CAUTA PE BLOG

0742057181
sau
0723508026
Comanda telefonic:
 
 

CAUTA PRODUSE WELLNESS.

INSCRIE-TE LA NEWSLETTER

si fii primul care afla noutatile
 

In categoria: Sfaturi pentru slabire

De ce barbatii slabesc mai usor decat femeile

 

De ce barbatii slabesc mai usor decat femeile

Unele femei au observat ca slabesc mai putin decat partenerii lor.  Ai putea sa auzi de la ele  urmatoarele cuvinte cu multa convingere :

“Fac exercitii fizice din greu! Urmez dieta intocmai si este o batalie sa pierd cateva kilograme intr-o luna. Dar iubitul meu – chiar daca nu urmeaza dieta intocmai – tot reuseste sa slabeasca cateva kilograme intr-o saptamana. Nu este corect!”

Corect sau nu, asa functioneaza lucrurile. Dar de ce? De ce reusesc barbatii sa slabeasca mai usor decat femeile?

Multe femei cred ca “nu isi dau suficient silinta”. Dar, de obicei nu este asta motivul. Totul se reduce la faptul ca barbatii si femeile sunt diferiti – iar aceste diferente au un impact mare asupra procesului de slabire.

Numarul de calorii de care corpul tau are nevoie – doar pentru a indeplini functiile de baza – este determinat de o serie de factori. Pentru inceput, de dimensiunea totala a corpului – este nevoie de mai multe calorii pentru a alimenta un corp mare decat este nevoie pentru un corp mic. Majoritatea barbatilor sunt mai mari decat femeile iar asta le aduce barbatilor un punct in plus.

Apoi exista problema compozitiei corporale – la fiecare jumatate de kilogram de masa musculara o sa arzi aproximativ 14 calorii pe zi in timp ce la 1 kilogram de grasime se ard aproximariv 2 calorii. Deci, cu cat mai multa masa musculara vei avea ( si mai putina grasime), cu atat mai multe calorii o sa arzi.

Barbatii nu numai ca au corpul mai mare dar tind sa aiba mai multi muschi decat femeile, deasemenea.

Ca si cum nu ar fi suficient, barbatii ard mai multe calorii cand fac exercitii fizice. Si asta se intampla nu neaparat pentru ca depun mai mult efort – cu cat mai mare este corpul, cu atat mai multe calorii se consuma. Intr-o ora de alergare, un barbat de 100 de kilograme o sa arda mai multe calorii decat o femeie de 65 de kilograme, chiar daca depun acelasi efort.

Numarul de calorii necesare unui barbat pentru a-si mentine greutatea este mai mare decat pentru o femeie. Acest lucru reprezinta un avantaj foarte mare cand vine vorba de slabire. Un barbat care isi mentine greutatea cu un aport de 2500 de calorii/zi poate sa reduca 1000 de calorii din aportul zilnic, sa adune 1500 de calorii din mese si gustari si sa reuseasca sa slabeasca cateva kilograme intr-o saptamana.

Pe cealalta parte, o femeie care se lupta cu kilogramele in plus se poate mentine la un aport de 1600 de calorii. Pentru a slabi sanatos, ea ar trebui sa reduca aportul de calorii la nu mai putin de 1200 de calorii/zi – ceea ce inseamna ca in timp ce barbatul poate sa reduca aportul zilnic cu 1000 de calorii, femeii ii va fi greu sa slabeasca 200 de grame intr-o saptamana.

Este minunat cand cuplurile incearca sa-si intre in forma impreuna. Pentru ca, atunci cand functioneaza, ei isi pot oferi suport si se pot motiva unul pe celalalt. Dar cand nu functioneaza, de obicei se intampla ca femeia sa isi piarda rabdarea pentru ca barbatul reuseste sa slabeasca mai usor sau pentru ca acesta o invinovateste ca “nu incearca destul de mult”. Nu este un concurs, iar daca ar fi fost, terenul de joaca nu ar fi egal iar jocul nu ar fi corect.

 

Etichete:

Un comentariu pentru “De ce barbatii slabesc mai usor decat femeile”  

  1. Marian spune:

    Cred ca totul este in metabolism, iar acesta difera de la sexul frumos la cel puternic. Al doilea factor cred ca sta in modul de viata, cu cat este mai agitat si mai solicitant cu atat si persoana respectiva este mai supla.

Adauga un comentariu pentru De ce barbatii slabesc mai usor decat femeile 

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Te afli aici: 

Wellness.ro

 

Blog

 

Sfaturi pentru slabire

 De ce barbatii slabesc mai usor decat femeile
 
Activitatea acestui magazin se desfasoara conform urmatorului Regulament.
Copyright © 1996-2012 Wellness.ro - Magazin online de produse Herbalife .