CAUTA PE BLOG

0742057181
sau
0723508026
Comanda telefonic:
 
 

CAUTA PRODUSE WELLNESS.

INSCRIE-TE LA NEWSLETTER

si fii primul care afla noutatile
 

In categoria: Forma buna

Traieste mult, traieste sanatos – Viata in zona albastra

 

traieste-sanatos-viata-in-zona-albastraToti cei care traiesc mult impart aceleasi obiceiuri sanatoase. Cand citesti povesti despre cei care au trait un secol sau mai mult, de fiecare data sunt intrebati care este secretul pentru o viata lunga. Raspunsurile lor sunt de cele mai multe ori diferite. Unii cred ca raspunsul este abstinenta de la alcool si tigari, pe cand altii atribuie rezistenta lor micului dejun zilnic ce contine oua si sunca.

Sunt foarte multi factori care determina speranta de viata a unui individ; factori ce fac parte din interactiunea complexa dintre genetica si mediu. Desi mai este cale lunga pana sa descoperim “fantana tineretii”, ar putea exista totusi, cateva mici “izvoare” – locuri denumite “zone albastre” care contin un numar neobisnuit de mare de oameni care au peste 100 de ani. In mod natural, toti vor sa stie secretul.

Termenul “zona albastra” a devenit popular dupa ce un grup de cercetatori din Italia a folosit cerneala albastra pentru a marca pe harta concentratiile de centenari din Insula Sardiniei. Acestia au identificat o concentratie mai mare in centrul si estul Sardiniei – o zona in care speranta de viata a fost mai mare decat oriunde altundeva pe insula. De atunci, alte zone albastre au identificate: Okinawa, Japonia, Peninsula Nicoya din Costa Rica si insula greceasca Ikaria. Exista, de asemenea, unele zone albastre in SUA – una in Loma Linda, California si o alta zona, din Dakota si Minesota pana in Canada.

In mod evident, aceste zone sunt diferite din punct de vedere cultural si se afla la o distanta destul de mare unlele fata de celelalte. Asemanarea consta in modul in care locuitorii zonelor albastre isi traiesc viata. Ei nu mananca prea mult iar majoritatea nu fumeaza. Raman activi, atat din punct de vedere fizic cat si mental – merg pe jos mult, socializeaza si isi gasesc mereu ceva de facut. Remarcabil, majoritatea centenarilor traiesc independent, in ciuda varstei inaintate iar majoritatea raman sanatosi pana la sfarsitul vietii.

Dieta lor consta in cereale integrale, boabe, nuci, fructe si legume proaspete din abundenta dar si fructe de mare. Masa de pranz este foarte importanta pentru ei – o reflexie al angajamentului ce il au fata de familie si comunitate. Sunt lucruri simple, dar acest stil de viata poate fi cheia pentru o viata mai lunga si mai sanatoasa. Putem sa invatam – si sa punem in practica – unele din aceste obiceiuri. Sa avem o viata activa, sa mancam alimentele potrivite (si nu prea mult), sa cultivam un sentiment de scop in viata si sa ramanem conectati cu familia si comunitatea. Poate ca nu traiesti intr-o zona albastra dar cu siguranta nu iti va face rau sa te comporti ca si cum ai trai acolo.

 

Adauga un comentariu pentru Traieste mult, traieste sanatos – Viata in zona albastra 

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Te afli aici: 

Wellness.ro

 

Blog

 

Forma buna

 Traieste mult, traieste sanatos – Viata in zona albastra
 
Activitatea acestui magazin se desfasoara conform urmatorului Regulament.
Copyright © 1996-2012 Wellness.ro - Magazin online de produse Herbalife .