CAUTA PE BLOG

0742057181
sau
0723508026
Comanda telefonic:
 
 

CAUTA PRODUSE WELLNESS.

INSCRIE-TE LA NEWSLETTER

si fii primul care afla noutatile
 

In categoria: Alimentatie Sanatoasa

Cum sa mananci 5-7 portii de fructe si legume zilnic

 

Fructe si legumeMananci 5-7 portii de fructe si legume zilnic? Este suficient de greu sa mananci un fruct, doua in fiecare zi, ce sa mai spunem de sapte! Cum am putea sa schimbam acest lucru? Si cel mai important, de ce trebuie sa consumam atat de multe fructe si legume?

Fructele si legumele sunt foarte importante pentru ca ne mentin sanatosi si sunt o minunata sursa de nutrienti esentiali de care corpul are nevoie. Acestea contin fibre, antoxidanti, fructoza (zaharul natural din fructe) si diferite vitamine, minerale si oligoelemente. In plus, fructele si legumele tind sa aiba un continut scazut de grasimi.

Ce putem spune despre zaharul continut de fructe?

Fructele, in mod natural contin zahar, numit fructoza, dar acesta nu ar trebui sa fie un motiv pentru a nu le consuma. Fructele contin multi alti nutrienti. Ai totusi grija si incearca sa completezi necesarul de nutrienti consumand 2-3 portii de fructe si 4-5 portii de legume.

Cum sa consumi cantitatea necesara de fructe si legume in fiecare zi?

  1. Adauga fructe la shake-uri  pentru a obtine o bautura delicioasa.
  2. La micul dejun, adauga fructe feliate in bolul cu cereale sau ovaz sau rosii feliate si avocado pe painea prajita.
  3. Fructele si legumele sunt gustari sanatoase – consuma ca gustare fructe sau legume feliate, cum ar fi morcovi, telina sau ardei.
  4. Pastreaza bolul cu fructe plin pentru ca mai mult ca sigur vei dori o gustare si vei alege sa mananci ce ai la indemana.
  5. La cina iti poti creste aportul de legume. Este usor sa adaugi legume la un anumit fel de mancare sau sa le manananci ca garnitura.
  6. Cand gatesti, este foarte important sa te bucuri de varietate. Incearca legume si fructe pregatite diferit: fierte, pregatite la abur sau coapte.
  7. Desi fructele proaspete sunt indicate si cele congelate sau conservate sunt bune. Daca alegi sa consumi fructe din conserva, alege-le pe cele care nu contin sirop si care au un continut scazut de sare sau zahar.
  8. Un pahar de fructe neindulcite 100% il poti considera o portie.
  9. Culege fructe sau legume! Se pare ca intotdeauna acestea au un gust mult mai bun daca tu insuti ai depus energie pentru a le procura.
  10. Cumpara fructe sau legume de sezon – au un gust mai bun si de obicei sunt mai ieftine.

Indreapta-te catre piata, magazin de fructe si legume sau supermarket si incarca-ti cosul de cumparaturi cu fructe si legume sanatoase, gustoase si bogate in nutrienti!

 

Etichete: ,

Adauga un comentariu pentru Cum sa mananci 5-7 portii de fructe si legume zilnic 

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Te afli aici: 

Wellness.ro

 

Blog

 

Alimentatie Sanatoasa

 Cum sa mananci 5-7 portii de fructe si legume zilnic
 
Activitatea acestui magazin se desfasoara conform urmatorului Regulament.
Copyright © 1996-2012 Wellness.ro - Magazin online de produse Herbalife .