CAUTA PE BLOG

0742057181
sau
0723508026
Comanda telefonic:
 
 

CAUTA PRODUSE WELLNESS.

INSCRIE-TE LA NEWSLETTER

si fii primul care afla noutatile
 

In categoria: Sfaturi pentru slabire

Slaba, dar totusi grasa? Fenomenul “skinny-fat”

 

Slaba dar totusi grasa Fenomenul “skinny-fat” Poti sa arati slaba la exterior dar totusi sa fii grasa. Termenul in engleza pentru acest fenomen este „skinny-fat”.

“Skinny-fat”. Suna ca un conflict intre termeni dar exista persoane care desi par sa nu aiba probleme de greutate, au de fapt un exces de grasime corporala. Si, desi este greu de crezut, aceste persoane pot intra la categoria persoanelor obeze. Este gresit sa crezi ca toate persoanele obeze sunt mari. Obezitatea inseamna ca o persoana are prea multa grasime in corp, indiferent de greutatea lor. Aceste persoane sunt grase dar slabe in acelasi timp. Chiar daca greutatea pare a fi normala, o persoana poate fi obeza.

Cu alte cuvinte, greutatea normala + exces de grasime corporala = “skinny-fat”.

Greutatea corpului nu merge intotdeauna mana in mana cu grasimea corporala. Cum nu poti presupune ca o persoana mai mare are prea multa grasime corporala, tot la fel nu poti presupune ca o persoana care pare sa aiba o greutate normala nu are un exces de grasime in corp.

Singura modalitate de a rezolva aceasta problema este analiza compozitiei corpului – determinarea procentului de grasime si masa musculara. Procentul de grasime corporala poate fi comparat cu o medie preconizata – 15-20% pentru barbatii tineri si 22-25% pentru femeile tinere (procentul de grasime corporala mediu creste putin odata cu varsta).

Spre exemplu: o persoana tanara cu greutatea de 54 de kilograme pare potrivita la o inaltime de 162 cm. Insa daca procentul de grasime corporala este de 35% – 39% e o persoana „skinny-fat”? Cu siguranta da.

De ce conteaza? Daca o persoana arata bine, mai conteaza ca are prea multa grasime in corp? Raspunsul este foarte simplu: a avea prea multa grasime este nesanatos. Oamenii care sunt “slabi pe dinafara dar grasi la interior” tind sa fie lenesi. Din moment ce nu fac exercitii fizice, corpul lor se bazeaza pe restrictia de calorii pentru a-si pastra greutatea scazuta, decat sa isi pastreze o greutate potrivita prin combinarea unei diete sanatoase cu un stil de viata activ. Grasimea corporala in exces se pastreaza in jurul taliei, in mod obisnuit.

Unul din cele mai bune lucruri pe care o persoana „skinny-fat” poate sa o faca este sa devina mai activa si, in particular, sa inceapa antrenamente de forta. Proteinele sunt foarte importante pentru a ajuta la construirea muschilor. Acest lucru va schimba compozitia corpului in favoarea masei musculare, lucru care va creste rata metabolica si poate va transforma o persoana “skinny-fat” intr-o persoana cu un tonus muscular de invidiat.

 

Etichete:

Adauga un comentariu pentru Slaba, dar totusi grasa? Fenomenul “skinny-fat” 

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Te afli aici: 

Wellness.ro

 

Blog

 

Sfaturi pentru slabire

 Slaba, dar totusi grasa? Fenomenul “skinny-fat”
 
Activitatea acestui magazin se desfasoara conform urmatorului Regulament.
Copyright © 1996-2012 Wellness.ro - Magazin online de produse Herbalife .