale, inr-un regim cu aport redus de calorii, cu inlocuitori de masa.

Pentru mentinerea greutatii: inlocuirea zilnica a doua mese principalae, intr-un regim cu aport redus de calorii, cu inlocuitori de masa contribuie la mentinerea greutatii dupa pierderea in greutate.

– Au un continut ridicat de proteine, pentru a sustine mentinerea si cresterea masei musculare.

– Toate produsele de tip inlocuitor de masa disponibile in Europa sunt imbogatite cu vitamine, minerale si proteine.

Exemple de alimente functionale

Din surse vegetale:

Ovaz: o sursa bogata de fibre solubile, datorita compozitiei de beta-glucan scade colesterolul.

Soia: contine substante cu proprietati osteoprotectoare, reduce riscul de aparitie a cancerului.

Seminte de in: sursa bogata in acizi grasi omega 3 si acid alfa-linoleic.

Usturoi: beneficii multiple care contine 200 de substante active, are rol de antibiotic, scaderea colesterolului si antihipertensiv.

Brocoli: continut ridicat de glucozinolati, consumul lor duce la reducerea cancerului.

Afine: contine vitamina C, fibre si folat.

Struguri si vin: reduce riscul de boli cardiovasculare.

Din surse animale:

Peste: omega 3 sau ulei de peste.

Carne de vita: acid linoleic conjugat, proprietati anticancerigene.

Incepe si tu sa adaugi in stilul tau de viata alimente functionale care iti vor aduce beneficii organismului. Alimentele functionale previn aparitia bolilor, a obezitatii, intareste imunitatea, reduce procesul de imbatranire. Alimentele functionale au efecte pozitive asupra psihicului. Nu uita ca pentru a imbunatati starea de sanatate este bine sa iei in considerare activitatile fizice, evita fumatul si stresul.

Descopera nutritia optima aici.

 

 

Etichete: ,

Adauga un comentariu pentru Aliment functional Herbalife Formula 1 

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Te afli aici: 

Wellness.ro

 

Blog

 

Alimentatie Sanatoasa

 Aliment functional Herbalife Formula 1
 
Activitatea acestui magazin se desfasoara conform urmatorului Regulament.
Copyright © 1996-2012 Wellness.ro - Magazin online de produse Herbalife .