CAUTA PE BLOG

0742057181
sau
0723508026
Comanda telefonic:
 
 

CAUTA PRODUSE WELLNESS.

INSCRIE-TE LA NEWSLETTER

si fii primul care afla noutatile
 

In categoria: Slabire

Cum sa iti urmezi dieta si 5 cai de a repara situatia daca ai calcat stramb

 

dietaEste nevoie de mult timp si energie pentru a adopta un alt plan de dieta si pentru a-l urma. Mai jos ai cateva motive care te pot tenta sa renunti si ce poti face in legatura cu asta. Nu este nicio indoiala ca este nevoie de efort pentru a urma o dieta. De indata ce ai luat decizia de a-ti schimba dieta, trebuie sa iesi din rutina.

In loc sa ai zile in care nu te gandesti la ceea ce mananci si nopti pe care le petreci pe canapea lenevind, acum trebuie sa te gandesti sa iti planifici si sa iti gatesti mesele, sa numeri calorii si sa iti faci timp pentru exercitii fizice. Sunt multe schimbari care necesita timp si efort iar acest lucru explica de ce multor oameni le vine atat de greu sa urmeze o dieta.

Care este durata medie a unei diete?

Oamenii tin diete in mod frecvent (si de cele mai multe ori renunta) si este destul de greu de spus cat timp reusesc oamenii sa mentina un plan de dieta. Un studiu efectuat in Marea Britanie a aratat ca femeile incep, in medie, trei diete diferite pe an si le urmeaza pentru aproximativ 19 zile (si in aproximativ a 5-a zi, doua treimi deja au calcat stramb sau au fost tentate sa incerce unul dintre cele 5 produse din topul listei: ciocolata, chipsuri, vin, pizza si tort)

Un alt studiu este oarecum mai incurajator si mai precis. La studiu au participat 1000 de femei care au renuntat la dieta, in medie, dupa cinci saptamani, doua zile si 43 de minute. Similar celuilalt studiu, un sfert dintre femei au renuntat dupa doua saptamani iar dupa patru saptamani aproape jumatate.

Fie ca renunti dupa cinci minute sau dupa cinci saptamani, ideea este urmatoarea: multora le este greu sa urmeze o dieta. De ce este atat de greu sa tii o dieta? Si, mai important, ce poti sa faci in legatura cu asta?

Cinci motive din cauza carora nu poti urma dieta si cum sa le repari

Motivul nr. 1 pentru esec: Nu se potriveste cu stilul tau de viata.

Am spus-o si inainte, dar merita sa repet: atunci cand spui ca o sa incepi o dieta, implica faptul ca o sa o sa te opresti la un moment dat. Asta se intampla cand oamenii incearca sa adopte o dieta care nu se potriveste stilului de viata pe care il au. Poate ca este nevoie de mult timp pentru prepararea mancarurilor si tie nu iti place sa gatesti sau nu ai timp. Poate ca sunt prea multe restrictii asa ca te plictisesti repede sau nu poti gasi ce sa mananci atunci cand iesi in oras cu prietenii sau familia.

Cum sa repari situatia: In loc sa incerci o „dieta de ultima ora”, incearca sa faci schimbari ale stilului de viata pe termen lung. Daca nu ai timp sa gatesti sau nu iti place, cauta retete rapide si usor de pregatit si invata sa gasesti alternative sanatoase in meniul unui restaurant pentru a te bucura si de prezenta prietenilor tai.

Motivul nr. 2 pentru esec: Asteptarile tale nu sunt realiste.

De indata ce ai luat decizia de a tine o dieta, este posibil sa ai asteptari mari in legatura cu pierderea kilogramelor mai ales daca faci multe sacrificii. Daca te astepti sa slabesti mai mult decat poti slabi in mod sanatos pe parcursul a unei perioade de timp, te pregatesti pentru un esec. Daca te astepti sa urmezi dieta intocmai, probabil vei abandona lupta de indata ce vei calca stramb.

Cum sa repari situatia: In primul rand, trebuie sa accepti faptul ca 1 kilogram este o scadere rezonabila intr-o saptamana. Atunci cand incerci sa iti schimbi stilul de viata este natural sa mai calci stramb din cand in cand. In loc sa lasi dieta sa se transforme intr-un esec si sa renunti, incearca sa inveti din greseli si acorda-ti timp pentru ca noile obiceiuri sa devina alegeri obisnuite.

Motivul nr. 3 pentru esec: Nu schimbi mediul.

Mediul are un efect urias asupra a ceea ce mananci. Gandeste-te ce ai in frigider, in congelator, gustarile pe care le ai la birou, fast-food-urile pe langa care treci in drum spre casa zilnic. Sunt tentatii peste tot in jurul tau si iti poate fi destul de greu sa le faci fata.

Cum sa repari situatia:Scapa de mancarea tentanta ce contine multe calorii si inlocuieste-o cu produse sanatoase. In loc de un borcan cu bomboane pe biroul tau sau un borcan cu biscuiti in bucatarie, pune fructe proaspete sau batoane proteice. Taie legume sanatoase si tine-le la vedere in frigider. Umple frigiderul cu alimente sanatoase pentru a avea la indemana mereu ingrediente pentru o masa sanatoasa. Daca nu poti trece pe langa fast-food-ul favorit fara sa te opresti sa comanzi, schimba ruta pe care ajungi la servici.

Motivul nr. 4 pentru esec: Nu ai mese si gustari regulate.

De cele mai multe ori, oamenii au senzatia ca cea mai rapida cale de a slabi este sa manance cat mai putin posibil. Asa ca sar peste mese si gustari – devin infometati, obositi si morocanosi si apeleaza la zahar si cafea pentru a rezista pe parcursul zilei. Sa sari peste mese nu te ajuta sa slabesti pentru ca e posibil sa mananci mai mult la urmatoarea masa.

Cum sa repari situatia: Stabileste-ti un program care sa te ajute sa nu devii infometat. In general, oamenii simt nevoia sa manance la un interval de 3-4 ore pe parcursul unei zile, ceea ce inseamna ca oamenii au nevoie – de minim – trei mese si gustari. Cand stii ca vei manca la cateva ore, iti va fi mai usor sa controlezi portiile la fiecare masa, deasemenea. Te poti invata sa mananci doar atat cat sa te mentina satul pana la urmatoarea masa sau gustare. Asigura-te ca fiecare masa contine proteine cu un continut scazut de grasimi pentru a tine senzatia de foame sub control.

Motivul nr. 5 pentru esec: Mananci pentru alte motive decat foamea.

Unii oameni mananca mai mult atunci cand sunt depresivi, suparati sau stresati. Daca incep o dieta si se priveaza de confortul pe care mancarea il ofera, iti poti imagina ce se intampla devin tot mai deprimati, suparati sau stresati. Daca mananci cand nu iti este foame, va trebui sa gasesti alte cai care sa te faca sa te simti mai bine.

Cum sa repari situatia: Cand simti nevoia sa mananci desi nu iti este foame, opreste-te un minut si constientizeaza ceea ce simti. In loc sa scapi de sentimentul negativ indopandu-te cu mancare, lasa sentimentul sa treaca. Poate ajuta sa iti scrii sentimentele pe o foaie sau sa suni un prieten cu care poti vorbi. Poti, deasemenea, sa iti spui ca mai bine astepti 5 sau 10 minute inainte de a ceda tentatiei – sansele sunt sa iti ocupi timpul cu altceva si sa uiti de foame cu totul. Exercitiile fizice sunt unele din actiunile care ridica cel mai mult moralul. In loc sa iti ineci amarul in dulciuri, incalta o pereche de pantofi sport si fa o plimbare.

 

Etichete:

Un comentariu pentru “Cum sa iti urmezi dieta si 5 cai de a repara situatia daca ai calcat stramb”  

  1. Dana spune:

    Foarte util articolul gand ma gandesc ca pentru unii dieta o reala provocare atunci ma gandesc ca e mai mult decat bine sa avem o indurmare, niste sfaturi in plus, motiv pentru care va multumesc foarte mult pentru post.

Adauga un comentariu pentru Cum sa iti urmezi dieta si 5 cai de a repara situatia daca ai calcat stramb 

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Te afli aici: 

Wellness.ro

 

Blog

 

Slabire

 Cum sa iti urmezi dieta si 5 cai de a repara situatia daca ai calcat stramb
 
Activitatea acestui magazin se desfasoara conform urmatorului Regulament.
Copyright © 1996-2012 Wellness.ro - Magazin online de produse Herbalife .