CAUTA PE BLOG

0742057181
sau
0723508026
Comanda telefonic:
 
 

CAUTA PRODUSE WELLNESS.

INSCRIE-TE LA NEWSLETTER

si fii primul care afla noutatile
 

In categoria: Alimentatie Sanatoasa

Ce beneficii surprinzatoare are fructul papaya asupra sanatatii

 

papayaTe vei indragosti istantaneu de fructul papaya de indata ce ii vei cunoaste efectul asupra sanatatii. De la varful firului de par pana la degetele picioarelor, papaya este un furnizor de energie pentru orice! Cu un gust dulce si o consistenta ca cea a untului, papaya poate face minuni pentru aproape fiecare organ al corpului tau.

Acest fruct care inainte se gasea numai in America Centrala este acum frecvent intalnit in aproape orice parte a lumii, fiind raspandit de exploratorii portughezi si spanioli. Maiasii au venerat copacul de papaya, denumindu-l „Copacul vietii”. Ei bine, probabil ii cunosteau beneficiile asupra sanatatii. Cristofor Columb l-a denumit „fructul ingerilor”.
Cei mai mari producatori ai acestui fruct sunt Mexicul, Puerto Rico si SUA. In SUA este produs in special in Hawaii. Papaya mai este cunoscut si ca Pawpaw, Papaw sau copacul de pepene galben.

De la seminte pana la frunze, fiecare parte a arborelui de papaya are o anumita importanta pentru organismul uman. Fructul este dotat cu substante nutritive puternice, cum ar fi proteine, calciu, fier, potasiu, magneziu, fosfor, sodiu, carbohidrati si toate vitaminele esentiale.

Iata cateva din cele mai importante beneficii ale acestui fruct:

Imbunatateste sanatatea inimii
Fibrele care se gasesc in fructul de papaya ajuta foarte mult la scaderea nivelului colesterolului. Aceasta fibra ajuta la transformarea homocisteinei (o substanta nociva care poate afecta vasele de sange si poate provoca atac de cord) in aminoacizi pe care corpul ii poate procesa cu usurinta. Deasemenea, papaya contine antioxidanti care previn oxidarea colesterolului. In cazul in care colesterolul devine oxidat, se formeaza placa ce poate bloca peretii arterelor, lucru care duce in final la accident vascular cerebral sau atac de cord.

Imbunatateste digestia
Tulburarile digestive pot fi tratate eficient cu ajutorul acestui fruct. Papaya contine doua enzime foarte importante, numite papaina si chimopapaina, ambele ajutand la procesul de digestie. Pe masura ce inaintam in varsta, producerea de enzime digestive se reduce, lucru care duce la multe probleme de sanatate. Daca proteinele nu sunt digerate corespunzator, excesul acestora poate cauza cresterea dezvoltarii bacteriilor rele in sistemul gastrointestinal. In acest scop, consumul de papaya se poate dovedi benefic.

Pentru persoanele cu boli pancreatice sau fibroza chistica, indigestie cronica si balonare, papaina poate fi foarte utila. Viermii intestinali pot fi tratati eficient cu seminte de papaya. Cu ajutorul acestui fruct se poate trata cu succes si constipatia cronica.

Este eficace pentru tratarea cancerului de colon
Antioxidanti cum ar fi vitamina C, E si beta-carotenul gasit in papaya, ajuta la distrugerea celulelor cauzatoare de cancer. In plus, trateaza aftele bucale, greata si varsaturile. Papaya contine fibre dietetice si antioxidanti care ajuta la eliminarea toxinelor daunatoare prezente in colon, cauzatoare de cancer.

Pentru cele mai bune rezultate, amesteca 150 ml de suc de papaya cu aceeasi cantitate de suc de fasole verde si suc de castravete. Consuma acest amestec dupa fiecare ora, timp de 12 ore. Acest amestec functioneaza ca purificator natural pentru colon.

Este eficace pentru pierderea in greutate
Fructul contine putine calorii, deci este ideal pentru persoanele care sunt la dieta. 100 Grame de fruct de papaya contine 39 kcal. Deci, prin consumul de papaya ii oferi corpului tau o cantitate imensa de nutrienti si o cantitate mica de calorii.

Regleaza fluxul menstrual
Pentru femeile care au probleme menstruale, consumul acestui fruct este ideal. Acesta regleaza fluxul menstrual si diminueaza durerile si crampele.

Benefic pentru piele si par
Pentru a obtine o piele mai tanara, foloseste papaya pentru ca antioxidantii esentiali pe care ii contine, ajuta la prevenirea imbatranirii premature. Papaina ajuta si la exfolierea pielii deoarece indeparteaza celulele moarte prin dizolvarea lor. Vei obtine o piele proaspata, stralucitoare si tanara. Poti gasi multe lotiuni si creme care contin extracte de papaya in ele, in special cremele iluminatoare.

Acest fruct este eficient pentru tratarea ranilor, arsurilor si a infectiilor pielii. O coaja de papaya sau un unguent poate ajuta la vindecarea acestora. Papaya hidrateaza scalpul si tine departe matreata. Poti gasi cu usurinta sampoane care contin extract de papaya.

Amplifica virilitatea masculina
Enzima denumita arginina gasita in papaya este cunoscuta pentru cresterea fluxului de sange la nivelul organelor genitale. Este folosita cu succes pentru tratarea disfunctiilor erectile.

Stimuleaza sistemul imunitar
Continutul ridicat de vitamina A si vitamina C stimuleaza sistemul imunitar si ajuta corpul sa lupte impotriva racelilor si a tusei.

Functioneaza ca anti-inflamator
Papaya este incarcat cu enzime anti-inflamatorii care actioneaza ca analgezic pentru pacientii cu osteoporoza, edem sau artrita. Consumul acestui fruct cel putin o data pe saptamana te poate salva de la diabet, cancer, Alzheimer sau Parkinson. Desi fructul copt de papaya are gust mai bun, cel necopt(verde), contine mai multe enzime.

 

2 comentarii pentru “Ce beneficii surprinzatoare are fructul papaya asupra sanatatii”  

  1. Darius spune:

    Multumim frumos pentru articol din punctul meu de vedere o astfel de postare este o alta incurajare la regimul echilibrate dintre fructe si carne.
    Ma intreb daca poate fi calculata exact cantitate de vitamine dintre acest fruct si tot felul de medicamente…

  2. Mariana spune:

    Eu am luat mai demult niste capsule de slabit pe baza de papaya si ciuperci shiitake. Cel putin la mine au avut efect, am reusit sa dau jos kilograme bune si s-a rezolvat si problema cu digestie lenta.

Adauga un comentariu pentru Ce beneficii surprinzatoare are fructul papaya asupra sanatatii 

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Te afli aici: 

Wellness.ro

 

Blog

 

Alimentatie Sanatoasa

 Ce beneficii surprinzatoare are fructul papaya asupra sanatatii
 
Activitatea acestui magazin se desfasoara conform urmatorului Regulament.
Copyright © 1996-2012 Wellness.ro - Magazin online de produse Herbalife .