CAUTA PE BLOG

0742057181
sau
0723508026
Comanda telefonic:
 
 

CAUTA PRODUSE WELLNESS.

INSCRIE-TE LA NEWSLETTER

si fii primul care afla noutatile
 

In categoria: Alimentatie Sanatoasa

Beneficiile nutritionale ale fructului de mango

 

Beneficiile nutritionale ale fructului de mango

Mango este denumit „regele fructelor”. Gustul nemaipomenit al fructului ne poate face sa ignoram complet valorile nutritionale ce le detine. De indata ce vei cunoaste ce beneficii poate avea asupra sanatatii, vei ajunge la concluzia ca este un „super fruct”.

Stiintific, mango este cunoscut sub denumirea de Magrifera Indica si este membru al familiei Anacardiaceae. Caju si fisticul provin din aceeasi familie. India si Pakistanul produc cele mai de calitate fructe de mango si le exporta peste tot in lume.
Exista o mare varietate a acestui fruct, aproximativ 1000, toate fiind diferite ca marime, forma, culoare sau aroma. Alphanso, care creste in India si Sidhuri care creste in Pakistan, sunt doua dintre cele mai cunoscute varietati disponibile. Sezonul fructului de mango incepe in aprilie si dureaza pana in august.
Timp de zeci de ani, fructul de mango a fost folosit si in medicina. O cana de mango, de aproximativ 225 g are 105 calorii. In cana aceasta vei avea o cantitate mare de vitamina C care iti stimuleaza imunitatea, vitamina A care imbunatateste vederea, vitamina B – complex benefic pentru creier, fibre probiotice, cupru – care ajuta la formarea celulelor rosii din sange, potasiu si magneziu.
Ce altceva este depozitat acolo pentru tine? Hai sa aflam!

Mango previne cancerul
Fructul de mango contine antioxidanti cum ar fi astragalina, fusetina, quercetina, isoquercetina si acid galic. Acesti compusi, impreuna cu puterea unor enzime esentiale gasite in mango, te protejeaza de leucemie, prostata si cancer de san.
Imbunatateste sanatatea inimii
Fructul de mango este bogat in potasiu, care este important pentru controlul tensiunii arteriale si a ritmului cardiac. 100 Grame de mango praspat iti poate furniza 156 mg de potasiu si doar 2 mg de sodiu. Mango contine mangiferin, un compus polifenolic care este benefic pentru promovarea sanatatii inimii.
Alcalinizeaza organismul
Prea mult acid in organism poate duce la dezvoltarea multor boli degenerative, poate provoca chiar cancer. Poti neutraliza efectele acestor acizi prin consumul de mango. Acidul tartric, acidul citric si acidul malic din mango, ajuta la alcalinizarea organismului.
Eficient in caz de diabet
Fructele de mango au un indice glicemic scazut, asa ca un consum moderat de fructe nu ar face rau unui pacient cu diabet zaharat. Frunzele pomului de mango pot ajuta la reglarea nivelului de insulina. Se iau cateva frunze de mango, se fierb in apa, se lasa peste noapte iar ceaiul se bea dimineata.
Stimuleaza imunitatea
Prezenta vitaminei C, vitaminei A si a 25 de tipuri de carotenoizi, face din fructul de mango un fruct ideal pentru stimularea imunitatii. Acesta pastreaza sistemul imunitar puternic si sanatos.
Reduce colesterolul
Vitamina C, pectina si continutul de fibre din mango scade nivelul colesterolului rau din sange.
Te salveaza de accidenul vascular cerebral provocat de soare
Pentru a preveni un accident vascular cerebral cauzat de soare, amesteca sucul de la un mango verde cu apa si adauga indulcitor pentru a imbunatati gustul. Aceasta bautura scade temperatura corpului si te salveaza de la un accident vascular cerebral. In plus, ajuta la detoxifierea rinichilor si revitalizeaza corpul.
Trateaza anemia
Mango are un continut ridicat de fier, care trateaza in mod eficient anemia. Poti consuma mango cu lapte pentru a creste volumul de sange. Continutul de cupru din mango ajuta la producerea de celule rosii.
Curata pielea
Mango ajuta la combaterea acneii si la curatarea pielii. Poti trata aceste probleme fie consumand mango, fie aplicand fructul direct pe piele. Exista multe produse de infrumusetare care contin extract de mango. Poti pregati un exfoliant de mango chiar si acasa, amestecand pulpa de mango cu fulgi de ovaz.
Imbunatateste vederea
Mango este o sursa excelenta de alfa-caroten, beta-caroten, beta-criptoxantina si vitamina A. O cana de mango iti poate oferi 25% din cantitatea de vitamina A de care corpul tau are nevoie. Prezenta flavonoidelor si a vitaminei A ajuta la prevenirea uscarii ochiului.
Imbunatateste digestia
Ca si papaya, mango este deasemenea foarte bun pentru digestie. Ajuta la asimilarea corecta a nutrientilor in organism. Continutul de fibre previne constipatia.
Exista foarte multe moduri in care poti folosi mango. In tarile din Asia de sud-Est, mango este utilizat foarte mult la gatit, atat copt cat si necopt.
 

Adauga un comentariu pentru Beneficiile nutritionale ale fructului de mango 

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Te afli aici: 

Wellness.ro

 

Blog

 

Alimentatie Sanatoasa

 Beneficiile nutritionale ale fructului de mango
 
Activitatea acestui magazin se desfasoara conform urmatorului Regulament.
Copyright © 1996-2012 Wellness.ro - Magazin online de produse Herbalife .