CAUTA PE BLOG

0742057181
sau
0723508026
Comanda telefonic:
 
 

CAUTA PRODUSE WELLNESS.

INSCRIE-TE LA NEWSLETTER

si fii primul care afla noutatile
 

In categoria: Alimentatie Sanatoasa

7 alimente care te vor ajuta sa te simti satul

 

Alimente care slabesc

Nu te simti plin cu mesele obisnuite pe care le iei. Incearca sa mananci alimente care sa iti fie de ajuns pentru a te satura si sa te ajute sa eviti excesul de mancare. Este bine sa te simti plin si satisfacut la sfarsitul unei mese – in special daca tu poti face acest lucru fara a manca in plus. Pentru asta, tu trebuie sa alegi alimentele si sa ai grija sa nu depasesti numarul de calorii.

Exista cateva motive pentru care unele alimente te fac sa te simti mai plin decat celalalte. Alimentele care ofera ajutor sunt cele care contin proteine, deoarece acestea se digera mai greu si te simti plin pe o perioada mai lunga, fata de cele care contin carbohidrati si grasimi – asadar alimentele cu proteine au o putere mai mare de sedere.

Un pic de grasime sanatoasa la o masa te ajuta, deoarece grasimea incetineste timpul in care se goleste stomacul tau. Deoarece produsele alimentare care conntin proteine si grasimi sanantoase raman mai mult timp in stomac tu vei avea o masa satisfacatoare.

Alimentele cu un continut mare de fibre, la fel te pot ajuta sa ii da-i organismului necesarul de mancare. Fibrele incetinesc rata la care se goleste stomacul tau si te ajuta sa te simti satul pentru mai mult timp.

Alimentele care contin o multime de apa de asemenea te ajuta sa te simti plin.

Ouale

Proteinele au un grad mai ridicat de umplere, decat grasimile si carbohidrati. Un singur ou furnizeaza aproape 7 grame de proteine si mai putin de 70 de calorii. Daca alegi sa mananci doar albusul trebuie sa sti ca acesta iti ofera aproximativ 3 grame de proteine si 20 de calorii. Ouale te fac sa te simti plin. Poti adauga apa si fibre pentru a te simti complet plin. De exemplu daca iti prepari o omleta poti adauga cateva felii de rosi si cu sigurnta vei avea o gustrare completa.

Fulgi de ovaz

Fulgi de ovaz, sunt o sursa bogata de fibre solubile care se umfla cand vin in contact cu un lichid. Acest lucru face ca preparatul sa fie suficient pentru a te satura. O mica parte de ovaz face gustarea ta sa fie completa si te

Fasole uscata

Ca si fulgi de ovaz si fasolea este o sursa excelenta de fibre solubile in apa, dar au un avantaj suplimentar in ceea ce priveste numarul mai mare de proteine. Un bol de supa de fasole ar putea sa iti ofere aproximativ 15 grame de proteine vegetale sanatoase. Iti mai poti prepara o salata mixta in care sa adaugi si fasole uscata. Fibra din fasole uscata si grasimile sanatoase din uleiul de masline va completa puterea de sedere in organism.

Shake de zmeura

Un shake de proteine preparat cu pudra proteica , lapte sau lapte de soia si zmeura te va ajuta sa te simti satul datorita continutului ridicat de proteine si fibre. Poti adauga si cateva cuburi de gheata la shake.

Iaurt degresat

Un iaurt degresat contine de doua ori mai multe proteine fata de iaurtul traditional. Poti adauga propii indulcitori. Iaurtul este o gustare delicioasa si se poate sa il adaugi si la diferite mancaruri pentru a stimula proteinele.

Avocado

Are rolul de a face digestia mai lenta si creste puterea de sedere. Combina pireul de avocado cu diferite preparate si vei avea o masa de pranz completa.

Grapefruit

Ca si majoritatea fructelor, grapefruitul are o sursa mare de apa si fibre. Deoarece continutul de zahar este unul scazut fata de celalalte fructe, are si mai putine calorii. Este bine sa il combini cu diferite grasimi sanatoase. Salata de avocado cu grapefruit este o combinatie calasica – pur si simplu pune feliile de grapefruit rosu si avocado si amestecale cu un sos facut din ulei de masline si otet si vei avea o masa completa.

 

Adauga un comentariu pentru 7 alimente care te vor ajuta sa te simti satul 

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Te afli aici: 

Wellness.ro

 

Blog

 

Alimentatie Sanatoasa

 7 alimente care te vor ajuta sa te simti satul
 
Activitatea acestui magazin se desfasoara conform urmatorului Regulament.
Copyright © 1996-2012 Wellness.ro - Magazin online de produse Herbalife .