CAUTA PE BLOG

0742057181
sau
0723508026
Comanda telefonic:
 
 

CAUTA PRODUSE WELLNESS.

INSCRIE-TE LA NEWSLETTER

si fii primul care afla noutatile
 

In categoria: Alimentatie Sanatoasa

Ce trebuie sa stii despre semintele de canepa

 

Ce trebuie sa stii despre semintele de canepaProdusele alimentare naturale revin in prim plan mereu – un bun exemplu sunt produsele alimentare din canepa. Canepa este, comform relatarilor, una dintre cele mai vechi plante domesticite – cultivata in primul rand ca sursa de fibre pentru hartie si textile – se pare ca doar recent a devenit o valoroasa sursa de hrana. Cand spui canepa, capturezi atentia unor persoane, din moment ce canepa este cunoscuta sub numele de “Cannabis Sativa” sau mairijuana. O varietate diferita de Cannabis Sativa este folosita la produsele alimentare, varietate ce nu produce efecte psihologice.

Ca toate alimentele din plante, canepa are anumite valori nutritionale interesante. Partea fibroasa a plantei este folosita pentru a face tesaturi si franghii, dar semintele – bogate in grasimi si proteine – sunt consumate ca hrana. Ca toate nucile si semintele, grasimile naturale continute servesc ca o sursa concentrata de energie, avand un continut echilibrat si sanatos de grasimi omega-6 si omega-3. In ceea ce priveste proteinele, semintele de canepa ofera o gama completa de aminoacizi esentiali, pe care corpul ii foloseste pentru a produce proteine proprii. Semintele de canepa sunt comparabile din punctul de vedere al calitatii proteinelor, cu soia. Semintele de canepa contin anumite fibre si sunt o buna sursa de vitamina B si vitamina E, calciu si magneziu.

Dupa ce uleiul din semintele de canepa este eliminat, se obtine faina de canepa. In timp ce nu se pot face produse de patiserie in intregime din faina de canepa, poti inlocui aproximativ un sfert din faina din reteta, cu faina de canepa. Faina de canepa adauga proteine si un gust de alune, fara schimbari majore ale gustului sau ale texturii produsului finit.

Laptele de canepa este facut din seminte – similar cu modul in care laptele de soia este obtinut din boabele de soia. Valorile nutritionale continute variaza de la brand la brand, dar o ceasca medie de lapte de canepa contine in medie aproximativ 5 grame de grasime, are intre 3 si 5 grame de proteine si aproximativ 120 de calorii. Caloriile din versiunile aromate pot urca pana la 190 de calorii la o ceasca datorita zaharului adaugat. Laptele de canepa are o aroma usoara, cu gust de nuca, ce o poti intalni si in alte produse cum ar fi inghetata de canepa.

Deasemenea, am vazut seminte si ulei de canepa la magazinele cu produse naturale. Cei mai multi oameni utilizeaza semintele de canepa ca pe orice alte seminte: le presara peste cereale, salate sau iaurt. Uleiul de canepa adauga o aroma de nuci unui dressing de salata si majoritatea considera ca are un gust mult mai bun amestecat cu uleiuri diferite, cum ar fi uleiul de masline sau canola. O lingura de seminte de canepa are aproximativ 55 de calorii si aproximativ 3 grame de proteine. Uleiul din seminte de canepa are aproximativ aceleasi calorii ca alte uleiuri din seminte si anume in jur de 130 de calorii pe lingura.

S-ar putea sa gasesti si unt din seminte de canepa – desi este similar cu untul de arahide, untul de canepa arata diferit. Este verde. Odata ce treci peste acest aspect, vei realiza ca untul de canepa are un gust placut de alune. Il poti folosi pe un sandwich sau, ca ingerdient in sosurile pentru salate. Doua linguri de unt de seminte de canepa au aproximativ 180 de calorii si in jur de 9 grame de proteine.

 

Adauga un comentariu pentru Ce trebuie sa stii despre semintele de canepa 

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Te afli aici: 

Wellness.ro

 

Blog

 

Alimentatie Sanatoasa

 Ce trebuie sa stii despre semintele de canepa
 
Activitatea acestui magazin se desfasoara conform urmatorului Regulament.
Copyright © 1996-2012 Wellness.ro - Magazin online de produse Herbalife .