CAUTA PE BLOG

0742057181
sau
0723508026
Comanda telefonic:
 
 

CAUTA PRODUSE WELLNESS.

INSCRIE-TE LA NEWSLETTER

si fii primul care afla noutatile
 

In categoria: Alimentatie Sanatoasa

Cum aplici sfaturi pentru o dieta sanatoasa

 

Cum aplici sfaturi pentru o dieta sanatoasaStii ce ar trebui sa mananci pentru ca ai auzit multe sfaturi pentru o dieta sanatoasa, echilibrata – dar nu reusesti sa iti dai seama cum ai putea pune in practica aceste sfaturi pentru a le integra in rutina ta zilnica. Mai jos ai cateva sfaturi care te vor ajuta sa iti pui cunostintele in materie de nutritie, in practica.

A urma o dieta sanatoasa nu ar trebui sa fie chiar atat de greu. Si nu este asa din cauza lipsei de cunostinte. In general, oamenii par sa stie ce ar trebui sa faca – la fiecare studiu, spre exemplu, majoritatea oamenilor au spus ca incearca sa limiteze consumul de sare, zahar sau grasimi si ca incearca sa manance mai multe fructe si legume. Dar cand te uiti la ceea ce oamenii spun ca incearca sa faca si la ceea ce fac de fapt, gasesti multe discrepante. Poate ca suntem capabili sa vorbim, dar se pare ca altfel sta treaba cand trebuie sa ne si tinem de cuvant.

Asa ca, atunci cand oamenii spun ca este greu sa isi dea seama ce ar trebui sa manance, problema nu este ca ei nu stiu ce sa faca – ei nu stiu cum sa faca. Desigur, trebuie sa si vrea sa faca acesti pasi. Ideea de baza este ca – toate informatiile din lume nu te vor ajuta la multe daca nu iti dai seama cum sa le pui in practica.

Cum sa aplici sfaturile pentru o dieta in practica

Sfat: Mananca mai multe fructe si legume
Cum sa pui in practica:

Tine legumele si fructele la indemana, pastreaza un bol cu fructe proaspete in bucatarie si legume taiate in frigider. Daca pregatirea lor iti ia prea mult timp, poti opta pentru fructe si legume deja taiate si salate gata pregatite, din supermarket.

Fructele si legumele congelate sunt bogate in nutrienti si sunt la indemana oricui – poti adauga fructe inghetate shake-ului proteic Formula 1, le poti adauga in iaurt, branza de vaca sau cereale.

Adauga legume extra supelor, omletelor, mancarurilor cu carne. La restaurant, sari peste produsele ce contin amidon si comanda o portie dubla de legume drept garnitura, si incepe-ti pranzul cu o salata.

Sfat: Redu aportul de grasimi
Cum sa pui in practica:

Mancarurile prajite contin cele mai multe grasimi – asta inseamna ca ar trebui sa incepi prin a limita consumul de chipsuri sau cartofi prajiti. Alege sa consumi produse cu continut scazut de grasimi: lapte, branza de vaca, iaurt,  inaintea celor cu grasimi si opteaza pentru peste cat mai des, in locul carnii rosii.

Evita sa consumi produse bogate in grasimi – sosuri, dressinguri, maioneza, unt, margarina – poti opta pentru alternative sarace in grasimi. Ai grija la grasimile “ascunse” – sunt foarte multe grasimi deghizate in deserturi, snacs-uri, paine sau produse de patiserie.

Cand gatesti acasa, incearca sa gatesti retete cu continut scazut de grasimi si revizuieste-ti propriile retete pentru a reduce din grasimi.

Sfat: Redu consumul de zahar
Cum sa pui in practica:

Mult din zaharul, pe care il consumam, provine de la bauturi asa ca alege sa bei apa sau ceai cat mai des posibil si limiteaza consumul de suc de fructe. Daca apa simpla nu iti place, adauga in paharul cu apa o felie de lime sau lamaie, cateva bucati de fructe proaspete sau putin suc de fructe, pentru a-i schimba aroma.

La desert consuma fructe si limiteaza cantitatea de produse dulci pe care le cumperi. Cerealele si iaurtul pot avea foarte mult zahar adaugat – vei consuma mult mai putin zahar daca vei consuma iaurt simplu sau cereale integrale pe care se le indulcesti tu, cu fructe proaspete.

Nu iti face griji pentru zaharul natural din fructe, lapte sau produse lactate – concentreaza-te asupra reducerii cantitatii de zahar adaugata in produsele pe care le consumi zilnic.

Sfat: Consuma alimente ce contin fibre
Cum sa pui in practica:

Citeste sfatul #1 de mai sus – “Mananca mai multe fructe si legume”. Fructele si legumele sunt surse importante de fibre iar daca reusesti sa mananci fructe si legume la fiecare masa sau gustare, esti din ce in ce mai aproape de obiectiv.
Boabele si cerealele integrale sunt surse importante de fibre, deasemenea – incearca sa adaugi fasole la supe si salate sau in hummus, si manca-l cu legume crude.
Consuma des cereale integrale – cum ar fi orezul brun, quinoa, orz sau mei – si alimente din cereale integrale (din 100% cereale integrale: paine paste, cereale), in locul versiunilor albe, “rafinate”, pentru a creste aportul de fibre.

Sfat: Ai grija la consumul de sodiu
Cum sa pui in practica:

Majoritatea oamenilor consuma foarte multa sare datorita alimentelor procesate – un bun pas ar fi sa mananci alimentele cat mai aproape de starea lor naturala.

Consuma cat mai putina carne procesata, care contine mult sodiu (chiar si cea care este denumita ca avand un continut scazut) si inclina spre carnea proaspata si carnea de pui care contine in mod natural foarte putin sodiu.

Poti “dilua” sodiul din alimente prin adaugarea de legume proaspete la supele din conserva sau dubland cantitatea de cereale cand pregatesti un mix de legume cu orez (la care e indicat sa folosesti orez brun).

Gaseste alte metode sa dai gust mancarii, nu te mai baza pe sare! Ierburile, condimentele, ceapa, usturoiul, lamaia, acestea adauga savoare mancarurilor fara a adauga sodiu – si valoarea nutritionala creste foarte mult.

 

Etichete: ,

Un comentariu pentru “Cum aplici sfaturi pentru o dieta sanatoasa”  

  1. anamaria spune:

    Este o dieta foarte buna de a slabi cu rezultate imediate si sanatoasa in acelasi timp.

Adauga un comentariu pentru Cum aplici sfaturi pentru o dieta sanatoasa 

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Te afli aici: 

Wellness.ro

 

Blog

 

Alimentatie Sanatoasa

 Cum aplici sfaturi pentru o dieta sanatoasa
 
Activitatea acestui magazin se desfasoara conform urmatorului Regulament.
Copyright © 1996-2012 Wellness.ro - Magazin online de produse Herbalife .